Navagio

Excursie la plaja Navagio Zakynthos – un albastru infinit #viațaesteoplajă

Grecia Insulele Ionice Viața este o plajă Zakynthos

Dacă iubiți plajele spectaculoase, o dată în viață trebuie să faceți o excursie la plaja Navagio Zakynthos. Este aproape de noi și este una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă plajă a Greciei. Apa are o culoare cum nu am văzut nicăieri până acum, această plajă este unică!

Plaja Navagio este inclusă deseori în top 10 cele mai frumoase plaje din lume. Vedeam fotografii cu Navagio și ma gandeam ca sunt editate masiv

Și mă gândeam: peisajul stancos este frumos, dar se poate vedea și în alte zone, nisip alb pur se mai întâlnește, acest albastru profund mai rar, în fotografii editate da, dar aievea foarte rar, sau deloc.

Când ajungi la Navagio, le vezi pe toate de mai sus: stâncă, nisip alb (este de fapt pietriș dar alb strălucitor). Și acest albastru în Zakynthos și încă mă minunez că este mai frumos decât în fotografii, ceea ce nu se întâmplă în multe alte locuri.

Într-o parte este acest albastru pe care nici nu îl pot descrie, iar pozele redau mult prea puțin din ce vezi cu ochii tăi la fața locului și de partea cealaltă a stâncii culoarea normală a mării Ionice, albastru închis.

Excursie la plaja Navagio Zakynthos: dar la început a fost…

Când mai rău se transformă într-o zi de neuitat

Într-o sâmbătă de iunie timpuriu, aveam în program excursia la Navagio și întoarcere la hotel la ora 14:00. Planul inițial era să mergem la Navagio – pe plajă nu la locul cu vedere frumoasă de sus, să mergem și la grotele albastre și atât. Vremea nu se anunța prietenoasă, dar am hotărât cu toții (cu toatele de fapt că eram numai fete) să mergem totuși la fața locului, că poate vom avea noroc.

Și am avut, însă cum ne-am tot ferit de vremea rea, să umplem timpul am văzut și alte locuri: o plajă superbă, dar și Navagio de sus! Ghinionul ne-a adus de fapt noroc, sau poate Poseidon s-a îndurat de noi și ne-a făcut câteva surprize foarte foarte plăcute!

Navagio
Plaja Navagio – aveți grijă la stânci!

Cu speranță în suflet și cu o vreme neprietenoasă, am pornit:

La 9 dimineața am plecat de la hotelul din Zante town, dar cerul era cam întunecat, a început și să plouă dar tot eram optimiste, așa începuse și ziua anterioară, după  ora 11 s-a înseninat și ne-am topit de căldură. Tot verificam starea vremii și ne îmbărbătam.

Cristina, ghida noastră ne anunță că nu va pleca nici o navă din port din cauza valurilor mari – văzusem și noi când am trecut pe lângă o porțiune de coastă că marea noastră atât de liniștită zilele trecute fremăta acum destul de furios.

Am oprit într-un loc de parcare și am așteptat un răspuns dacă putem să vedem Grotele Albastre din Zakynthos – Blue Caves, cam 15 minute am așteptat, după ne-am îndreptat spre portul St Nicholas.

Vedere cu plaja Navagio de sus

După ce am mers la grotele albastre am mers către locul cu vedere frumoasă al plajei Nagvagio, unde am stat 30 de minute cât să admirăm plaja din mai multe unghiuri. Și să gustăm produsele locale.

A trecut timpul foarte repede. Am reușit să filmez și o barcă care ajungea pe plajă – ni se scurgeau ochii văzând că acolo jos sunt oameni pe plajă, sunt câteva bărci, oare noi de ce nu putem, sau oare putem? Vrem și noi.

La punctul cu vedere frumoasă – de neratat – sunt localnici are te îmbie să deguști preparate locale, nu te simți deloc forțat să cumperi: pâine super bună cu un ulei de măsline demențial, țuică de portocale, miere de portocale.

Degustare produse Navagio
Localnici foarte prietenoși la plaja Navagio

Toată lumea a cumpărat diverse, mai puțin eu și o prietenă, pentru că am stat tot timpul la locul minunat, inima îmi rămăsese la această imagine de vis pe care am dorit să mi-o imprim în suflet pentru totdeauna. Așa că am degustat un pic, însă nu am avut timp de altceva că a trebuit să plecăm … urgent! Ne aștepta barca ce avea să ne ducă și pe noi acolo jos la plaja de vis.

Plaja Navagio
Un albastru infinit: Plaja Navagio
Plaja Navagio extravita
Plaja Navagio – cand te uiți în jos… ți se oprește inima în loc
Vedere Navagio
Acesta este balconul amenajat pentru a vedea plaja, noi am luat-o pe deal in partea dreapta, de acolo sunt pozele mele
Navagio extravita
Nu ne-am riscat viata! Mai erau turisti care faceau aceasta fotografie de aici. Nu as recomanda sa veniti cu copii si trebuie pasit cu mare atentie, desigur
Plaja Navagio
Plaja Navagio – minunata
Navagio extravita
Plaja Navagio – o ultimă privire de sus

Portul Vromi în 5 minute plecarea – marea se liniștise

Am ajuns în port încă neștiind dacă vom pleca, dar da! În 5 minute! URA! Am intrat în barcă alături de câteva familii tinere de ruși, aveau copii micuți, erau simpatici foc, le-am făcut poze și chiar i-am rugat să îmi facă și mie.

Drumul către plaja Navagio este sublim: peșteri, pereți amețitori de calcar, cer senin

Între timp ieșise și soarele, desigur și după un drum de aproximativ 30 de minute – nu mai țin minte exact, nici nu m-am uitat la ceas – ajungem la plajă. Coborâm și suntem anunțați că barca o să se întoarcă după noi într-o oră.

Timpul de stat pe plajă al fiecărui grup este limitat la o oră pentru că altfel s-ar crea o ambuscadă aici.

Noi am avut de 4 ori în ziua aceasta noroc cu timpul neprietenos de dimineață:

Prima oară că am văzut și plaja Xigia, plaja grasă cum mai este denumită, de la sulful prezent în apă, plajă care are proprietăți terapeutice.
A doua oară pentru că am văzut frumoasele grote albastre din Zakynthos: am plătit bărcuțele separat de excursia la Navagio, dar a fost 7 euro de persoană la grupul nostru de 22 de persoane cu totul.
A treia oară că am văzut Navagio de sus, ceea ce nu era în programul nostru.
A patra oară că din cauza timpului mulți au renunțat la excursie în aeastă zi așa că era destul de puțină lume pe plajă, am înțeles că în mod normal este cu mult mai aglomerat. Ne-au lăsat de fapt mai mult de o oră, cam 15 minute peste ora noastră.

Portul Vromi
In portul Vromi, excursie la plaja Navagio
Excursie Navagio
Mereu imi place sa fiu pe apă: relaxare maxima in excursia spre plaja Navagio

Apă rece și soare puternic pe plaja Navagio

Am intrat în apă, deși era mai rece decât în alte părți de pe insulă, m-am dus până la epavă și am stat la plajă cu grupul la povești – și loțiune cu factor de protecție 50.

Cum spuneam am avut noroc că nu era deloc aglomerat, era puțină lume pe plajă și ne-am bucurat de soare, de liniște, păcat că a trebuit să și plecăm atât de repede, dar plaja fiind mică timpul este suficient pentru plajă, o baie în mare și inspectat epava.

Excursie Navagio
Plaja Navagio: turcoaz de poveste
Pe plaja Navagio
Imi este dor de acesti ochelari de soare, trebuia să cumpăr două perechi, a fost perechea preferată dintre toți cei pe care i-am avut vreodată
Plaja Navagio, relaxare maxima
Foarte putina lume pe plaja, am vazut alte poze si era plin ochi, nu reuseai sa faci un selfie doar tu cu marea
Excursie Navagio
Dragoste la prima vedere: plaja Navagio
Navagio
Pe plaja Navagio
Navagio
Mici grote la Navagio
Navagio grote
Se poate inota in aceasta grota de pe plaja Navagio

Despre Panagiotis, epava de pe plaja Navagio circulă două legende:

Plaja Navagio mai este denumită și plaja epavei sau plaja contrabandiștilor.
Legenda 1: În anul 1980 vasul Panagiotis, care făcea contrabandă cu țigări a fost urmărită de Forțele Navale grecești, nu a dorit să se predea și a intrat în furtuna în care a și eșuat, exact pe plaja Navagio.
Legenda 2: Ministrul turismului de atunci a luat decizia să aducă epava vasului Panagiotis pe mal, pentru a spori atractivitatea acesteia, ceea ce s-a și întâmplat. Tind să cred că este adevărată această ipoteză deoarece barca este aliniată perfect, parcă a fost aranjată pentru expoziție.

Panagiotis epava Navagio
Panagiotis, epava de la plaja Navagio
Panagiotis Navagio
Epava Panagiotis – Navagio
Epava Panagiotis
Oare când o să se ruginească de tot o să aducă altă epavă? Panagiotis – Navagio

Bărcile se îndepărtează și când trece timpul vin către mal și preiau turiștii.

Drumul înapoi spre Portul Vromi a fost și mai frumos decât la dus, deoarece am mers aproape de coastă, am admirat grotele de aici, am și intrat în câteva cu barca și am văzut și chipul lui Poseidon săpat în stâncă.

Grote plaja Navagio
Fereastra frumoasă lângă plaja Navagio

Chipul lui Poseidon – Navagio Zakynthos

Poseidon Zakynthos
Chipul lui Poseidon lângă plaja Navagio, Zakynthos
Poseidon Zakynthos
Grote și apă turcoaz lângă grotele care adăpostesc și chipul săpat în stâncă, atribuit zeului mărilor, Poseidon – Navagio

Înapoi în portul Vromi

Portul Vromi Zakynthos
Am avut un căpitan și un echipaj de vis! în excursia spre plaja Navagio
Portul Vromi Navagio
Grecia pe care o iubim: liniște, apă turcoaz, soare
Portul Vromi Zakynthos
Portul Vromi – o bijuterie! Este atât de mic, cochet și liniștit!

Prețuri:

Sunt tot felul de excursii spre plaja Navagio. Dacă ați venit cu o agenție turistică, părerea mea este că cea mai bună ofertă este cea luată de la reprezentantul agenției: aveți ghid în limba română, vă poate muta ân altă zi dacă este vremea neprietenoasă și nu pierdeți timp din vacanță la fața locui pentru a căuta excursii. După părerea mea cea mai mare greșeală este ca în loc să ne bucurăm de soare, de plajă, de mare să pierdem ore întregi la destinație să căutăm excursii. Se poate desigur aranja totul dinainte, online:

Dacă nu aveți o mașină închiriată, este bine să luați o excursie care include și drumul spre porturi, dar și grotele albastre și plaja Navagio, inclusiv vederea de sus.

Dacă aveți mașină puteți opta pentru o excursie la grotele albastre și plajă, acestea sunt la jumătate de preț. 

De ce aveți nevoie pentru excursia la plaja Navagio

Pa plaja Navagio nu este nimic de unde se poate lua un suc sau apă și nici din bărci nu puteți cumpăra, doar dacă ați stabilit înainte, mie mi-a dat căpitanul o apă și nu a vrut bani, l-am întrebat de minibar – nu exista pe barca micuță, mai bine veniți cu tot ce vă trebuie la voi.

Soarele este puternic și arde nu numai pe plajă, ci și pe vas, așa că recomand folosirea unei creme bune de protecție cu factor ridicat, pălărie sau șapcă pe tot parcursul călătoriei.

Altele: mască de snorkeling dacă aveți, (pentru mine nelipsită în vacanțele estivale), ochelari de soare, prosop, bună dispoziție și aparatul de fotografiat, sau telefonul desigur! Dacă aveți o cameră subacvatică este și mai bine.

Am ajuns la hotelul nostru din orașul Zante la ora 18 și un pic, cu 4 ore întârziere și amintiri pentru o viață.

Navagio
la revedere, Navagio!

Am călătorit în Zakynthos cu agenția de turism TUI TravelCenter, care oferă curse charter săptămânale pe perioada verii către multe insule din Grecia. Mai multe informații, detalii și oferte speciale către Zakynthos găsiți pe siteul TUI TravelCenter.

Alte articole din Zakynthos:

Excursie Zakynthos Caretta-Caretta pentru observarea țestoaselor cu cap pătrat

Grotele Albastre din Zakynthos – o minune a naturii #BlueCaves

Cele mai bune hoteluri pentru adulti din Zakynthos

12 plaje din insula Zakynthos #viațaesteoplajă

Mic ghid despre hotelurile din Zakynthos: specific și la ce trebuie să ne așteptăm

 

13 thoughts on “Excursie la plaja Navagio Zakynthos – un albastru infinit #viațaesteoplajă

    1. Da, cred ca ce poze ar iesi cu aparatul si tehnica ta! Am avut noroc ca nu a fost aglomerat, de obicei nu este asa, poate doar dimineata 🙂

  1. Ce mi-a placut intotdeauna la greci este curatenia. Apa este atat de curata, iar de plaja nu mai zic. Poate, candva, va fi si la noi la fel, macar in materie de curatenie.

    1. Nu stiu ce sa spun, marea noastra are alt specific in primul rand, este mai putin sarata, lipede, turcuaz in unele locuri. Mi-au placut mult plajele de aici, mai putin ca erau pet-uri si doze de suc si bere aruncate si la Navagio. Nu multe si dupa um aratau erau sin ziua aceea, sigur se aduna de pe plaja, dar m-a intristat….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.