Picnic și film pe pajiștea castelului Montjuic

Barcelona Destinații Europa Spania

DSC06718

O seară perfectă în Barcelona!
O noapte magică de sfârșit de iulie 2012 în Barcelona. Auzisem că vara, în anumite zile se proiectează pe zidurile exterioare ale castelului Montjuic filme vechi și că este o experiență frumoasă așa că împreună cu Monica, o prietenă din Suedia, pe care am cunoscut-o în Barcelona, amândouă călătorind singure, am decis să mergem.

Înarmate bine, după ce am făcut aprovizionarea la un market local: lipie, brânză bună, prosciutto, maioneză, ton conservă, cherry, măsline, ciocolată neagră, tacâmuri și pahare de unică folosință, vin, apă, șervețele etc….purcedem la drum. Metrou, funicular, teleferic, ajungem sus imediat. (Barcelona are un sitem de transport foarte bine pus la punct, modernizat pentru Olimpiada din 1992, așa că este ușor să te orientezi).

text

Colina și castelul Montjuic
Situat în partea de vest a Barcelonei, pe o colină, Montjuic (în traducere Muntele evreilor, sau Muntele Jupiterului) este un castel impunător, în formă de stea, o fortăreață medievală construită de Burboni în sec al XVII-lea. Totodată, este singurul loc din Barcelona unde se mai află expusă o statuie a generalului Franco.
Montjuic (toată colina) oferă multe atracții, precum o grădină botanică, muzeu militar, muzeul catalan de arheologie, etc… și…… Fântâna Magică, cu foarte apreciatul spectacol de lumini, culoare și muzică, seara, programul și zilele de desfășurare diferă în funcție de anotimp.
Dar cred că cea mai frumoasă atracție o reprezintâ priveliștea asupra Barcelonei și asupra portului, de sus de la castel! O panoramă de 360 de grade!!!! Poți petrece minute bune identificând punctele de atracție ale orașului, ca pe o hartă, așa vezi Barcelona de sus de la castel. Iar apusul aici este de senzație!

DSC06654
În teleferic
DSC06660
Urcăm, urcăm….DSC06661
DSC06690
Am ajuns pe colina Montjuic!
DSC06669
Priveliști de vis
DSC06666
Am ce vedea!
DSC06701
Lumea admiră panorama
DSC06685
Poți identifica Sagrada Familia?

Film! Film! Film!
După ce am admirat în voie panorama din toate colțurile, verdeața, grădinile, ne-am așezat la coadă pentru proiecția din seara aceea de la Castel!

text1

Bilet:5 Euro, rogojini gratuite, se puteau închiria și scaune pliante. Luăm două rogojini și ne pregătim de picnic. Toți vecinii nostri procedau la fel, numai că în mare majoritate erau mai bine dotați, aveau pături, scaune pliante, îmbrăcăminte mai groasă, seara se lasă ceva mai răcoare acolo sus. Noi fiind cam golaș îmbrăcate am improvizat!!!! Am cerut 2 rogojini în plus și am fost bine, pe iarbă…..!
Dar seara ne-a rezervat multe surprize: A început cu un concert al unei trupe locale, tocmai bine pentru a ne introduce în atmosfera magică. Ulterior a fost proiectat un scurt metraj realizat cu buget mic de câțiva artiști catalani și marele eveniment, filmul cult cu Marilyn Monroe în rolul principal. Cred că l-am văzut de câteva ori, dar în ambianța de la Montjuic a fost senzațional, într-o parte zidurile impunătoare ale castelului, în cealaltă Barcelona întreagă ți se așterne la picioare, am simțit și m-am bucurat de fiecare minut, eu și toată acea mulțime adunată pe pajiște.
Nimic nu a putut strica această seară, oraganizarea de excepție, în fiecare aspect, inclusiv o tonă de toalete ecologice extrem de curate, cred că mai multe decât la marile concerte de la noi!!!!!
Am fost impresionată și de coada pentru înapoierea rogojinelor, nimeni nu a strâns calabalâcul propriu înainte de a delega pe cineva să realizeze această sarcină: la coadă toată lumea aștepta rândul, nimeni nu se îmbulzea, nu se grăbea nicăieri.
De coborât în oraș am coborât pe scări împreună cu toată acea mulțime, telefericul nu mai funcționa dar a fost de asemenea frumos, o încheiere perfectă pentru această seară de vis… la Montjuic, că petrecerea a continuat :).

DSC06707
La castelul Montjuic
DSC06713
Tot la castel

DSC06682

DSC06718
Catalanii se adună să vizioneze filmul de la Montjuic

DSC06714

DSC06723

DSC06728

DSC06731
Marilyn forever

Cum ajungi la castel

  • Metrou stația Parallel + Funicularul de Montjuic (1,50 euro)+ Telefericul de Montjuic (de la ieșirea din funicular – 10 euro dus/intors sau 7,3 euro dus) – telefericul se închide la 7 seara și furnicularul la 10 00. Se poate merge și pe jos, bineînțeles, este chiar plăcut, numai să ai timp.
  • Autobuzul turistic, ruta roșie, stația Teleferic de Montjuic sau Miramar – Grădinile Costa i Llobera și telefericul.
  • Autobuzul 150 din Piata Spania (Placa d’Espagna) la fiecare 10-15 minute – 1,45 euro
  • Pe jos din Piața Spania, pe scările către Muzeul Național de Artă Catalană

Dacă vă aflați prin Barcelona, interesați-vă când se proiectează un film la castel, faceți pregătirile necesare și mergeți, nu cred că o să regretați experiența.

pa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *