plaje frumoase pe Coasta de Azur Mala 2

Viața este o plajă: plaje frumoase pe Coasta de Azur

Coasta de Azur Europa Franța Nisa Viața este o plajă

Sunt multe plaje frumoase pe Coasta de Azur! Sunt unice, deși sunt cu pietre, șlefuite este drept, dar totuși pietre. Există și câteva plaje cu nisip, însă acestea sunt o raritate. Cu toate acestea, plajele de pe riviera franceză sunt foarte căutate, vedeți în acest articol care sunt cele mai cunoscute și de ce.

Am citit într-un pliant local cea mai interesantă reclamă pentru plajele din Nisa. Suna cam așa: dacă te deranjează senzația nisipului printre degete, ai o alternativă. Plajele din Nisa sunt acoperite cu cele mai fine, plate și șlefuite pietre. M-am amuzat teribilm pietrele tot nu îmi plac, dar plajele de pe Coasta de Azur da!

Ce au atât de frumos plajele de pe Coasta de Azur

plaje frumoase pe Coasta de Azur Nisa
Pietre șlefuite, fine, mai rar 🙂

Deși nu aș fi crezut că o să îmi placă vreodată o plajă cu pietre, Coasta de Azur m-a dat pe spate. Plajele de pe Riviera Franceză au ceva în plus, un je ne sais quoi care le face irezistibile.
Sunt o fire sportivă, nu prea am stare să stau la plajă, am copilărit la malul mării. Activitățile mele preferate la plajă includ volei, jucat de cărți, alergat, plimbat pe malul mării, care majoritatea necesită nisip!

Dar pe Coasta de Azur, fără toate aceste lucruri, ești forțat să stai și să te relaxezi, să te bucuri de aerul și de culorile Rivierei. Și poți face asta, deoarece nu este muzică să îți spargă timpanele, prăjeli, vânzători ambulanți pe plajă.

Sau poți să practici unul dintre nenumaratele sporturi de apă disponibile și aici este inclus cam orice s-a descoperit în materie, mai puțin surf în orice sezon. Mi-a plăcut că nicăieri nu o să vezi plajele sufocate în totalitate de sezlonguri. Peste tot plajele publice alternează cu cele private, procentul fiind cam jumătate-jumătate.

Sezonul de vară pe Coasta de Azur

Poți să faci plajă cu încredere pe riviera franceză din luna mai până în octombrie. Sezonul se deschide oficial cu Festivalul de la Cannes. La început de iunie, sezonul este în toi, deși temperaturile nu sunt tocmai foarte ridicate și nici apa mării foarte caldă, ceea ce este normal. Mediterana nu este niciodată foarte caldă.

Plajele din Nisa

plaje frumoase pe Coasta de Azur Nisa
Am stat o saptamana pe Coasta de Azur. Plaje frumoase pe Coasta de Azur:Nisa
plaje frumoase pe Coasta de Azur Nisa 2
Nisa, ador plajele de aici, desi sunt cu pietre

Baie des Anges, adică Golful îngerilor, care găzduiește plaja din Nisa. O plajă nesfârșită parcă! Pentru cea mai bună priveliște te poți cocoța la Chateaux și încearca să cuprinzi totul, nu o să îți iasă.

În Nisa sunt în total 15 plaje private și 20 publice, care în general au facilități de tipul dușuri, vestiare etc.
Plajele private costă în vârf de sezon cam 25 euro/zi, cost care include șezlongul, umbreluța, verstiarul. Cele mai bine cotate plaje sunt Beau Rivage, Blue Beach și Castel. Toate au website dedicat unde puteti afla toate informatiile necesare, inclusivsî facți rezervări.

Din cauza pietrelor nu vei putea să joci volei, sau să te plibi pe maul mării, pentru că ți se afundă picioarele în pietrele acelea.

Dar poți citi o carte, te poți relaxa cu un pahar de roze, poți servi o salată,un pește. Personal ador să stau pe plaja publică și să beau un pahar de vin roze, cu brânză Saintt Augur. Să stau pentru o oră, desigur.

Plaja Marquet – Cap d’Ail 

plaje frumoase pe Coasta de Azur Cap d'Ail
Cap d’Ail are o playa frumoasa

plaje frumoase pe Coasta de Azur Cap d'Ail 2

Plaja din Cap d’Ail este foarte frumoasă, dar cu pietre mărunte, care înțeapă mai tare ca cele mai mari. Este amenajată, are teren de fotbal/basket, fiind ideală pentru o ieșire cu familia.

Ape este curată, plaja Marquet fiind la doi pași de Monaco, lângă marina Cap d’Ail. Aici am căzut pe o piatră instabilă când m-am suit pe dig din grabă să scap de pietrișul ăla parșiv!

Plaje de pe Coasta de Azur: Plaja Mala 

plaje frumoase pe Coasta de Azur Mala
Prima imagine cu plaja Mala
plaje frumoase pe Coasta de Azur Mala 1
Plaje frumoase pe Coasta de Azur Mala
plaje frumoase pe Coasta de Azur Mala 2
Coasta de Azur: Plaja Mala

Plaja a fost numita Mala în memoria Mathildei Kchessinska prim balerina absolută rusă și prietenă a țarului Nikolae al II-lea. Aceasta s-a căsătorit cu Marele Duce Andrei Vladimirovich, devenind prințesă Romanov. Ea adora să se plimbe aici. A ajuns în Franța după revoluția rusă și o perioadă a locuit pe Rivieră, viața ei zbuciumată fiind și subiectul unei cărți: Imperial Dancer.

Plaja Mala este situată într-un golf de un calm absolut, este izolată și spectaculoasă

Fiind una dintre cele mai frumoase și renumite plaje de pe Riviera Franceză, plaja Mala s-a aflat pe lista mea de must do. Este așa cum se spune, de vis, o oază de liniște și de frumusețe.

Apa mării este turcoaz, totul este amenajat frumos, elegant și în armonie cu natura, fără decoruri monstruoase și alte elemente kitsch. Simplitate și stil. Este un loc incredibil de romantic pentru servit cina, cu torțe, felinare pe plajă, eu am sărit peste acest aspect, dar e frumos, am văzut apusul aici, lumea venea la restaurant, de vis.

Spațiu public și privat pe plaja Mala

Ca toate plajele de pe Riviera Franceză și plaja Mala include o porțiune privată, cu două cluburi: La Reserve de la Mala și Eden Plage. În plus, este și o porțiune publică, de fapt două, pe cele două margini.

La cluburi o zi cu totul inclus, șezlonguri, umbreluțe, măsuță, costă 30 de euro, iar prețurile de la restaurant în armonie cu acest loc. Dacă nu dorești să plătești în jur de 20 de euro pe o sticlă de vin mediocru și pentru unul bun mult mai mult, poți să aduci tot ce ai nevoie.  Și să stai în una dintre părțile publice, care sunt pline. În Franța parcă toată lumea face picnic.

Cum ajungi: Din Cap d’Ail pe Alee Mala (intrebi localnicii) și voila ajungi pe scări până la plajă, ai ceva de coborât/urcat.
Pe drumul costier de la plaja Cap d’Ail, 3 – 4 km, în jur de o oră.
Cu o barcă: Baie de Saint-Laurent (golful SAint-Laurent)și ești preluat de personalul unuia dintre cele două cluburi.

Plaje frumoase pe Coasta de Azur: Plaja Paloma – St Jean Cap Ferrat

plaje frumoase pe Coasta de Azur Paloma
Paloma
plaje frumoase pe Coasta de Azur Paloma 2
Paloma, plaja preferata de multe vedete pe coasta de Azuur
plaje frumoase pe Coasta de Azur Paloma 3
Paloma: plaje frumoase pe Coasta de Azur

Am dorit să ajung neapărat la plaja Paloma pentru că auzisem că alături de Mala este cea mai frumoasă plajă de pe Cote d’Azur.

Este într-adevăr sublim și foarte calm, ai impresia că lumea s-a oprit în loc. Dar asta caracterizează toată peninsula St Jean Cap Ferrat. Plaja Paloma mi-a dat ceva bătăi de cap să o găsesc.

Nu pentru că ar fi greu de găsit, ci pentru că primeam indicații greșite, că nu pot ajunge decât cu barca. Pe tripadvisor spuneau unii că au închiriat o barcă fix pentru a se duce o zi la această plajă.  Deoarece pentru a ajunge ești luat de pe ambarcațiunea ta de către personalul Paloma plage.

Greșit. Bineînțeles că cei cu yahturi sau alte ambarcațiuni, printre care și VIP-uri precum Angelina Jolie și Brad Pitt ajung cu barca. Aceștia vin aici cu yachturi și sunt luați de către personalul Paloma și aduși pe plajă, este o facilitate.

DAR…. Ajungi foarte ușor și fără barcă; de la Port St Jean sunt 500 de m, linie dreaptă și ai destule indicatoare. Iar la St Jean din Nisa ajungi cu mașinaDin Cap d’Ail pe Alee Mala

Și dacă mai ai nevoie de relaxare, ia un pahar de roze sau un cappucinno fredo și citește una dintre revistele cu bârfe răsfirate pe mese. Serviciul este ireproșabil, ești tratat cu cel mai mare respect. Și totul într-un mod simplu, natural, nu afectat, așa că dacă ești în zonă neaparat merită o oprire chiar și numai pentru o cafea.

Plaja Eze au Bord de la Mere

plaje frumoase pe Coasta de Azur Eze

Am ajuns bineînțeles la plaja din Eze după ce am vizitat satul și am coborât pe cărarea lui Nietzsche direct aici. După ce traversezi o șosea, liniile ferate pe un poduleț, chiar m-a prins bine o baie în acest calm absolut.

Este o plajă foarte bună pentru o relaxare cu familia, nefiind aglomerată, priveliștea este frumoasă și apa cristalină.

Este și o plajă privată renumită aici, Plage Ajuna, despre care toată lumea are numai cuvinte de laudă.  Despre restaurantul și produsele lui de mare la fel, din păcate nu am ajuns la acest club pentru că eram numai în trecere.

Plajele din Monaco

plaje frumoase pe Coasta de Azur Monaco

plaje frumoase pe Coasta de Azur Monaco 2
Pe plaja din Monaco

Monaco are plaje frumoase, cu pietre, câteva cluburi dar și o porțiune generoasă de plajă publică, bine poziționată. Apa este foarte curată, o priveliște minunată!

În spate sunt munți și zgârie nori, unii în construcție care doar arată ca un bloc oarecare, dar înauntru urci cu tot cu mașină. Așa că ajungi cu automobilul în apartament – mă rog, pe același palier.

Asta ca background, iar în față marea, yahturi, …. mi-a plăcut, la fel liniște și niciun vânzător ambulant care să îți strice liniștea. Aau cel puțin cât am stat eu, vreo două ore. Am înțeles în schimb că în weekend locul devine atât de aglomerat că nu poți să arunci un băț, doar este Monaco!

La plaja la Cannes

plaje frumoase pe Coasta de Azur Cannes 3
Cannes are si place frumoase

plaje frumoase pe Coasta de Azur Cannes 2

plaje frumoase pe Coasta de Azur Cannes

Plaja din Cannes este marginită de celebra Croisette, cu palmierii, hotelurile belle epoque, și magazine de lux. Asta pe o parte. Pe cealaltă sunt multe yachturi și o apă foarte limpede. Plaja din Cannes se întinde pe mai mult de 7 km de plajă cu nisip, cu 13 plaje publice (generoase ca spațiu și facilități) și peste 35 private. La fel ca în Nisa, găsești orice în materie de sport, spa, masaj.

În concluzie sunt o mulțime de plaje frumoase pe Coasta de Azur. Însă nu neapărat cu nisip fin. Dar sunt spectaculoase și este foarte posibil să deveniți dependenți de acest loc.

Citește și:

Vacanță la Nisa: buget mare, mediu sau mic? Cele mai bune lucruri în viață sunt gratuite

Un principat într-o zi: Monaco, bien sûr: obiective turistice majore

O săptămână pe Coasta de Azur, Cartier general în Nisa

Coasta de Azur: informații, rute de transport public și altele

Top 10 obiective turistice de neratat în Nisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.