joi, aprilie 25, 2024

În prima noapte petrecută în Bruxelles am ajuns în celebrul bar gotic Coşciugul. Aici merită să veniţi măcar o dată pentru atmosferă, dacă aveţi astfel de curiozități. M-a intrigat suficient încât să îmi pun tricoul Vampir, să iau și masca cumpărată din Veneția, mă bucur că am ajuns să o folosesc măcar o dată și să – încerc – să mă relaxez, cu o bere în halbe craniu servită pe o masă coșciug.

Ce m-a convins să încerc totuși, chiar și după ce am citit recenzia de pe visitbrussels, ceva nu prea măgulitor plus remaca: pentru privilegiu ești taxat mortal la buzunar – sunt glumeți administratorii portalului a fost faptul că lumina mi s-a părut senzațională să încerc performanțele Nikon Coolpix AW130.
Atenție: fotografii un pic șocante.

Bar Le Cercueil Bruxelles
Bere la craniu

Halloween în fiecare zi în Le cercueil

Barul a fost deschis în anul 1974, după lansarea filmului Exorcistul.
Cocktailuri denumite înfricoșător, de exemplu Sânge de vampir, da….
Se pare că aici sunt și întâlniri de tipul speed-date: nu am mers vreodată la așa ceva, dar ăsta chiar ar fi ultimul loc unde aș încerca o astfel de experiență, bu hu hu.

Am luat în glumă experiența, dar dacă sunteți sensibili nu vă recomand. Nici eu nu am stat prea mult, doar ce am luat un rând și am făcut pozele.

Bar Le Cercueil Bruxelles 6
La barul Le Cercueil Bruxelles

Bar Le Cercueil Bruxelles 3

Bar Le Cercueil Bruxelles 5
Decor gotic
Bar Le Cercueil Bruxelles 4
Bar Le Cercueil Bruxelles

Aș mai merge la Le Cercueil?

Mulți turiști, veniți din curiozitate, oameni normali cu toții, de toate vârstele, este un loc cu o puternică amprentă personală, iar dacă ne uităm la pozele de pe tripadvisor și la păreri, vedem că toată lumea se simte bine și că nu este niciun picior de vampir.
Muzică foarte bună: gen rock fm, am înțeles că în unele zile este un rock mai dur și că sunt ocazional concerte.
În afară de sala văzută de mine, deschisă mereu, mai sunt două săli deschise numai când sunt concerte sau diferite sărbători, sau vârf de sezon.
Mi-am făcut o nouă prietenă, Lyllou, care mi-a adus aminte de Abby din NCIS: ținută rock, cu bocanci din aceia cu talpă ortopedică foarte foarte înaltă, zâmbet timid, multe cunoștințe, citea niște dosare până să vin eu, romantică, studioasă. Foarte deschisă și caldă, sper să o mai întâlnesc. Locul acesta este unul dintre favoritele ei, îi face plăcere să vină aici să citească – atmosfera chiar este plăcută, muzică bună, de ce nu?
Oameni normali, multe fete, deci locul nu este ceva de speriat.
Berea la craniu costă dublu, la fel ca peste tot, este halba mare cum ar fi și se cere o garanție, act, sau altceva, pentru a o servi – sau 40 de euro.

Bar Le Cercueil Bruxelles 1
Bar Le Cercueil Bruxelles

Bar Le Cercueil Bruxelles 2

Program și adresa Le Cercueil

Ore de deschidere: În timpul săptămânii: 16:00 – 02:00
Vineri și Sâmbătă 13:00 – 04:00
Duminică: 13:00 – 01:00
Programul este cam pentru tocilari, parcă vampirii stau până mai de dimineață.
Adresa: 12 Haringstraat, Brussels, 1000 – o străduță care intersectează Grand Place, se vede reclama din piață, atunci când treci pe lângă respectiva latură.

Bar Le Cercueil Bruxelles 8
Bar Le Cercueil Bruxelles

Proiect susținut de Nikoniști:aparatul folosit nu este al meu de tot, îl testez doar, sunt curioasă să văd cât de greu o să îmi fie să mă dezlipesc de el, vă țin la curent. Țineți cont că folosesc aparatul prima oară, că nu sunt un geniu al fotografiei, sau al tehnologiei fotografie, dar mă străduiesc, am scris aici cum. Chiar aș dori să ajung să fac fotografii mai bune, unghiuri, etc. Ce pot spune acum: este mic, foarte ușor, antișoc, are wifi, face fotografii frumoase și ÎN SFÂRȘIT pot să ies din nou undeva doar cu o gentuță mică – teoretic, practic nu știu cum ajung să car multe după mine mereu.