Piscine naturale din lavă în Biscoitos, Insulele Azore

Azore Europa Portugalia Terceira

Biscoitos, micuţul oraş de pe coasta de nord a insulei Terceira m-a încântat încă înainte de a ajunge în Azore. Adică în perioada în care mă documentam.

Ardeam de nerăbdare să fac o baie în piscinele naturale de lavă din Atlantic. Şi mai eram curioasă în legătură cu vinul fortificat Verdelho şi cum arată ville pitice din același orășel Biscoitos.

Ce înseamnă Biscoitos?

Numele oraşului vine de la dublu copt, numele dat păinii pe care o luau marinarii cu ei când mergeau în larg. Se pronunţă Bişcoitojş – jş formează un singur sunet.

Piscine naturale din lavă în Biscoitos

Am ajuns aici la 5 după-amiază, o oră bună pentru a admira piscinele, a prinde câteva raze de soare şi a face o baie în apa destul de caldă pentru Atlantic.

Erau şi meduze mici, din cele care înţeapă, care uneori sunt aduse aici de către curenţi, dar nu erau în toate piscinele aşa că puteau fi evitate. Salvamarii au in dotare antidotul pentru înţepături şi îl administrează de urgenţă.

Piscina cea mai mare
Piscine naturale din lavă în Biscoitos insula Terceira
Fiecare sta pe unde apuca

Oamenii stau la soare pe betonul plat fără nicio problemă şi sunt scări pentru a ajunge ușor în piscine. Necesare, pentru că pietrele sunt destul de alunecoase. Trebuie să pășești cu mare grijă mai ales pe pietrele umede, pentru a evita un accident.
Cea mai mare piscină, Calheta dos Biscoitos este frumoasă, este cea mai apropiată de ţărm, aşa că aici nu erau deloc meduze şi erau mulţi copii, dar mie mi-au plăcut tare cele mai mici, mai aproape de Atlantic.

Piscine naturale din lavă în Biscoitos insula Terceira: am cautat o piscina mai mica
M-am uitat atent sa nu fie meduze
Si m-am bucurat un pic de apa
Piscine Naturale Lava Biscoitos atractii insula Terceira Azore15
Piscine naturale din lavă în Biscoitos insula Terceira

Piscine Naturale Lava Biscoitos atractii insula Terceira Azore14

Piscine naturale din lavă în Biscoitos insula Terceira, cu vedere la oceanul Atlantic
Piscine Naturale Lava Biscoitos atractii insula Terceira Azore9
Piscine naturale din lavă în Biscoitos insula Terceira

Amenajări şi facilităţi la Biscoitos

Parcare gratuită în imediata vecinătate
Se poate ajunge în orăşel şi cu transportul în comun, plimbarea până la piscină este scurtă, în cazul în care nu vă cazaţi aici şi nici nu aveţi o maşină închiriată.
Puteţi servi o cafea, ceai, sau vin la cafeneaua de lângă piscine.
Suveniruri, fructe? Sunt câteva tarabe exact între parcare şi piscine. Preţurile în insulă am văzut că sunt aceleaşi cam peste tot.
Există vestiare, toalete şi duşuri, foarte curate şi gratuite.

Accesul la piscinele naturale Biscoitos este gratuit!

Mi-ar fi placut sa stau mai mult pe aici
Este atat de frumos!
Piscine Naturale Lava Biscoitos atractii insula Terceira Azore10
Piscine naturale din lavă în Biscoitos insula Terceira

Piscine Naturale Lava Biscoitos atractii insula Terceira Azore7

Verdelho şi Muzeul Vinului

Orășelul Biscoitos este de asemenea important pentru agricultura locală, iar viile sale sunt simpatice foc, micuţe şi protejate de ziduri formate din pitere bazaltice. Acestea se regăsesc în toată zona, delimitează şi zonele de păscut pentru văcuţe de exemplu.

Puteți să vizitați Muzeul Vinului, unde puteţi învăţa despre istoria vinului local, cum a fost introdusă viţa de vie pe insulă şi particularităţile soiurilor din Terceira.
La fel ca în cazul vinului de Porto, a cărui producţie şi calitate este supravegheată, încă din 1993 în Biscoitos a fost înfiinţată Confraria do Vinho Verdelho dos Biscoitos.

Aceasta este o Federaţie care supervizează calitatea vinului local Verdelho, un vin fortificat şi foarte aromat (Sediul Federaţiei este în aceeaşi clădire cu Muzeul Vinului).

Revenind la piscine, eu am ajuns aici în cadrul Infotripului organizat de TAP Portugalia şi de Biroul de Turism din Azore, aşa că m-am îmbăiat un pic dar nu exagerat de mut, doar aşa, să nu zic că am trecut pe aici şi nu am făcut şi asta, dar tot a fost frumos.

Dacă ajungeţi pe insulă alocaţi măcar căteva ore la piscinele din Biscoitos, erau mulţi adulţi, tineri şi copii care se distrau de minune, este un loc unic şi special.

După înot o să vi se facă o foame de lup, tocmai bine pentru a savura unul dintre minunatele feluri de mâncare specific insulei Terceira. Ca de examplu Alcatra, mâncare de vită, care este coaptă încept, în vase de lut, pe durata unei zile întregi. Delicios.

Citiţi şi :

Impresii din Azore: ce mi-a plăcut, de ce îmi este dor

Călătorie către Centrul Pământului: în interiorul vulcanului Algar do Carvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *