Hotel Aquis Avalon: cea mai frumoasă priveliște din Zakynthos

Grecia Review Hoteluri Zakynthos

Hotel Aquis Avalon piscina Zakynthos6

Am fost foarte impresionată de acest hotel și tocmai de aceea i-am dedicat un articol. Oferă cea mai frumoasă priveliște din Zakynthos, mi s-a părut un loc magic, atât mie cât și celorlalte 15 fete cu care eram. Ne-a depășit cu totul așteptările cu tot ceea ce oferă și asta la doar 3 stele. Am stat aici 3 nopți în iunie 2015.

Am văzut destule hoteluri cotate cu mai multe stele care nu aveau eleganța acestuia, iar luând masa seara la restaurant, cu marea și orașul Zante în fundal, ospătari cu ținută, în ton cu locul, aveam impresia că sunt la un restaurant stilat, nicidecum la cantina unui hotel de vacanță, sau restaurant de hotel.

Asta este și ceea ce au dorit proprietarii: crearea unui spațiu seren și servicii de excepție pentru ca vizitatorii să aibă un sejur cu amintiri frumoase.

Hotel Aquis Avalon: cea mai frumoasă priveliște din Zakynthos

Amplasare și accès hotel Aquis Avalon

Hotelul Avalon este situat pe dealul Bohali, la 1 km de portul orașului Zakynthos și la 5 kilometri de aeroport. Hotelul oferă transport gratuit de câteva ori pe zi pentru plaja Tsilivi și în centrul orașului Zakynthos.

Parcarea este gratuită, costul unei curse cu taxiul 7 euro (noaptea), iar pe jos maxim 15 minute, după ce descoperiți scurtătura. În prima noapte am cam ocolit, luând drumul autocarului care ne-a lăsat la hotel și am făcut pe ceas 25 de minute din centru, dar după am descoperit că puteam scurta mult drumul.

Mie îmi place să merg pe jos, dar cine nu și dorește să stea aici poate să se încadreze în orarul microbuzului, să ia un taxi sau să se deplaseze cu o mașină închiriată sau personală.

Mobilier din secolul 19 in zonele publice

Camerele de la Aquis Avalon

Toate camerele sunt duble, cu un fotoliu extensibil, deci pot găzdui până la 3 persoane. Au facilitățile normale pentru un hotel de 3 stele: Aer Condiționat gratuit, Televizor LCD, telefon.

Desigur și WiFi, deși nu merge excelent în camere, uscător de păr, mini – frigider, toate acestea gratuit. Cum menționam în alte articole în Grecia nu sunt incluse mereu servicii precum wifi, frigider, AC, nici chiar la regim All Inclussive, se plătește suplimentar pentru seif.

Camera mea a avut vedere la mare, acestea sunt un pic mai scumpe decât cele cu vedere la munte

Mobilier din secolul 19 in zonele publice
Cea mai frumoasa priveliste din akynthos

Plusuri Aquis Avalon

 • Amplasarea și priveliștea.
 • Curățenia, eleganța, liniștea.
  Managerul hotelului petrece mult timp vorbind cu oaspeții, pentru a fi sigur că au un sejur frumos.
 • Personal vorbitor de limba română.
 • Supermarket de unde puteți lua orice de la apă, băuturi, reviste, gustări, deschis până la 12 noaptea la 3 minute de mers pe jos.
 • Transport gratuit la plaja din Tsilivi
 • Piscina infinity!
 • Calitatea a tot ce este servit aici, inclusiv cocktailuri și alte băuturi, curățenia.
  După formalitățile de cazare, oaspeții sunt invitați să se bucure de o băutură de bun venit, suc de portocale sau ouzo – chiar și cei care nu au All Inclussive, timp în care bagajele lor sunt duse în camere.
 • În ultima zi oaspeții găsesc în camere câte o sticlă de vin și mulțumiri din partea managementului.
 • Se poate merge în fiecare seară în oraș, care are localuri și cluburi elegante, frumoase, unde oamenii vin frumos îmbrăcați nu genul de cluburi din Laganas, unde majoritatea merge în papuci și pantaloni scurți, sau cum nimeresc. Orașul Zante este altceva.

Zona piscinei
La piscina infinity

Hotel Aquis Avalon piscina Zakynthos8

Minusuri Hotel Aquis Avalon

Culmea, tot amplasarea, un pic departe de oraș, dar cu mâna pe inimă spun că aș sta la acest hotel pentru tot ce oferă. Nu știu dacă singură, sau dacă aș fi cu încă o prietenă, dar în cuplu, sau cu mama, cu familia cu siguranță.

După ce am descoperit scurtătura din oraș chiar a fost o revelație.
Internet: este WiFi dar deși în zonele publice merge acceptabil, în camere nu mereu. Asta am întâlnit însă peste tot în Grecia aproape și dacă aveți nevoie de conexiune permanentă cea mai bună soluție este Ionian WiFi, acces mobil 17 euro – 7 zile și 20 de euro pe lună pentru laptop.

Nu am încercat aici să postez ceva pe blog, dar chiar și pe telefon era destul de lentă conexiunea, adică pozele le postam repede pe FaceBook sau Instagram, dar filmare scurtă nu am reușit.

Mâncare: pensiune completă sau variante

La Aquis Avalon se poate alege între totul inclus și demi-pensiune. Majoritatea alege AI deoarece diferența de preț este foarte foarte mică, iar de ceea ce oferă mare, chiar dacă s-ar sări mereu peste masa de prânz.

Mi-a plăcut ambianța, muzica în surdină, locul frumos și preparatele.
Dacă doriți feluri de mâncare diferite zilnic și gătite cu grijă, mâncăruri normale, nu specialități rare, veți fi satisfăcuți de ofertă.

Locul acesta te face să te simți ca la un restaurant A la Carte elegant, nu ca la un hotel cu bufet

 • Nu vă așteptați la genul acela de hotel unde oaspeții umplu farfuriile cu de toate amestecat, până la refuz și aruncă, iau altceva, etc.
 • La micul dejun se servesc atât fructe, cât și diverse tipuri de cereale, fructe uscate, migdale, compoturi, dulcețuri, ouă ochiuri, mezeluri, brânză, legume.
 • La prânz nu știu că nu am fost, la snack după amiază la fel iar sera: un fel de supă preparata în casă și foarte gustoasă mereu, câteva garnituri, câteva feluri de carne, 2 sau 3 salate diverse, multe sosuri, brânzeturi, paste, mezeluri, 3 feluri de desert, fructe, înghețată.

Toate bune dar cum spuneam nu este hotelul de unde să vii cu kilograme în plus, deși nu se rămâne fără mâncare, tăvile se înlocuiesc frecvent.

Îmi place că mă simt mai bine când mănânc curat și preparatele de care am nevoie erau prezente, îmi simplifică viața când nu am de ales din zeci de feluri. De fapt mereu prefer meniul a la carte și aici se apropie.
În fiecare zi deserturile, felurile principale, supa și pastele erau diferite.
Am reușit să mănânc exact atât cât trebuie, cu excepție în ultima seară când am luat 2 porții mari de înghețată și una de desert, deși până atunci nici nu încercasem înghețata de aici și de desert abia dacă mă atingeam. În rest porție mare de supă, proteine, salată și ceva garnitură.

Supele sunt divine

Mic dejun

Hotelul Aquis Avalon este recomandat pentru:

În general pentru cupluri de toate vârstele și grupuri de prieteni. Nu este un loc pentru copii mici, nu am văzut de fapt niciun copil, asta și pentru că hotelul are politica de a primi oaspeți cu vârsta de peste 12 ani.

Adevărul este că un copil s-ar plictisi aici, este clar un loc pentru adulți și nu pentru cei care doresc genul de divertisment oferit de unele hoteluri cu totul inclus cu giumbușlucuri și poante.

Și nici pentru cei care doresc să petreacă zgomotos.
Este un loc discret, perfect pentru luna de miere de exemplu, pentru relaxare, liniște, locul te îndeamnă la a te bucura de compania pe care o ai, la a depăna amintiri, a savura priveliștea, locul, a citi o carte bună la piscină, a lua o cină bună, dar nu la modul îmbuibat.

Am călătorit în Zakynthos cu agenția de turismTUI TravelCenter, care oferă curse charter săptămânale pe perioada verii către multe insule din Grecia. Mai multe informații, detalii și oferte speciale către Zakynthos găsiți pe websiteul la linkul menționat.

Vacanțe frumoase!

6 thoughts on “Hotel Aquis Avalon: cea mai frumoasă priveliște din Zakynthos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *