10 lucruri frumoase de făcut în Corfu Town

Corfu Grecia TOPURI
In capitala insulei Corfu

Corfu Town nu este doar un pom lăudat, este un pom lăudat pe merit. Nu am dorit să am așteptări, deși auzisem multe lucruri frumoase, pozele de pe net erau și mai frumoase, dar asta uneori nu este relevant, un fotograf bun poate face minuni, pe scurt eram un pic sceptică.

Pot spune că așteptările mi-au fost mult depășite și deși înainte de a ajunge aici eram în dubii dacă să optez pentru varianta scurtă: până la 19, m-am bucurat că am mers cu majoritatea: ora 22 și aș mai fi stat încă pe atât – am ajuns aici în jurul orei 14.

Modernismul nu a stricat orașul Corfu, care continuă să fie un amestec încântător de influențe europene. Stăpânirea venețiană de peste 4 secole și clădirile italiene cu balcoane și obloane, pot fi văzute deasupra coloanelor realizate în stil francez.

Stăpânirea britanică a lăsat și ea o bogăție de monumente, clădiri publice și terenuri de cricket, care fac parte din Esplanadă – Spianada.
Pe scurt, dacă sunteți în Corfu în vacanță, în oricare din stațiuni, dedicați o zi și capitalei insulei, sunt sigură că nu veți regreta. Uitați mai jos și câteva idei de petrecere a timpului aici:

1. Un tur pietonal ghidat cu un localnic

Îmi plac tururile pietonale ghidate, din mai multe motive, dar aici în Corfu am avut plăcerea să fim însoțiți de Eleni, originară din insulă și iubirea ei pentru locurile natale a reușit să ne-o imprime și nouă.

Ne-a spus multe lucruri pe care nu le citisem în ghidurile turistice. Vorbea cu atâta dragoste și mândrie despre tot ceea ce este frumos acolo, reușind să scoată în evidență punctele forte ale destinației și lăsându-ne cu dorința de a vedea mai mult.

Ce ne-a spus Eleni despre orașul capitală a insulei Corfu:

  • Că prima universitate din Grecia a fost fondată în Corfu: este vorba despre Academia Ioaniană, prima instituție academică grecească fondată in vremurile moderne.
  • Că locuitorii din Corfu se consideră speciali și sunt foarte mândri de moștenirea lor, de faptul că sunt de aici.
  • Corfu nu a fost niciodată sub stăpânire turcească, precum majoritatea Greciei.
  • Insula Corfu a jucat un rol important în stăvilirea expansiunii turcești în Europa.
  • Că datorită faptului că sunt oraș universitar și că în Corfu este o insulă foarte populată, nu este niciodată pustiu aici, ca în alte insule, așa că un turist se poate simți bine oricând.
  • Foarte mulți localnici poartă numele de Spyros, în onoarea Sfântului Spiridon, protectorul insulei Corfu.

Eleni ne-a mai explicat particularitățile arhitecturale, pe viu: ce anume diferențiază un anume stil, cum este cu schimbările la o clădire, despre culorile în care trebuie vopsite clădirile din Corfu, cele acceptate, cam cât costă un apartament în funcție de zonă și multe alte lucruri foarte interesante.

2. Vizită la Biserica Sfântul Spiridon

Protectorul insulei Corfu, care conform legendei a salvat orașul de 4 ori.

Biserica Sfântului Spiridon este cel mai important monument din insula Corfu și adăpostește rămășițile Sfântului.

Pantofii Sfântului sunt înlocuiți periodic, deoarece se tocesc, el mergând neîncetat în jurul insulei, pentru a o proteja. Când papucii sunt înlocuiți, bucățele sunt introduse în pliculețe și vândute, pentru a proteja purtătorii.

Sfântul Spiridon este și protectorul călătorilor, așa că dacă ajungeți pe insulă este o idee inspirată să luați câteva pliculețe pentru prieteni și pentru voi.

3. Catedrala din orașul Corfu

Mitropoli a fost construită în 1577 și a devenit Catedrala Ortodoxă a insulei Corfu în 1841. Este dedicată Sfintei Theodora, ale cărei rămășițe sunt găzduite aici, alături de câteva icoane de aur impresionante.

4. Fortăreața din Corfu

Datează din timpul stăpânirii venețiene, fiind construită în secolul 15. O plimbare aici este minunată, mai ales datorită priveliștilor nespus de frumoase asupra portului, orașului, Mării Ionice.

Fortăreața din Corfu
Fortăreața din Corfu

5. Spianada, Esplanada, mărginită de Fortul Vechi și de mare

Este cea mai mare piațetă din Grecia, a fost realizată pentru a păstra un spațiu vast între cetate și oraș. Strada Dousmani trece de o parte și de alta a esplanadei.
În partea dreaptă teren de cricket – jocul a fost adus în insulă în timpul stăpânirii britanice. Totodată este și palatul St. Michael și St. George, moștenire din timpul stăpânirii britanice, care găzduiește una dintre cele mai mari colecții de Artă Asiatică.

6. Plimbare și o tratație pe Liston promenade

Liston vine de la lista, în trecut numai The List. Atunci când a fost construită aceasă promenadă, accesul era limitat la oamenii nobili sau foarte bogați. Exista o listă și numai cei înscriși pe ea aveau voie să se plimbe pe aici.

Liston este realizată având ca model Strada Rivoli din Paris. O mare parte pietonală, și plină de cafenele, care se înșiruie una după alta, sub arcade și lângă Spianada. Și WiFi bun.

Seara este foarte greu de găsit o masă liberă, dar pe la ora 15, când am ajuns noi, am avut de unde alege. În Grecia cam peste tot unde am fost pe lângă ce am comandat ne-au dat câte ceva: apă din partea casei, chec la cafea, alune şi mezze la bere, etc.
Așa că stați la o terasă și nu faceți nimic. Doar să vă bucurați de o cafea, – eventual de internetul bun, sau chiar de o priză să încărcați aparatura. Pe terase nu le veți găsi, dar am cerut mereu ospătarilor să mă ajute și o fac cu plăcere, le conectează undeva în spatele tejghelelor.

Promenada Liston Corfu
O mica tratatie

7. Vânătoare de suveniruri în centrul vechi

Inima vechiului Corfu: o rețea de străduțe, cu magazine, baruri, cafenele, mici ateliere, biserici vechi, diferite magazine cu suveniruri, piațete mici și frumoase, viață, magazine din nou….

Un foarte frumos magazin cu produse din levantica din Corfu
Bureti!

8. Plimbare pe faleză

Desigur, pentru a admira vasele pescărești, marea, pentru a vă bucura de briza mării. Orașul Corfu se întinde de-a lungul unei porțiuni generoase de faleză, tocmai bună pentru plimbări romantice și nu numai.

9. Colindat fără țintă unde vedeți cu ochii

Cea mai plăcută îndeletnicire, sau ceea ce îmi place cel mai tare mie de exemplu: să colind pe străzi fără vreun scop anume, fără să vânez vreun obiectiv.
Mă relaxează deoarece îmi dă un sentiment de libertate. Nu”trebuie” să fac nimic, să găsesc ceva, etc. Așa că atunci când într-o destinație am timp să fac acest lucru ajung să o savurez pe deplin.
Aici am avut, nu prea mult dar suficient cât să mă bucur de oraș. Colindați fără țintă și bucurați-vă de orice întâlniți în cale, de aceea sunteți în vacanță, să vă relaxați și să faceți orice vă trece prin cap, sau vă face plăcere: un frappe? O înghețată, o bere? Orice doriți, cum se spune: pentru că merităm!
Orasul Corfu atractii TOP21

Orasul Corfu atractii TOP22

Orasul Corfu atractii TOP19

10. Admirat apusul de soare

Apusul aici este de senzație! Numai că trebuie să fiți undeva cu vedere la mare. Cred că Vechea fortăreață este un lco foarte potrivit, sau capătul vreunui dig.
Culorile reflectate în oglinda apei sunt minunate. Apusul – la fel ca și răsăritul – la mare este oricum pentru mine ceva cu totul și cu totul special, un eveniment frumos indiferent în ce parte de pe glob, la apă să fie.Desigur sunt mult mai multe alte lucruri frumoase de făcut în acest oraș, care chiar și acum, în afara sezonului a devenit incredibil de aglomerat odată cu lăsarea serii. Aștept impresii de la voi și desigur voi reveni, când și dacă voi ajunge iar aici, cu alte impresii și idei.

Și până atunci, vă las să vă bucurați de Corfu Town, așa cum l-am văzut și fotografiat:

Fotografiile care însoțesc articolul au fost realizate cu Fujifilm X-E2 + XF 18-55 de la F64, aparat pe care l-am mânuit prima oară în acest Info Trip.

Și nu uitați să încercați berea din Corfu

Vacanțe frumoase!

Acest articol a fost scris cu ocazia infotripului “#GreekExplorer: Corfu, Evia si Grecia Continentala” organizat de TurismMarket.com in parteneriat cu agentia de turism TrampTravel.ro si cu sprijinul Nikonisti.roTravelWithaSmile.net si Art & Craft.

0 thoughts on “10 lucruri frumoase de făcut în Corfu Town

  1. Pare tare cochet si are ceva dintr-o metropola. La noi, Corfu ca destinatie, s-a banalizat oarecum prin ofertele turistice numeroase, dar ar trebui sa-l pun pe lista mea mai devreme decat gandeam.

    1. Multumesc Adriana, ai dreptate cu analizarea, dar tocmai de aceea aurpriza eate foarte mare. Ai noi nu am vazut decat o mica parte a insulei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *