Cuba se schimbă rapid, Statele Unite ridică restricțiile

Caraibe Cuba Evenimente

DSC04042

Aveți de gând să vizitați Cuba? Atunci cu cât mai repede cu atât mai bine

În urma unor negocieri de peste 18 luni Administrația prezidențială americană a anunțat miercurea trecută că Statele Unite și Cuba vor relua total relațiile diplomatice. Statele Unite vor ridica restricțiile de călătorie și investiții asupra Cubei, iar statutul acesteia ca țară care sprijină terorismul va fi revizuit.

Embargoul va fi de asemenea ridicat, dar termenii vor fi discutați în Congres.

Sunt voci că această măsură nu va duce la o mai mare libertate pentru cetățeni.

Disputele create în jurul acestei decizii sunt multe, la fel ca și interesele economice, pro și contra. În vreme ce Națiunile Unite susțineau această schimbare de mult timp iar liderii din America Latină salută decizia, arătând că pedepsirea unui întreg popor pentru un grup de tirani nu a dus rezultatele scontate nici după 50 de ani, grupul din jurul lui Castro fiind încă la putere, sunt voci din interior, ca de exemplu senatorul american Marco Rubio, care are părinți cubanezi și care susține că această măsură va încuraja alți trirani să profite de naivitatea Președintelui Obama și că America va fi mai puțin sigură. Chiar și în Cuba sunt multe discuții pe această temă, opoziția expunându-și nemulțumirea.

O să vedem ce va fi, este clar totuși că a venit vremea schimbării. Din ce am auzit pe surse încă de mult timp, sunt multe interese, așa că mă aștept ca în foarte scurt timp Havana să se transforme radical, nu că nu este în transformare de mult timp.

Deja sunt multe licențe care se emit pentru operatori americani așa că să vedem unde vor ajunge prețurile și cât de sigură va mai fi insula când hoarde de turiști vor da năvală.

Mă bucur atât de tare că mi-am urmat instinctul și am călătorit în Cuba singură în iunie 2011. A fost prima mea mare excursie singură și am mers tocmai din acest motiv: am avut mijloacele necesare, prietenii mei nu erau deloc convinși că ar dori să meargă în viitorul apropiat, sau vreodată, doream să ajung până când lucrurile nu se schimbau radical și era o țară sigură. Așa că am plecat singură și a fost o excursie senzațională.

Poate nu vă doriți să vizitați Cuba, aveți alte planuri, vise. Dacă simțiți un lucru faceți-vă curaj și mergeți, bineînțeles cu luarea mijloacelor necesare de precauție. De curând am înființat un grup pe Facebook, numit Umblăreții Solo, în care sper ca mulți dintre cei care au avut această experiență sau doresc să o aiba să găsească de la ceilalți membri sfaturi, încurajări, ponturi și susținere. Am dorit un titlu vesel pentru că nu este nimic trist în această opțiune, ci aduce multe beneficii, am scris aici despre ele :).

Viva Cuba!

DSC03295

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *