Palatele de pe apă din Bali: Taman Ujung și Tirta Gangga

Asia Bali Candidasa Indonezia

mire 334

În ziua în care am ajuns și la White Sand Beach am vizitat și cele două palate construite pe apă în Karangasem, zonă din Estul insulei Bali, Indonezia. Precum spuneam în articolul despre White Sand Beach am ajuns aici cu Julianna, o americancă foarte simpatică, fiecare cu câte un taxi/motocicletă, care ne-a plimbat până seara pe la diferite obiective.

Pe Julianna am cunoscut-o la Crystal Beach, în Candidasa, ea a stat puțin, dar suficient cât să mă mobilizeze și pe mine că mă lenevisem de tot, ea a găsit localnicii care să ne plimbe.
Ambele palate sunt situate în zona Karangasem din Estul insulei Bali, foarte aproape de Amlapura. Și intrarea este foarte ieftină în ambele locuri, în jur de 1 euro de persoană.

Palatul Taman Ujung

A fost primul palat vizitat și am rămas uimite de frumusețe, de priveliște, de cuplul de tineri însurăței care făceau pozele de nuntă. De liniște.
Palatul are 3 piscine uriașe, iar în mijlocul piscinelor este clădirea principală, Gili Bale.
Construcția Palatului Ujung a fost demarată de Regele Regiunii Karangasem, I Gusti Bagus Jelantik și continuată de fiu, Anak Agung Agung Ketut Karangasem Anglurah.
A fost construit între 1909 – 1921 cu doi arhitecți principali: olandezul Van Den Hentz și chinezul Loto Ang și arhitecți balinezi.
Ujung înseamnă extremitate și este una dintre atracțiile principale, se spune istorice ale insulei Bali. Cam scurtă istoria aș spune eu, dar uite că marketingul funcționează peste tot și orice transformat în mare punct turistic.
Parcul în sine și panorama cu piscinele, grădinile și marea aproape este de senzație, clădirile nu au nimic special în interior.
mire 325
mire 293
mire 303
mire 306
mire 324
mire 301
mire 311

Palatul Tirta Gangga

Tirta Gangga se traduce prin ape binecuvântate din Gange, râul sfânt, fiind un loc important pentru hindușii balinezi. Se desfășoară ceremonii importante.
Se consideră că apa de aici este sfântă – dar cum mai spuneam, ce nu este sfânt în Bali?
Nici Tirta Gangga nu are o istorie foarte îndelungată. Palatul a fost construit în 1948 de către Raja al Karangasem, Anak Agung Agung Anglurah Ketut Karangasem, adică același morarh care a construit și Taman Ujung. Un mix de arhitectură chinezească și balineză
Locul este superb: câteva clădiri și multe piscine, fântâni, statui. Este o feerie construită pe un hectar întreg, situată lângă izvoare naturale, domeniul fiind înconjurat de câmpuri de orez.
mire 335
mire 358

mire 363
La un moment dat a sosit un autocar cu turisti si locul s-a umplut

În ape sunt sute de pești uriași colorați
mire 350
Fântâna centrală
mire 349
Există aici și piscine strict pentru înotat ( unde nu sunt pești :)). Și o mică foarte mică deltă cu nuferi uriași.
mire 369
mire 371

Pe scurt, mi-a plăcut să vizitez palatele, dar din descriere m-aș fi așteptat la mai mult, nu știu de ce, puterea imaginației poate 🙂

0 thoughts on “Palatele de pe apă din Bali: Taman Ujung și Tirta Gangga

  1. Foarte frumos, tu ai fi facut poze mai reusite 🙂
   Da, am facut poze cu nuferii ca nu imi venea sa sred cum arata, cred ca ma puteau tine si pe mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *