Viața este o plajă….. Thassos

Europa Grecia Thassos Viața este o plajă
Aliki
Thassos

Ador plaja, iar vacanța mea perfectă include NEAPARAT plajă și soare. Mica insuliță frumoasă Thassos, din Marea Egee, cu cele peste 35 de plaje ale sale, destul de diversificate, îndeplinește pe deplin toate condițiile pentru a fi o destinație superbă de vacanță, avantajul ei fiind și că este foarte aproape de țara noastră și accesibilă din punct de vedere financiar, față de alte locații similare.

Plaje nemărginite, apă cristalină, curată – ei în unele locuri cu arici de mare – iaurt cu miere, nuci și fructe, frape…. ce îți poți dori mai mult? Iată unde poți prinde câteva raze multe de soare în Thassos:

Golden Beach

Plajă superbă între Makriamos și Skala Potamia, una dintre cele mai cunoscute din Thassos. Foarte lungă, cu nisip auriu și ape limpezi, este înconjurată de o vegetație bogată. Fără poluare. Este o plajă amenajată, cu multe activități pentru copii și adulți: toate sporturile de apă: banană, hidrobiciclete, jet skiuri, parasailing, etc.

Paradise beach

Arată cam ca un paradis tropical, mărginit de munți și vegetație și cu priveliștea unei mici insulițe nelocuite, Kinira. Un paradis cam aglomerat vara la orele de vârf, dar nu în gen Eforie. Aglomerat de insulă grecească, este loc suficient. Mi-a plăcut pe înserart cel mai mult, dar cred că este de vis și dimineața devreme.

Este printre cele mai bune zone de înotat, cu nisip alb și ape azurii, clare, se vede fundul mării și peștii care înoată pe lângă tine.

Plaja Alyki

Foarte frumoasă, amenajată, cu nisip alb, ape azurii și mărginită de pini, măslini și cariera de marmură un mediu de vis, așa cum am mai povestit aici.

Plaja Alyki
Plaja Aliki Thassos

Plaja din Potos

Foarte cunoscută, nesfârșită, 2 km, cu multe restaurante, taverne, care o mărginesc. Multe baruri oferă paturi de plajă, umbreluțe, etc, de cele mai multe ori nu este necesar să le plătești, trebuie să faci consumație. Se pot practica multe sporturi acvatice, printre care windsurf, parasailing, hidrobicilete.

Mica stațiune Potos din sudul insulei Thassos

Skala Potamia

Situată în frumosul sat cu același nume, este o plajă lungă cu nisip, amenajată cu de toate, inclusiv câteva baruri. Înconjurată de pini înalți și mult verde, cu un farmec tradițional grecesc și mult spațiu pentru sporturi ca de exemplu volei.

Livadi

Nu o poți rata, este chiar lângă mănăstirea Arganhelul Mihail, foarte liniștită, curată, o plajă preferată de cei care campează.

Livadi Thassos

Makriamos

Lângă capitală, Limenas, un resort de 4 stele cu bunalouri, frumos amenajată, cu multe posibilități de distracție pentru cei mici. Plajă mare, nisip, restaurant, nu este ieftin și se plătește intrare dacă nu ai cazare în complex, dar se merită, nu este exagerat.

Makryammos Thassos
Makryammos

Makryammos resort Plaja Insula Thassos Grecia2

Alte locuri minunate la plajă în Thassos

Limenas Thassos
Limenas Thassos
Vechiul Port din Limenas, scufundat
Limenas Thassos

Viața este o plajă… în Thassos

Sunt multe multe plaje de explorat: Skala Kalirachi, Skala Prinos Source, Skala Rachoni, Skala Maries, Astris, Kalamaki (sălbatică, neamenajată, perfectă pentru mine), Kamari (foarte frumoasă, mare, suăperbă), Papalimani, Nisteri, Stelakis, Skala Sotiros.

Insula Thassos este plină de golfulețe superbe cu plaje libere, unde te poți bucura în voie de o baie.

Mica plaja in Thassos

Am facut o trecere scurtă în revistă a plajelor, dar insula Thassos, te va surprinde cu siguranță, verde – este supranumită insula de smarald și nu pentru pietre ci pentru vegetație, munții înalți – vârful Ypsarion 1203m – care coboară în mare, golfuri de o frumusețe simplă, sălbatică, încât te întrebi dacă chiar ești atât de aproape de țară.

Plaja Insula Thassos Grecia8

0 thoughts on “Viața este o plajă….. Thassos

  1. ador Grecia. am zis ca odata si-odata luam o masina si o facem pe toata. dar nu in graba si locuri super cunoscute, vreo luna, doua, unde vedem cu ochii. dar pana atunci poate, poate oi ajunge in vreo insula 😛

    1. Super plan, Grecia este de vazut si pe indelete ai dreptate. Eu am ajuns doar o data, dar suficient cat sa imi doresc sa ma intorc! Si ma atrag insulele in primul rand, fiecare are ceva special, mi-as dori o combinatie: Atena cu Hydra și Mykonos. Si Santorini si….visez deocamdata 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *