Kypseli și Tragaki: specific stațiuni și 3 hoteluri: 5, 4 și 3 stele

Grecia Review Hoteluri Uncategorized Zakynthos
DSC_2207
La lucru, cu caietul de notite

Kypseli și Tragaky sunt situate în partea de est a insulei Zakynthos, un pic mai sus de capitală, într-o zonă liniștită, rurală, cu multe livezi de măslin. Plaja în zonă este destul de îngustă și preponderent cu pietre. Mergând cu mașina prin zonă se văd multe vile înconjurate de măslini, unele chiar sunt de închiriat, mi-ar plăcea tare să stau într-una, chiar dacă sunt izolate, era un calm în aer!
Zona de coastă este mai mult țărm, foarte puține porțiuni cu plajă de nisip, dar asta nu împiedică turiștii să vină, hotelurile fiind aproape pline mereu. De ce? Au avut grijă grecii să compenseze cu ceva, unele chiar au adus nisip și au amenajat câte o mică plajă. În articolul de azi 3 hoteluri pentru relaxare: toate cu ieșire la mare, piscine frumoase, calm, sunt ideale pentru vacanțe în familie. Sau vacanțe relaxate, departe de zgomotul stațiunilor din sud.
Cele 3 hoteluri sunt: Beloussi Beach 3 * și Tsamis Hotel & SPA 4* din Kypseli și Eleon Grand 5 *din Tragaki.

Hotel Beloussi Beach 3* Kypseli

Este un hotel pentru familii, au camere duble și studiouri. Numai în regim Totul Inclus, 5 mese pe zi.
Majoritatea turiștilor sunt greci. Facilități: Aerul Condiționat este gratuit, internetul 10 euro și seiful 15 euro pe săptămână.
Camerele sunt curate, foarte mari, cea pe care am văzut-o noi părea un pic goală, era un mare spațiu nefolosit, o cameră fără personalitate, nu mi-a plăcut în mod deosebit, dar are tot ce este necesar.
Balconul mare și frumos, grădina mare și superbă.
Parcare gratuită.
Au în grădină, care se întinde până la mare multe șezlonguri care sunt gratuite, plajă nu este, dar se poate face baie în mare, apa este foarte curată.
Este un hotel liniștit, doamna care ne-a primit foarte energică, pozitivă, ne-a plăcut. Peste drum era o casă care semăna tare cu cele tradiționale de la noi și trei copii leneveau pe verandă. Se prea poate să fi fost în vacanța de vară la bunici, ne-a plăcut să îi privim.

Tsamis Hotel & SPA 4* Kypseli

Numai în regim Totul Inclus, au 57 camere unele cu 2 dormitoare, este multă liniște, foarte curat, au și o piscină infinity pe lângă piscina principală și au și piscină pentru copii.
Este poziționat izolat și în trepte, așa că nu este ideal pentru persoanele cu dizabilități sau care se mișcă mai greu. Nu este mult de mers, este chiar plăcut și totul închegat. De aceea are și priveliștea foarte frumoasă, pentru că este construit în vale.
Este un hotel corect pentru 4 stele, mai mult potrivit pentru adulți, deși erau și adulți cu copii, dar locul nu mi se pare ideal pentru copii, nu au suficiente lucruri de făcut. Dar pentru cupluri, care doresc liniște, să citească o carte, să se bucure de priveliște și de companie, poate fi o alegere foarte bună, mai ales că nu au animație. Mai spuneam că sunt hoteluri pentru oameni care asta caută. Personalul foarte îndatoritor, plăcut, sunt înclinați spre nevoile clienților, de exemplu oferă pachete pentru situațiile în care se fac excursii de 1 zi, cheamă taxiuri, etc. Și alții oferă aceste servicii, desigur.
Accesul la SPA se plătește cu 12 euro de persoană pe zi și masajele separat.
Aerul Condiționat, șezlongurile și wifi gratis, seif contra cost 20 euro
Parcare gratiuită.

Atlantica Eleon Grand 5 * Tragaki

Regim All Inclusive, m-a impresionat hotelul, de fapt domeniul, este uriaș, 41 000 mp de grădini, clădiri, SPA, piscine, terenuri de baschet, măslini, plajă, tobogane, un centru de scufundări, un bar mare, Olivia, unde seara sunt spectacole, la început mini-disco și ulterior program pentru adulți, muzică – apare în fotografii, la amiază locul este gol, dar seara se deschide și barul de acolo.
Au echipă mare de animatori, tot felul de jocuri la piscină, baby sitting la cerere, dar tot personalul este fantastic, toți zâmbesc, este un calm în atmosferă de vrei să rămâi acolo.
Au 205 camere, doar 1 dublă era disponibilă și am putut să o vedem, dar mai erau disponibile apartamente cu piscină privată. Au și fără piscină, cu vedere la mare, la grădină, etc.
Mi-au plăcut foarte mult piscinele, cred că sunt cele mai impresionante din Zante, sau din ce am văzut, că merg din una în alta până jos, cafelele (am avut o pauză de cafea aici și cum sunt dependentă de cofeină am băut și cappuccino și frape), șezlongurile între măslini, aveau piste pentru persoanele cu dizabilități, reprezentanta care ne-a primit era numai zâmbet, ne-a plăcut tare la ei.
În excursia Caretta-Caretta pe care am făcut-o în ultima zi era un grup de turiști de la Eleon, am auzit când li se comunica la microfon la ce autocare să meargă fiecare în funcție de locul unde erau cazați, eram într-o excursie pentru englezi, așa că mi-am răspuns la întrebare: oamenii care stau la un astfel de resort în Grecia nu stau tot timpul numai la hotel, merg și în excursiile care se organizează pentru a vedea atracțiile insulei.

Partea aceasta a insulei Zakynthos, cu stațiunile Kypseli și Tragaky este deci mai mult pentru relaxare, pentru activități la hotel și excursii opționale. Dacă doriți o zonă mai animată, unde să puteți merge la taverne, sau să ieșiți în oraș la cluburi, Argassi, Kalamaki sau Laganas sunt mai potrivite. Sau Orașul Zakynthos însuși, acesta însă nu are plaja foarte aproape.

Am călătorit în Zakynthos cu agenția de turism TUI Travel Center, care oferă curse charter săptămânale pe perioada verii către multe insule din Grecia.

Alte articole pe această temă:

Mic ghid despre hotelurile din Zakynthos: specific și la ce trebuie să ne așteptăm

Hotel Aquis Avalon: cea mai frumoasă priveliște din Zakynthos

9 Hoteluri în Laganas și Kalamaki, de 5*, 4*, 3* și 2*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.