Petrecerea zilei în Terceira, în satul…. în orice mic sătuc

Azore Diverse Portugalia Terceira

Terceira ziua 1 884

În Azore se spune că 8 insule muncesc și una petrece… Terceira. După ce am vizitat Sao Miguel, pot spune că acolo aș merge pentru petreceri, insula este mai cosmopolită și sunt mai mulți tineri. Cu toate acestea, în Terceira, tocmai pentru a alunga plictiseala probabil, aproape în fiecare zi este câte o petrecere în vreun sat sau cătun, dacă nu chiar într-unul dintre orașe.


Oamenii sunt fericiți, comunitatea este puternică, insula este o mare familie. Este genul acela de loc unde seara te aduni cu vecinii și fiecare aduce câte ceva: o plăcintă, vin, etc.

Așa este și la petrecerile dedicate diferitelor sărbători. Azorenii sunt primitori și poftesc trecătorii la ospăț. Așa am fost și noi, deoarece în periplul prin insulă, că am tot bătut-o în lung și în lat în cele 2 zile petrecute aici am dat întâmplător și peste acest eveniment. Am ascultat un pic de muzică, am văzut cum funcționa tombola, vorbit un pic cu oamenii, servit ceva. Oprirea la petrecere ne-a dat un pic programul peste cap, în sensul în care nu am mai trecut pe la hotel pentru a ne schimba ci am mers direct la cină, lucru cu care am fost unanim de acord, evident. Ba am primit și pâinea specifică acestor sărbători, care este o pâine / cozonac, ca gust și consistență, foarte bună de servit cu specialitatea Alcatra, pe care am avut-o la cină, tocmai de aceea am scos cadoul la înaintare și chiar este bun cu sosul de la această mâncare, am postat aici despre specialitate. Desigur unii din grup s-au rușinat să ia pâine, eu nu că din principiu nu refuz când îmi oferă cineva ceva la acest mod, eventual dau și eu mai departe, cum s-a și întâmplat, că de mâncat s-a mâncat.

Terceira ziua 1 890

Terceira ziua 1 866

Terceira ziua 1 865

Terceira ziua 1 862

Terceira ziua 1 878

Terceira ziua 1 877

Terceira ziua 1 884

Terceira ziua 1 886

Terceira ziua 1 872

Terceira ziua 1 888

Terceira ziua 1 875

La fel de primitori sunt azorenii în timpul luptelor cu tauri, despre care am scris mai pe larg aici, adică cei care au case cu vedere pregătesc diverse sau primesc şi de la prietenii care vin să vadă şi ei spectacolul, pun masa şi primesc și turiști, pe care îi tratează la fel de bine.

Portughezii și azorenii – tot portughezi și ei se asemană mult cu noi, cu esența noastră de a fi, le place să petreacă în familie, au nevoie de căldura prietenilor, de interacțiune, cred că de aceea ne place atât de mult pe aceste meleaguri, adică toată lumea care a fost s-a întors extrem de încântată de aceste vacanțe.

Insula Terceira este o insulă liniștită, cu multe frumuseți, pornind de la vulcanul în care se poate coborî, la piscinele naturale din lavă, la peisajele și drumețiile de vis, cu oameni binevoitori, extrem de curată (în ultima zi aici mi s-au rupt o sanda și am mers pe jos vreo 15 de minute prin centrul capitalei și aproape nici nu m-am murdărit, că nu era pe jos niciun gunoi, ciob sau alte minuni că altfel aș fi așteptat să mi se aducă ceva), fără cerșetori, dar nu este un loc pentru party people, aceștia s-ar cam plictisi dacă nu le place și să facă drumeții prin natură, plajă, picnicuri – sunt locuri amenajate și pentru grătar și toate au și locuri de joacă pentru copii.

Am ajuns în Terceira la începutul lunii iulie 2014, la invitația TAP Portugalia și a biroului de turism din insulele Azore.

Mare atenție însă la văcuțe: mișună prin multe locuri, desigur nu de capul lor, dar au prioritate!

Terceira ziua 1 892

Terceira ziua 1 893

4 thoughts on “Petrecerea zilei în Terceira, în satul…. în orice mic sătuc

    1. Da, asa petrec mereu, erau si tineri dar nu atat de multi si erau la munca probabil; sau mai in miscare. de asta spuneam ca Terceira nu este o insula pentru distractie, este frumos, superb chiar, foarte sigur, mancare excelenta, natura senzationala, iar turisti varsta a doua si a treia plus multe familii cu copii mici, ca sunt multe activitati de facut cu micutii si la fel: curat, sigur….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *