De ce Sao Miguel, Azore? Un motiv ar fi vulcanii şi drumeţiile care se fac în jurul lor

Azore Europa Portugalia Sao Miguel
sao miguel 1 077
Sete cidades vedere de pe coama vulcanului

Deseori mă poartă gândul la Sao Miguel şi toată zona Azorelor, îmi doresc să văd Faial, Pico, Flores şi încă o dată măcar Sao Miguel. Fiecare loc are ceva special, insulele Azore la fel, fiecare cu farmecul şi identitatea proprie, dar Sao Miguel are multe de oferit, natură, drumeţii, hortensii, multe activităţi şi chiar şi ceva viaţă de noapte în Ponta Delgada.

 Dar cel mai tare m-au impresionat vulcanii şi lacurile vulcanice. Şi tot ce este pe lângă, adică priveliştii care m-au dus cu gândul la Noua Zeelandă, că acolo s-a filmat o parte din Frăţia Inelului şi aşa arată o bună parte a insulei, lacurile vulcanice, mâncarea extrem de gustosă şi preparată într-un modinedit, etc.

Nu degeaba insula Sao Miguel mai este denumită Irlanda Portugaliei sau Insula verde

Dar pentru a vedea aceste peisaje nemaipomenite trebuie să vă aventuraţi în drumeţii, puteţi ajunge sus de tot şi să admiraţi craterele stinse de mult şi lacurile vulcanice pe cărări de munte, sau puteţi alege varianta simplă, să ajungeţi sus cu un autobuz sau cu un tur.

Noi nu am avut timp decât de o drumeţie în cele 3 zile pe insulă, dar o drumeţie uşoară. Însă am avut timp să ajungem la majoritatea vulcanilor, sau la cei mai faimoşi cu maşina şi să ne bucurăm de o baie în izvoarele termale.

Avantaj Azores şi Sao Miguel: aici este calm, este siguranţă, nu sunt dăunători în insulă şi mă refer că nu sunt animale sălbatice sau şerpi dar nici alt fel de dăunători, genul care stau la jecmănit turiştii.
Aici totul este simplu şi fără stres, peste tot este bine semnalizat orice obiectiv sau traseu, oamenii dau indicaţii corecte, sunt binevoitori, mai pe scurt peisaje de vis şi tot confortul dat de civilizaţie. De aceea este un loc ideal de încărcat bateriile, de revenit în natură, cu un nivel de poluare foarte scăzut.

La traseele pentru drumeţii se ajunge uşor fără păcăleli, fără negocieri, decât discounturi de grup dacă este cazul, cu preţurile la vedere. Şi fără nimic care să strice buna dispoziţie, poate doar o ploaie.

Se poate ajunge cu maşina, cu taxiul, cu un tur organizat sau cu autobuzele publice

Sunt 10 trasee de autobuze publice 9 dintre ele cu plecare din Ponta Delgada, care conectează toate localităţile.

Sete Cidades

Sete Cidades este numele unui sat din Nord-Vestul insuleşi al unui vulcan. Aici sunt cele două lagune surori: una albastră şi una verde, Lagoa Verde şi Lagoa Azul, care se ating dar nu se întepătrund. Totul ţine de microorganismele care populează dar şi de adâncimea diferită, de aici şi diferenţa de nuanţă.
Craterul în sine, Caldeira de Sete Cidades are un perimetru de 12 km.
Aici se pot face drumeţii de la cea mai simplă pe care am făcut-o noi, am mers pe coama vulcanului,  craterul este de mult o vale, unde este situat şi satul şi craterul format de o altă erupţie.
Dar sunt multiple trasee care se pot face aici şi alte activităţi, de la vizitarea satului la ciclism, sau realizat  fotografii cu adevărat uimitoare.

Iar dacă vi se face foame, la un birt din sat, Ristorante Lagoa Azul, foarte populat atât de turişti cât şi de localnici, cu 12 euro se serveşte prânzul în regim de bufet suedez. Băuturile nu sunt incluse dar apa şi toate băuturile răcoritoare costă 0,90 de euro, berea şi vin verde tot foarte ieftine şi tot aşa.

sao miguel 1 180

sao miguel 1 016

sao miguel 1 072

sao miguel 1 210

sao miguel 1 108sao miguel 1 109

sao miguel 1 171

Pico de Carvo este un punct de observare foarte bun, de la el se vede tot centrul insulei şi este înconjurat de lagune superbe, printre care Canario, Rasa şi Carvo. Aici nu am ajuns, spun doar din auzite, dar din ce am văzut pe insula asta, realitatea depăşeşte zvonurile.

Lagoa do Fogo

Lagoa de Fogo o lagună în interiorul unui crater, este parte dintr-o rezervaţie naturală, un vulcan stins. Aici se pot face desigur drumeţii până jos la lac, se poate face baie în lac, relaxare, de toate. Este cam la mijlocul insulei.

Caldeira Velha de pe dealurile de lângă Lagoa do Fogo: cascada cu apă caldă unde se face baie, intr-un cadru natural care te lasa fara cuvinte iuhuuu.

sao miguel 268

sao miguel 428

sao miguel 420

sao miguel 390

sao miguel 301Furnas

Vale das Furnas este o vale faimoasă pentru numeroşii vulcani activi, unii cu apă fierbinte de peste 200 de grade, alţii cu nămol sau cu ape medicinale. Am băut apă minerală de la câteva izvoare şi unele erau chiar bune.
Ce uimitoare este natura: unele erau foarte aproape dar totuşi concentraţiile diferite de fier, sulf, alte minerale le dă un gust atât de diferit. Este unul dintre cele mai mari hidropoluri din lume.

sao miguel 194

sao miguel 223

sao miguel 116

Mai mult de 20 de izvoare termale la Furnas

Aici se găteşte faimoasa mâncare în interiorul vulcanului, care ia cam 8-9 ore să fie gata, iar încâlzirea aceasta progresivă dă preparatelor o nconsistenţă şi savoare deosebită. Mulţi turişti vin când este scoasă mâncarea pentru a imortaliza momentul, iar după: în sat la ospăţ.

sao miguel 152

sao miguel 164

sao miguel 121Acesta a fost felul principal, totul gătit în vulcan, BUN!

sao miguel 188

Porumb fiert la vulcan:

sao miguel 233

sao miguel 227

Parcul Terra Nostra, două lacuri cu apă fierbinte, le-am încercat mai pe seară şi a fost extrem de plăcut, scurt dar plăcut.

sao miguel 093
sao miguel 087

Poca da Beja este un lac cu apă caldă şi facilităţi moderne. Apa este bogată in fier de aici si culoarea si te reface imediat! Extraordinar m-am simtit dupa, dar costumul de baie este compromis, asa ca este bine sa luati un costum pe care il puteti arunca cu inima usoara daca veniti aici.

Drumeţii multiple

Se pot face în toată insula, sunt 22 de trasee din care puteţi alege, cu grade diferite de dificultate.

Hărţi se oferă gratuit dar şi cărţi de-a dreptul cu informaţii despre insule, la aeroport, la punctele de informare a turiştilor şi la multe hoteluri, restaurante şi pensiuni.

Ape termale, chiar s-au descoperit câteva organisme plante care supravieţuiesc în temperaturile de peste 200 de grade unde sunt vulnaii fierbinţi să le spunem, se studiază şi se crede că ar putea fi răspunsul vindecării multor boli, chiar şi a cancerului. Sper să se descopere şi fsă se acă public acest tratament, poate chiar de aici, lcoul unde se spune că a fost Atlantida.

Noi am fost în scurta drumeţie cu Futurismo, dar sunt şi alte posibilităţi, multe informaţii tuile găsiţi pe www.visitazores.com la sectiunea dedicata drumețiilor.

sao miguel 262

0 thoughts on “De ce Sao Miguel, Azore? Un motiv ar fi vulcanii şi drumeţiile care se fac în jurul lor

    1. Nu sunt, insulele sunt vulcanice, nu s-au despreins de uscat, asa ca multe forme de viata de pe continent nu s-au dezvoltat acolo, toate animalele au fost aduse de oameni. Iar un fapt frumos: nu au existat bastinasi care sa fie decimati, portughezii au fost primii locuitori. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *