Inovație românească: Distilatorul solar cu recuperator de căldură

Diverse Oameni Românești

Distilator-solar-cu-recuperator-de-caldura-755x1024

Suntem creativi. Suntem inventivi. Știm asta. Azi este ziua României, ziua perfectă pentru a vorbi despre realizările unor oameni de știință români.

Sunt mulți inventatori români dedicați, care nu iau în seamă obstacolele și poate compensațiile financiare prea mici din acest domeniu dar care se înscriu în concursuri, sunt premiați, ne fac cinste și onoare.

Puteți ajuta ca inventatorii să fie premiați cu 2000 de euro votând invenția voastră preferată din 2014 pe Facebook.

Din păcate trebuie să recunosc că nu știam de nici una dintre invențiile de aici și nu știu cum acest lucru este posibil. De ce (chiar fără să citesc articole, doar din titlurile de pe fluxurile de știri) sunt foarte bine informată fără să vreau de viața diferitelor persoane publice, sau anumite amănunte despre diverse care iar nu mă interesează și informații pe care mi-aș dori să le cunosc nu ajung la publicul larg?

Și iată că o companie privată, 3 M, desfășoară campania„PR3MIAZĂ INOVAȚIA” prin care va premia cu 2000 de euro una dintre cele mai bune invențiile românești din ultimii ani. Așa am parcurs informațiile, am citit, cântărit și mi-am ales câștigătorul (deși cu toții ar merita să fie pe listă, fără nicio îndoială).

Distilatorul solar cu recuperator de căldură

De ce am ales această invenție? Pentru că pe termen lung consider că cel mai important este să avem o planetă, să avem o casă unde să ne dezvoltăm. Orice invenție este importantă, dar planeta este vitală pentru ca orice viitor să fie posibil.

Distilatorul a fost premiat cu medalia de argint la Târgul de Inovații – Innova de la Bruxelles și cu medalia de aur la Chișinău în anul 2013.

La ce folosește invenția?

Este utilă la obţinerea apei distilate şi a celei calde, atât pentru gospodării cât și utilizată în scopuri industriale.

În plus, investiția în aparat se amortizează într-un timp scurt prin economia realizată.

Cum?

Vaporizarea apei este realizată cu ajutorul energiei solare și căldura este recuperată datorită condensării vaporilor.

Funcționarea simplă, utilizarea energiei solare, faptul că nu poluează mediul fiind ecologică sunt doar câterva dintre avantajele aduse de această invenție realizată de Rădulescu Remi și Rădulescu Raul.

text

Distilator-solar-cu-recuperator-de-caldura1

Mi-ar place să realizez un interviu cu cei doi inventatori timișoreni și să aflu mai multe despre inovațiile realizate, deoarece mai multe au fost premiate, ca de exemplu Instalația pentru tăiat sloiuri de gheață sau Detector de gaze portabil, cu exhaustor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *