Padurea Maimutelor

Pădurea Maimuțelor din Ubud, Bali @Sacred Monkey Forest Sanctuary

Asia Bali În Asia Indonezia Ubud

În prima zi petrecută în Ubud, am ajuns și la Padurea Maimutelor Bali, situată chiar la capătul străzii Monkey Forrest, una dintre arterele principale din frumosul oraș. Era demult timp pe lista mea de dorințe legate de călătorii și m-a încântat!

De la vegetația luxuriantă,la pârâuri, la maimuțele șirete și simpatice, la templele din interior, totul a fost minunat.

Încă de la intrare te întâmpină multe primate, curioase, întrebându-se: omul acesta oare ce ne aduce?

Am avut impresia că am intrat în sufrageria lor. Au o nonșalanță extraordinară, ele sunt stăpâne în parc!

Biletul de intrare în parcul Padurea Maimutelor Bali costă 35 000 de rupii pentru străini, adică 2 euro și un pic. Padurea Maimutelor este mai mult un parc decât pădure: are alei, străzi și totul este semnalizat.

Prețurile se modifică, vedeți aici pe websiteul lor oficial informații la zi!

Puteți vizita regiunea și cu un tur, dacă stați în altă parte din insulă. Veți vedea și cascade și câmpurile de orez (unele frumoase) cu un preț de 35 dolari. 

Mulți turiști vin pregătiți cu banane și alte atracții pentru maimuțe, dar dacă faceți acest lucru să țineți totul foarte bine ascuns.

Au fost multe cazuri de turiști zgâriați, agresați de maimuțe: miros tot: fructe, tic-tac, gumă de mestecat, sticle cu apă și dacă le cășună, nu au nicio problemă în a sări pe vizitatori și a-și însuși ceea ce cred că li se cuvine.

Dacă aveți vreo pățanie de acest fel o să trebuiască să faceți injecții anti-rabie: în Bali sunt multe animale infectate, mai mulți câini, dar cum nu se știe niciodată, mai bine evităm. După pandemie maimuțele au devenit și mai agresive, pentru că le-au lipsit turiștii și mâncarea din belșug.

Vegetatie luxurianta, multe maimute si multi turiști

Padurea Maimutelor
Padurea Maimutelor Ubud, Bali

Dacă nu ați adus banane nicio problemă chiar în parc sunt câteva gherete de unde se pot cumpăra banane ”oficiale” pentru a fi oferite. Dar cu mare grijă să faceți acest lucru, dacă doriți!

Sunt îngrozitor de pofticioase aceste maimuțe. Deși în unele locuri aruncă bucăți întregi de banane, dacă deschide cineva o geantă toate maimuțele de pe o rază lungă se autosesizează, freamătă, așteapă. Uneori atacă și de multe ori fură.

Mulți turiști fac poze cu maimuțele cățărate pe ei, sau ele, dar pentru acest lucru trebuie cerut ajutorul celor din parc. Sunt mulți și binevoitori, ei cunosc maimuțele și felul lor de a reacționa, dau porumb sau altceva turistului să țină și ajută cu datul jos al simpaticelor animale

Padurea Maimutelor

Padurea Maimutelor
Monkey Forrest Ubud

Pe mine nu m-a tentat să se suie o maimuță pe mine că am o prietenă care a fost mușcată la mare la noi și ce injecții a trebuit să facă. Plus că sunt avertizări că maimuțele de aici mușcă și s-au întâmplat destule cazuri.

Am salvat o nemțoaică de un maimuțoi agresiv pe motiv că a fost păcălit

Am salvat o turistă nemțoaică care a ademenit o maimuță pe ea, ținând pumnul de parcă ar avea ceva de dat. Nu avea, iar după ce a făcut poze maimuța a început să o tragă de păr și de geantă că nu primise nimic.

A durat câteva minute, tipa era destul de inconștientă că trăgea de maimuță care începuse chiar să scuipe și să facă spume de nervi. Cred că nu mai avea mult și o mușca.

Am oprit-o pe turistă, adică am țipat la ea să se oprească și am scos o banană, dar a trebuit să o arunc repede. Altfel riscam să sară pe mine mai multe din jur când au văzut că am deschis rucsacul. Dar și cea de pe doamnă printre ele și așa a scăpat.

Nu este de glumă cu maimuțele, sunt foarte inteligente și te urmăresc. Au o privire de parcă încearcă să vadă cum să te deposedeze de geantă, rucsac, etc.

Am văzut cum o maimuță a deschis o sticlă de suc furată de alta și a băut conținutul. A mai dat și pe jos dar totuși a băut aproape tot conținutul.

Mai multe despre Monkey Forrest

În pădurea sacră din satul Padangtegal – de fapt nici nu mi-am dat seama că am ieșit din Ubud sunt macaque cu coadă lungă.

605 maimuțe: 39 masculi adulți, 38 adolescenți, 194 femele adulte, 243 tineri și 91 pui. O rata de înmulțire foarte mare, în 2006 fiind doar 200 de maimuțe. Prosperitate.

Este considerat un loc sacru (dar ce nu este sacru î n Bali???).

Se spune că acest loc a fost locuit cu mii de ani înaintea erei noastre.

Cultul Hindus din Bali este diferit de cel practicat în prezent în alte părți ale lumii, este și normal, dezvoltându-se separat o perioadă îndelungată. Maimuțele sunt la mare prețuire și natura toată.

Pădurea, sau ce a rămas din ea, parcul este superb. Superb superb superb. Are și câteva temple, un cimitir și un crematoriu printre vegetația luxuriantă și maimuțe. Dar atracția principală sunt maimuțele și locul mișună de turiști entuziasmați de toate vârstele.

Regulile din Padurea Maimutelor Bali:

Nu ascundeti mancare! Maimuțele vor ști că aveți mâncare și vor încerca să o ia!

Nu aduceți pungi de plastic sau de hârtie: parcul trebuie ținut curat și nu se dorește ca maimuțele să se joace cu pungile.

Nu atingeți deloc maimuțele: au un comportament imprevizibil!

Nu aveți voie să le dați alune maimuțelor, pot fi alergice.

Dacă o maimuță sare pe voi nu vă speriați: aruncați repede mâncarea și îndepărtați-vă ușor!

Și nu am rezistat sa nu fac un selfie cu o maimuță blazată:

Galerie foto Padurea maimutelor din Ubud

Padurea Maimutelor
Padurea maimutelor Bali
Padurea Maimutelor
Padurea Maimutelor Ubud, Bali
Padurea Maimutelor
Padurea Maimutelor Ubud, Bali
Padurea Maimutelor
Monkey Forrest Ubud
Padurea Maimutelor
Padurea Maimutelor Ubud, Bali
Padurea Maimutelor
Padurea Maimutelor Ubud, Bali
Padurea Maimutelor
Padurea Maimutelor Ubud, Bali
Padurea Maimutelor
Padurea Maimutelor Ubud, Bali
Padurea Maimutelor
Padurea maimutelor Bali: la barfa
Padurea Maimutelor
Padurea maimutelor Bali: siesta

Padurea Maimutelor

Padurea Maimutelor
Padurea maimutelor Bali

4 thoughts on “Pădurea Maimuțelor din Ubud, Bali @Sacred Monkey Forest Sanctuary

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.