Extravita.ro a împlinit 2 ani: am doi ani în blogging

Dezvoltare Uncategorized

kari 283

Am împlinit doi ani de când am postat primul articol pe blog. Între timp s-au mai adăugat peste 360 de articole, călătorii, prietenii. Și lecții învățate. Bucurii. Ce am făcut în acești 2 ani?

Mi s-a deschis o nouă lume

Am căștigat mulţi prieteni, am învățat multe lucruri noi, am o nouă perspectivă asupra lucrurilor – altfel văd o destinație acum, dar mereu mi se tot deschid ochii la alte aspecte. Încă experimentez cu diverse lucruri. Și am multe multe idei, timp nu este pentru toate.

Am fost norocoasă și vă mulțumesc!

DSC_1127

Vreau să le aduc mulțumiri tuturor oamenilor deosebiți, care au avut încredere în mine și m-au încurajat. În primul rând familei și prietenilor, celor care m-au înțeles și sprijinit.
Și cititorilor: Am primit mailuri de la cititori, cu aprecieri, încurajări, gânduri frumoase și mulțumiri: mă bucură enorm toate. Și îmi dau o puternică motivație să caut să fac lucrurile mai bine.
Am primit propuneri de colaborare, invitații în Info Tripuri și le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat, care se regăsesc, împreună cu articolele rezultate în pagina dedicată Campaniilor Extravita. 

Am călătorit

România: satul Șimon din Bran, Straja, Predeal, Sinaia, Azuga, Bușteni, Delta Dunării, Maramureșul Istoric, Tuzla, Constanța, Vama Veche.
În afara țării am ajuns în Lisabona, în insulele Terceira și Sao Miguel din Azore, în Emirate – Dubai, în Hong Kong, în Thailanda – Bangkok, Singapore, Malaezia – Kuala Lumpur, Melaka, insula Penang, Cameron Highlands, Indonezia – insula Java cu Yogya, Solo, vulcanul Bromo și Ijen, arhipelagul KarimunJawa, insula Bali.
Și în Grecia: continentală, insula Corfu, Skiathos, Evia, Ioannina, Zakynthos, Scoția – Edinburgh, Aberdeen și Aberdeenshire, în Germania la Wiesbaden și o raită prin Ruse.
Aș fi călătorit și mai mult dacă anul acesta nu aș fi pus accentul pe dezvoltare personală. Dar o să recuperez, mă gândesc serios și la posibilitatea de a deveni nomadă 100% pentru o vreme.

Am evoluat din punct de vedere stilistic

Nu mă refer la calitatea articolelor, ci la reușita de a scrie în stilul meu, sau mai simplu: așa cum povestesc. De aceea cel mai important sfat pe care îl dau oricui mă întreabă despre cum este să ai un blog, să scrii este acela de a începe. Și a persevera. În timp se așează lucrurile, totul devine mai ușor. La început îmi lua o săptămână să scriu un articol, acum am dobândit o mult mai mare lejeritate, deși atunci când am un articol cu peste 40 de poze și multă informație, tot îmi ia destul, dar nu zile!
Despre primele articole prietenele mele îmi spuneau că sunt plictisitoare, că nu reflectă persoana mea, că parcă nu le-aș scrie eu. Am luat în seamă toate sugestiile și ușor, ușor, am început să mă relaxez, să fiu mai mult eu, să mă gândesc că vorbesc cu prietenii când scriu și nu că cineva acolo îmi judecă fiecare cuvânt – gând care poate fi destul de înfricoșător.

Regrete

Desigur nu a fost mereu totul roz, nu așa este în viață, dar mă concentrez pe lucrurile pozitive și să am așteptări de la mine și nu numai în primul rând ci în general. Așa tot restul este un bonus frumos.
Am avut câteva supărări pe mine, că nu am făcut tot ce mi-am propus, asta pentru că mă lăsam distrasă de la treburi, de diferite lucruri, așa numita procrastinare. Lucrez și la asta. Și am făcut și câteva greșeli, din dorința de a face lucruri frumoase, dar desigur nu totul se întâmplă cum ar trebui sau cum ar fi logic, am învățat din fiecare experiență. Am învățat în ultimul an mai multe lucruri decât am învățat în cei 8 dinainte. Despre orice. Sau poate că experiența anterioară m-a făcut să realizez imediat cum stau lucrurile la fiecare provocare întâlnită ulterior.
Unul dintre regrete este că anul trecut, când am plecat în Asia, nu mi-am închiriat apartamentul și să fi stat vreun an. Asta gândesc cu mintea de acum. Înainte gândeam altfel. Dar pe de altă parte…… nimic nu este întâmplător, așa a fost să fie. Cred puternic în lucrul acesta  – am învățat mai multe lucruri pe parcurs, care îmi erau necesare cu siguranță – altfel nu ar avea sens.

Ce îmi propun

Să scriu în continuare nu mai mult ci mai frumos, mai disciplinat.
Să fac fotografii mai frumoase.
Să călătoresc mai mult.
Să dezvolt cel puțin la nivelul extravita.ro și siteul meu www.trolleypacker.com, pe care l-am mutat de curând de pe wordpress.com pe wordpress.org.
Să dezvolt mai mult partea video. Și asta numai în ceea ce privește activitatea de pe blog!
Multe, știu, ceea ce înseamnă că voi neglija alte aspecte.

Ce îmi doresc pentru viitor prin blogging?

Nu este niciun secret: să încurajez oamenii să călătorească și în general să își urmeze visele, al meu este acela de a călători, dar sunt atâtea vise, important este să ştim ce vrem mai tare, totul nu se poarte şi să acţionăm.
Să încurajez cititorii să aibă încredere în ceea ce simt și în ceea ce sunt ei, să aibă curajul să își trăiască viața lor, acum. Un articol pe care și eu îl recitesc des este: Dacă aș putea să îmi trăiesc viața din nou.

Statistici

Faptul că de la lună la lună siteul crește mă încurajează să fiu mai bună, să fac mai mult și desigur mă ajută și faptul că scriu despre marea mea pasiune: călătoria. O să revin cu o analiză la sfârșitul anului, până atunci postez doar 2 hărți furnizate de statisticile de la wordpress.com, restul scripturilor sunt blocate, total sau parțial – adică unele nu funcționează, iar altele nu citesc decât parțial traficul din site, sunt bruiate din motive de securitate. Se poate insera google analytics numai contra updatării la planul business (299 dolari/an) – ceea ce voi face la un moment dat, sau altă formă, cloud. O să revin cu un articol wordpress.com versus wordpress.org, unde voi vorbi despre plusurile și minusurile resimțite.

2015
Traficul in 2015 a crescut exponential, astfel incat in ultimele 2 luni sunt peste 10 000 de cititori unici.

2014

Și totuși, 2 ani de blogging mă transformă într-un toddler?

11891120_870389173039516_4725665631307701594_n

14 thoughts on “Extravita.ro a împlinit 2 ani: am doi ani în blogging

  1. Bravo, Mirela! Ai pornit la un drum lung si dificil, fiindca „independenta profesionala” vine cu un pret mare, dar beneficiile sunt extraordinare. Te citesc cu drag si sper sa ne revedem cat mai curand! 🙂

    1. Multumesc Albert, inca ma astepata multe lucruri, dar cand face ceea ce iti place… nici nu mai conteaza restul, nu simti cum trece timpul tu stii :D. Trebuie sa ne mai vedem si offline, da 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.