Centrul de Vizitare al Parcului Natural Bucegi – un Centru de Informare turistică modern, în Bușteni

Românești România Valea Prahovei

20150113_100644

Dorim turiști, mulți vor să viziteze desigur frumoasa noastră țară, atât străini cât și români. Foarte important pentru orice turist este să primească sfaturi, informații, o hartă, dacă se poate gratuită și desigur să poată să găsească online toate informațiile necesare parcurgerii unui itinerariu.

Centrul de Vizitare al Parcului Natural Bucegi

Acum 2 zile am ajuns la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Bucegi, inaugurat pe 15 octombrie 2014 în Bușteni și am rămas impresionată de complexitatea proiectului dezvoltat cu fonduri europene, pentru sprijinirea turismului responsabil în Parcul Natural Bucegi, deoarece da, se realizează multe proiecte de responabilitate socială în cadrul parcului, cu diferite organizații sau firme private.

Proiectul a fost implementat de către R.N.P. Romsilva Administrația Parcului Natural Bucegi R.A., în calitate de beneficiar principal.

În Centrul de Vizitare sunt oferite informații despre patrimoniul natural, trasee, informații privind impactul negativ asupra mediului și a habitatelor din parc, efecte nedorite aduse de un turism neinformat și iresponsabil.

DSC_8916

DSC_8908

DSC_8919

DSC_8923

Expoziții permanente de floră și faună

DSC_8914

DSC_8915

Toate materialele din Centrul de Informare sunt gratuite, iar hărțile sunt disponibile în mai multe limbi de circulație internațională.

DSC_8918

DSC_8909

DSC_8910

Vizitatorii pot participa la diverse evenimente de conștientizare și la aplicații practice cu scop educativ.

Mândria mare a Centrului este reprezentată de Macheta Interactivă cu Parcul Bucegi!

DSC_8924

DSC_8921

DSC_8922

Și ce bogăție naturală de monumente ale naturii avem aici: Babele, Sfinxul (dar și alte forme nu atât de cunoscute dar încântătoare precum Delfinul, Broasca, Gemenii, Câinele, Împăratul sau Șopârla), Colții Morarului, Cheile Rateiului, Cascada Urlătoarea, Moara Dracilor, Cheile Horoabei, Cheile Zanoagei, Cheile Tatarului, Mecetul Turcesc, Cascada Ialomiței, Pietrele de la Vf. Omu, Turnul Seciului și multe multe altele.

Crucea de pe Caraiman

Și desigur Crucea Eroilor Neamului: simbolul Bucegilor, înaltă de 33 m, construită între anii 1926 -1928 de către CFR în memoria eroilor cazuți în luptele de pe Valea Prahovei în primul război mondial.

În 2013 Guinness World Records a omologat monumentul ca cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan, la altitudinea de 2.291 metri, conform verificărilor.

Cred că vă dați seama cât de mult m-am bucurat de acest centru de informare, este un mare pas înainte pentru un turism așa cum ne dorim să avem.

Toate informațiile sunt prezente și online, pe websiteul parcului:

parc

5 thoughts on “Centrul de Vizitare al Parcului Natural Bucegi – un Centru de Informare turistică modern, în Bușteni

 1. Da! Acest Centru de Vizitare este unul dintre cele mai moderne, de la arhitectura cladirii care este intru totul in armonie cu zona de munte, pana la ceea ce se intampla acolo. Suntem mandri ca cei de la Administratia Parcului ne-au solicitat sa colaboram, astfel ca harta traseelor montane realizata de noi este pe unul din panourile exterioare. Au existat si cele tiparite, oferite gratuit, insa s-au epuizat repede. Va invitam sa vizitati harta interactiva, pe http://www.inbucegi.ro, sectiunea Harta, pentru masivele Bucegi, Baiului, Ciucas, Piatra Mare, Postavaru si Piatra Craiului.

  1. Frumos! Intr-adevar, mi-a placut tot ce am vazut acolo, inca erau multe harti, cu informatii foarte detaliate despre flora, fauna. trasee, istoricul parcului, monumente ale naturii, etc. Poate cateva harti mai usurele pot fi realizate, doar cu trasee. In rest, faptul ca este online este excelent!

  2. Hartile noastre sunt cele cu sloganul „Majestatea Sa, Muntele”. Sunt doar cu trasee turistice si s-au distribuit prin Centrele de Informare Turistica din zona. Au fost cateva sute si la Centrul de Vizitare.

  3. Buna ziua,
   Cum se poate lua legatura cu dvs sau un alt reprezentant al asociatiei in vederea mai multor informatii legate de acest proiect?
   Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *