Edinburgh ca un localnic: unde iese lumea în oraș? #The Cafe Royale #The Dome #The Abbotsford #Tigerlily #LeMonde

Distracție Edinburgh Scotia
The Cafe Royale Edinburgh

De data aceasta vă invit într-o incursiune altfel în Edinburg, adică în afara obiectivelor turistice, o vizită în acele locuri în care merg de obicei localnicii, în fiecare zi după muncă și seara în weekend.

Mi-a plăcut la The Cafe Royale, un pub unde se servesc preparate din fructe de mare pe tejghea, la The Dome, un restaurant care are ceva din Panteon, o copie la scară mai mică, sau să petrec în câteva cluburi renumite, precum Tigerlily și Le Monde. Și cel mai tare cred că mi-au plăcut pub-urile tradiționale, precum The Abbotsfort Bar.
Să le luăm pe rând, ce putem face într-o zi în Edinburgh, la o pauză de obiective turistice?

The Abbotsford Bar: Un pub tradițional

Se remarcă prin atmosferă, decor, produse servite și mai ales prin faptul că nu este muzică! Și nu deranjează deloc, este o zumzăială plăcută în aer. Unele puburi tradițioanle nu au nici toaletă pentru doamne, deoarece în trecut doamnele nu mergeau la bar. Așa că în unele localuri de acest gen mi s-a spus că doamnele merg tot la bărbați, normal cineva trebuie să țină ”de șase”. La Abbotsford era o toaletă de doamne numai sus, la etaj, unde este un restaurant.
Mi-a plăcut: barmanii foarte prompți, multe comenzi, discuții, este plăcut doar să stai și să te relaxezi. Pentru mine a fost o altă lume.
The Abbotsford Bar
3-5 Rose Street, Edinburgh
www. theabbotsford .com

Un pub scotian traditional

Bere de butoi: aici zilnic au alta selectie
Barmani veseli

The Cafe Royale:

Un pub specializat în fructe de mare. Interiorul este superb, am ajuns de două ori aici: o dată în timpul prânzului și o dată în jurul orei 6 seara.

A doua oară, era plin ochi! Asta pentru că toată lumea după muncă se oprește la un pahar cu colegii. Mi-a plăcut să văd oameni de efectiv toate vârstele, media de vârstă însă destul de ridicată, și într-un colț era și un superman cu pelerină cu tot nu știu ce era de era costumat dar pe aici nimeni nu se miră. Conversa în cerc cu ceilalți amici în costum, foarte firesc.

Multă lume stătea în picioare pe unde apuca: băuturile pe șemineul superb, conversația curgea, la fel și băuturile.
The Cafe Royal
19 West Register Street, Edinburgh
www. caferoyaledinburgh .co .uk/

Locul ideal de relaxare
Aglomeratia de la sfarsitul zilei de munca

Acesta este un separeu

The Dome

Este un restaurant cu poveste. Povestea clădirii de fapt, care impresionează încă de la început.
Domul are un The Grill Room: restaurant – bar, The Club room – bar și restaurant, sală de conferințe, The Green Room, The Georgian Tea Room: camere de ceai plus terasa: The Garden Cafe și un bar: The Front Bar. Este loc, clădirea este uriașă, servind mulți ani ca sediul Băncii Comeriale a Scoției.
Inițial clădirea a fost construită în 1775, fiind în posesia vechilor fizicieni, care nu au putut suporta toate costurile și au vândut-o către Banca Comercială a Scoției.


Cunoascutul arhitect DAVID RHIND (1808-1883) a fost angajat de Commercial Bank Of Scotland și a refăcut clădirea în întregime, de la fundație. În mare parte clădirea este cea pe care o vedem acum. Coloanele originale, din lemn acoperit cu marmură au fost înlocuite în 1885 de noul arhitect al Commercial Bank’s : SYDNEY MITCHELL, care le-a refăcut integral din mamură cu inserații gri și roșiatice și granit belgian. Totodată a refăcut podele, tot din marmură: în 1993 clădirea a fost vândută noilor proprietari, devenind mult prea mică pentru nevoile respective ale băncii si transformată în ceea ce vedem azi.
Este un restaurant destul de casual, de relaxat, serviciul este bun, clasat ca mediu din punct de vedere al prețurilor și chiar și ca ambianță generală aș putea spune, multă lume vine aici de exemplu doar pentru un pahar de băutură înainte de a continua petrecerea în altă parte, este o atmosferă deloc rigidă.
Decorul este în schimb fabulos, mâncarea bună, dar nu ceva de nemaivăzut, serviciul bun, dar la fel nu ceva de mare clasă, normal și prompt. Cred că este ceva necesar pentru a avea acest loc uriaș plin și funcțional: un lux accesibil, adică cel puțin jumătate de personal era format din emigranți care aveau un accent….. plus cum spuneam mâncarea, un chef internațional în acest loc și preparate pe măsură l-ar face probabil nefezabil, câți și-ar permite să vină aici? În condițiile actuale a câștigat un certifiat de excelență Trip Advisor în 2014 și de el se bucură mulți turiști și localnici deopotrivă.
The Dome
14 George Street, Edinburgh
Edinburgh

www. thedomeedinburgh .com

Baruri restaurante Edinburgh Scotia puburi34

 

Tigerlily: un club foarte la modă

Tot pe George Street, o stradă cu o viață de noapte activă: sunt multe cluburi înșirate și desigur oameni care merg din unul în altul.

Este o migrație continuă. Mi-a plăcut în club decorul, am adorat faptul că nu se fumează și m-am putut bucura de ieșire și mai ales faptul că aici ies oameni la orice vârstă.

Desigur sunt și localuri în care merg în special tinerii, aici media de vârstă era să spunem în jurul a 30 de ani.
Doamnele și domnișoarele foarte îngrijite și cochete la orice vârstă.

Se vede treaba că depun mult efort în a se găti: multe au gene false, machiaj elaborat, manichiură fantezistă, ținute dichisite. Nu însă acea eleganță pe care o vezi în Franța sau Italia de exemplu.

Accesoriile și atitudinea fac diferența. Englezoaicele, mai ales cele tinere cumpără foarte multe lucruri, care arată spectaculos, dantele, culori, flori, pantofi cu platformă colorați, dar nu sunt de calitate, de firmă.

Și le poartă probabil o dată. Italienii și francezii cumpără puțin, dar primează calitatea, ei când achiziționează ceva fac o investiție. Și machiaj mai discret, la fel manichiura. Asta ca o observație, în rest, important este ca lumea să se simtă bine. În felul propriu.
Tigerlily
125 George Street, Edinburgh
www. tigerlilyedinburgh .co .uk/

Baruri restaurante Edinburgh Scotia puburi10

 

Le Monde

Tot pe George Street. Am venit mai la spartul târgului aici, nu am stat mult, petrecerea continua la clubul de la subsol, unde era coadă la intrare. Dar a doua zi era o zi plină, așa că nu puteam să stau toată noaptea, deși mă mâna curiozitatea. Pe data viitoare!Le Monde:

Le Monde are și hotel și oferă diferite pachete care includ cazare, distracție, spa.
Le Monde
16 George Street, Edinburgh
lemondehotel .co .uk/drink/

In clubul Le Monde
In clubul Le Monde

 


Acestea nu sunt localuri exclusiviste, toată lumea le frecventează, nu se plătea intrare pe nicăieri, deoarece nu era niciun concert când am ajuns eu.

Ce am remarcat aici se consumă destul de mult, barmanii sunt foarte solicitați dar și prompți, toată lumea foarte bine îmbrăcată și multe grupuri de fete, sau de băieți. În general se ignoră unii pe alții.

Altceva decât la noi aici se bea destul de multă șampanie Veuve Clicquot și asta la orice oră de ieșire, nu este deloc un eveniment. Este obișnuit.

Desigur, ei au un alt nivel financiar în general, tocmai de aceea o excursie în țările cu nivel financiar ridicat poate fi ieftină ca bilet de avion, sunt chiar și obiective turistice gratuite, dar pentru a ieși în oraș este altceva, aici Portugalia mi s-a părut țara cea mai accesibilă. Nu am fost însă în Albania, sau Muntenegru, dar sunt pe listă.
Sper că v-am dat câteva idei de petrecere a timpului liber prin Edinburgh, este un oraș cu o viață trepidantă și oameni foarte prietenoși.

0 thoughts on “Edinburgh ca un localnic: unde iese lumea în oraș? #The Cafe Royale #The Dome #The Abbotsford #Tigerlily #LeMonde

    1. Da de mult, am auzit ca este extraordinar de frumos si foarte accesibil, as vrea sa vad locul asa cum este acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *