În Sao Miguel vulcanii sunt folosiți pe post de cuptoare

Azore Mâncare în jurul globului Portugalia Sao Miguel

sao miguel 122

Cine merge în Sao Miguel, cea mai mare insulă din arhipelagul Azore nu mai poate uita – dacă a încercat – savoarea bucatelor pregătite la vulcan, înăbușite în jur de 7 ore la o temperatură de 70 de grade. Pentru că după atâtea activități despre care am mai povestitt: drumeții la vulcani, excursie cu zodiacul pe urmele balenelor și a delfinilor, în mijlocul Atlanticului și multe altele se cere o mâncare consistentă, foarte gustoasă dar pregătită într-un mod benefic pentru starea de sănătate: adevărata mâncare ”lentă” cum o numesc azonenii, Cozido das Furnas.

Unde și ce se poate pregăti la vulcan?

În regiunea vulcanică Lagoa dar Furnas se pregătește mâncarea gătită la vulcan, într-una dintre nenumăratele ”copci” din zonă, dar și porumb fiert.

Cozilo das Furnas

În jurul orei 12 zona este plină ochi de turiștii aduși să vadă procesul: la ora 12:30 se scot oalele din interiorul craterului, iar în mai puțin de 1 oră prânzul este și servit, în unul dintre locurile din orașul Furnas. ”Cozilo” – în traducere liberă copt se numește acest fel de mâncare, care se gătește la vulcan după metoda străvesche și care conține pui, vită, porc, cârnați, morcovi, cartofi dulci, kale, etc. Nu se adaugă nici apă, nici condimente, doar sare. Grăsimile din carne se topesc, iar savoarea este dată de condimentele din diferitele sortimente de cârnați.

sao miguel 129

sao miguel 125

sao miguel 131

sao miguel 162

sao miguel 164

sao miguel 145

sao miguel 135

Prânzul este sevit la Terra Nostra Garden Hotel

sao miguel 169
Furnas este un orasel superb

sao miguel 176

sao miguel 178

sao miguel 180

sao miguel 181

sao miguel 185
Supele din Azore sunt o minunatie si servite la orice masa

sao miguel 187

sao miguel 189
Bon appetit!

La Furnas mai sunt și alte lucruri bune:

Porumb fiert… tot la vulcan, se găsește la cumpărare în toată valea

sao miguel 199

sao miguel 224

sao miguel 227

sao miguel 236
Un domn simpatic m-a lasat sa vad cum este cu gatitul la furnale

sao miguel 239

sao miguel 243

Multe izvoare cu apă minerală, cu proprietăți diferite, în funcție de concentrația mineralelor din compoziție

sao miguel 248

sao miguel 249

Izvoarele acestea au temperaturi de peste 200 de grade dacă țin minte bine, iar viața care s-a dezvoltat în aceste condiții- se observă verdeața- se crede (sunt în curs de cercetare) că ar putea ajuta la tratarea cancerului

sao miguel 231

sao miguel 254

Și toate acestea ‘la furnale” în Sao Miguel

sao miguel 116

După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.

0 thoughts on “În Sao Miguel vulcanii sunt folosiți pe post de cuptoare

    1. Buna nu miroase decat a sulf si alte gaze, recipientele sunt sigilate bine de tot, cele in care se gateste mancarea 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *