Gardenstown – o comoară de pe coasta de nord-est a Scoției

Aberdeenshire Scotia
IMG_3609
Gardenstown – Scotia – Aberdeenshire

În Scoția cel mai tare impresionează culorile, peisajele dramatice, castelele, m-a uluit culoarea cerului, imprevizibilitatea sa, de la minut la minut se schimba uneori totul. Într-o zi frumoasă am am vizitat mai multe puncte de interes din zonă, ca de exemplu micul sat pescăresc Pennan, frumoasa plajă Balmedie și Gardenstown. Le-am tratat separat datorită peisajelor: mi-a luat foarte mult timp să ”tai la montaj” pozele, toate mi se par fantastice și nu datorită aparatului foto sau a calităților mele de fotograf (la care mai am mult de lucru) ci a peisajelor în sine.

Toată zona de coastă din Aberdeenshire, nord-estul Scoției încântă privirea prin peisajele spectaculoase și satele pitorești, unul dintre acestea fiind Gardenstown, un sat pescăresc care păstrează de câteva secole tradiția locului.
Construit în dealurile de gresie roșie satele au o atmosferă atemporală. De la simpaticul port și zona de plajă se pot vedea uneori delfinii care înoată destul de aproape de mal. Apusul aici este de poveste. Am auzit, nu am văzut, dar cred că așa este.
Gardenstown este ideal de vizitat pentru o zi, sunt hoteluri în zonă, sau doar de trecut pe aici, eventual oprit pentru prânz.
Aici puteți face drumeții, sau să admirați meșteșuguri vechi din zonă, galeriile de artă, sau atelierele de olărit. Sau să mergeți la unul dintre cluburile de golf din vecinătate, unii turiști stau aii pentru a se bucura de frumusețea locului și de toată zona în sine.

IMG_3622
La plimbare prin Gardenstown
IMG_3616
Scotia este magica
IMG_3591
Gardenstown Aberdeenshire Scotia
DSC09425
Un mic port pescaresc fermecator – Gardenstown

20150430_143619

Pentru că aparatul meu mirrorless era la reparat am făcut poze cu un sony mic roz pe care îl am de vreo 5 sau 6 ani și care în ultimul timp a șomat, cu telefonul care nu are cine știe ce cameră foto și cu un cannon de acum ccâțiva ani al fratelui meu, pe care nici el nu îl mai folosește de mult. Și Sony-ul meu și Cannon-ul cu baterii!. Și totuși. Scoția este Scoția, artist și pictor. Și Gardenstown nu face excepție de la regulă. 

Fotografiile acestea au fost făcute la sfârșitul lunii aprilie 2015.

IMG_3607

0 thoughts on “Gardenstown – o comoară de pe coasta de nord-est a Scoției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *