Ce are mai bun bucătăria din Azore? Alcatra la Adega de Lusitania – Angra do Heroismo, Terceira

Azore Mâncare în jurul globului Portugalia Terceira

Când ne gândeam la vizita în Azore mă gândeam că o să mănânc multe legume, mult pește și fructe de mare, fructe, lucruri ușoare în general. Și de fapt carnea de vită este senzațională aici.

Și lactatele. De ce? Păi datorită temperaturilor relativ constante de-a lungul anului, animalele stau în aer liber tot timpul, poluarea este minimă, este multă verdeață, carnea și ea este foarte proaspătă și modul de preparare deosebit.

O seară la Adega Lusitania în Agra do Heroismo, insula Terceira

Adega de Lusitania este un local tradițional din Angra do Heroismo, capitala insulei Terceira, una dintre cele 9 insule care formează arhipelagul Azore.

Este un loc frecventat și de turiști și de localnici și cu mâncare excelentă, prețuri accesibile.

Seara a debutat normal, cu brânzaturi specifice, măsline, pâinici foarte bune, unt produs local.

Urmate de o supă extrem de bună (tradițională în Azore, aici gătită din cartofi, varză și alte legume – nu m-a dezamăgit nicăieri iar aici chiar am luat 2 porții era deosebit de delicioasă).

Și desigur, felul doi, marele regal: Alcatra.

Adega Lusitania afara
Supele noastre: supele din Azore sunt incredibil de delicioase

Alcatra – mâncare de vită 

Alcatra este cel mai faimos fel de mâncare din insula Terceira: mâncarea este coaptă încet, aproape pe durata unei zile întregi în oale de lut și în cuptoare de piatră.

Carnea fiebe în vinul alb de Terceira – verdelho, împreună cu condimente specifice, bacon, ceapă și usturoi. Senzațional de bun a fost. Carnea este fragedă și gustoasă, foarte gustoasă, chiar dacă nu mâncați mereu carne, aici trebuie încercată.

Se servește cu vin roșu. Am avut și desert dar am uitat ce a fost, dar parcă plăcinte cu brânză dulce și mere. Nu am mai pozat că eram absorbită total de muzică și de atmosferă. Nici de mâncat nu am mâncat, deoarece, pentru o masă de seară fusese cam mult.

Alcatra, mâncare tadițională din insulele Azore
Alcatra la Adega Lusitania in insula Terceira, Azore

Trucuri pentru mese îmbelșugate

Ce trucuri am când întâlnesc astfel de provocări: sar peste couvert. Deci pa pa unt, brânzeturi, pâinici, eventual doar gust.

Mă dau în vânt după supe așa că servesc mereu când sunt disponibile,  dar fără pâine.

Felul principal îl servesc tot fără pâine, de fapt nu prea mănânc pâine în general decât foarte puțin.

Și fără desert, zahărul după o masă copioasă este cam mult, digestia este îngreunată și la o masă de seară nu prea recomandat. Dar când respect cele de mai sus, mă simt super și nici nu iau kilograme în plus.

Atmosfera de la restaurantul Adega Lusitania

Mi-a plăcut seara întreagă de la Adega de Lusitania, mult de tot. Muzica în special și atmosfera caldă, prezentarea costumelor tradiționale de către trupa de cântăreți.

Sunt mulți artiști necunoscuți care ne încântă, ne aduc bucurie în viață prin măiestria lor, iar în Terceira la Adega Lusitania am trăit unul dintre acele momente superbe, datorită atmosferei și a trupei de muzicieni.

Costume populare din insula Terceira, Azore
Costume populare din insula Terceira, Azore

Mancare Alcatra vita insulele Azore Terceira restaurant Agra do Heroismo10

A fost o seară care nu îmi doream să se termine. Muzica, atmosfera, muzica din nou. Și ghidul nostru ne-a luat de acolo, tocmai când un cântăreț simpatic de tot cânta mai cu foc despre dragoste.

Vorbeam despre muzică, uitați o înregistrare din această seară de neuitat:

Viața nu este dreaptă, dar asta este, m-am consolat că o să văd balene a doua zi în Sao Miguel, cealalată insulă pe care o vizitam

Vizitați Azore și nu uitați să încercați preparatele tipice, am alcătuit și un TOP cu 10 experiențe culinare unice în insulele Azore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *