Hotel Afrodita Resort & SPA și o vizită la Băile Herculane

Centre Wellness Destinații de Wellness Review Hoteluri Românești România

Baile Herculane 10 Hotel Afrodita
Cum arată azi Băile Herculane? Nu în cea mai bună formă a stațiunii, dar există oaze de relaxare: hoteluri renovate cu SPA, pensiuni simpatice. Plus munții: stațiunea este perfectă pentru a fi luată ca punct de plecare pentru diferite drumeții: la Crucea Albă, Grota cu Aburi, Izvorul Munk, Grota Haiducilor, Grota lui Șerban, Poiana cu Peri, Platoul Coronini, Varful Suscu – 1192m, Vârful Domogledul Mare 1105m , sau Cheile Feregari. Însă nu despre trasee o să vorbesc azi, ci despre Hotelul Afrodita și o plimbare prin Băile Herculane.

Am ajuns în localitate la invitația Asociației Pro Turism Herculane, cu ocazia celei de-a IV-a ediții a Conferinței Naționale „Băile Herculane, mai mult decât apă – Resurse și Sănătate” 23 – 25 octombrie 2015, care s-a desfășurat la Afrodita Resort & Spa. Asta deoarece se fac pași destul de mari pentru valorificarea potențialului local: turism de sănătate, ecoturism, turism cultural, sau de relaxare – wellness & spa.

Afrodita Resort & Spa, Băile Herculane

După un drum destul de lejer din București – am plecat vineri, 23 octombrie pe la ora 10:30, deci a fost relaxant de la început, am ajuns și ne-am cazat la Hotel Afrodita. Am constatat cu surprindere că hotelul era plin ochi, mulți turiști din Craiova și împrejurimi în mod special venind aici pentru weekend. Sâmbătă a fost și o nuntă, deci animație maximă.

Baile Herculane 11 CIS Travel
Am avut noroc de o vreme minunata – autocarul nostru de la CIS Travel ne-a dus in siguranta la destinatie

Am primit o cameră frumoasă, curată, renovată. Nu luxoasă, dar foarte decentă și curată – aspect foarte important. Iar priveliștea – de vis, balcon mare, am avut noroc și de soare, excelent.

Am primit o cameră twin, în regim de single

Baile Herculane 4 Hotel Afrodita

Baile Herculane 1 Hotel Afrodita

Baile Herculane 5 Hotel Afrodita

Baile Herculane 9 Hotel Afrodita
Vedere de la balcon

După ce am desfăcut bagaje am mers jos la SPA: sunt mai multe săli pentru masaj, o saună – mi-a plăcut că este dotată și cu un mini bazin cu apă rece, cum este la saunele rusești. Și o piscină mare, 2 Jacuzzi destul de mari, sală de sport. Plus alte facilități.
Sala de fitness mi-a plăcut în mod deosebit, mai ales că era liberă: desigur, toată lumea era la piscină. Am mers acolo a doua seară, am avut un antrenament destul de bun și ulterior am aflat de la colegii de Info Trip că se vede de la piscină tot și că s-au amuzat privind eforturile mele: le-am explicat ulterior cum stă treaba cu jump rope, jumping jack sau burpees și de ce este bine să combini exercițiile de forță cu cele cardio. Mă rog, nu prea a interesat pe nimeni precum am observat.

Baile Herculane 3 Hotel Afrodita

Baile Herculane 2 Hotel Afrodita

Baile Herculane 34

Baile Herculane 33

Restaurante

Sunt mai multe săli și restaurante, saloane pentru servirea mesei, dar încă se fuma în ele, însă fiind spații mari și cu tavanul înalt nu se făcea fum din acela gros. Mâncarea foarte bună, la toate mesele, mic dejunul foarte variat.
Wifi: excelent. A mers brici și în camere, ceea ce este un lucru minunat.
Precum spuneam, în prima zi am stat la piscină și ulterior am avut cina, a doua zi a fost Conferința în prima parte a zilei, iar după prânz am luat-o la plimbare singură prin stațiune, simțeam nevoia de a vedea cum stau lucrurile, de a mă aerisi un pic. A doua seară a fost o petrecere, m-am retras mai repede decât în prima seară, mai ales că a doua zi urma drumul cu autocarul și trebuia să fiu odihnită că altfel mi se face rău. Am ajuns la Cascada Bigăr. 

Baile Herculane 6 Hotel Afrodita
Conferinta

Baile Herculane 7 Hotel Afrodita

Plimbare prin Băile Herculane

Stațiunea în sine este încremenită în timp. Am trecut de centru și am ajuns în zona cu multe pensiuni frumoase, în una am întâlnit un cuplu de tineri veniți pentru drumeții împreună cu o minune de aproape un an, o fetiță tare simpatică, care cu siguranță a făcut mai multe trasee la viața ei decât eu… hmmm. Mămica mi-a spus că au mai ajuns în zonă și că au vrut să vadă munții și în culorile toamnei. Le urmăresc călătoriile pe FB de atunci și desigur mă bucur să văd oameni care își urmează pasiunile, cu copii cu tot. Din fericire mai am prieteni și cunoscuți care la fel, iubesc mult muntele și și-au învățat și copii să îl iubească, luându-i după ei pe trasee de la câteva luni.
Cam asta a fost zona, la băile publice nu am ajuns, au fost câțiva din grup însă.

Decorul natural este de vis!

Baile Herculane 24

Baile Herculane 26

Baile Herculane 25

Despre Băile Herculane

– Stațiunea a fost denumită după Hercule, care se spune că s-ar fi îmbăiat aici.
– Izvoarele au fost descoperite de legionarii romani, care au remarat că apele sulfuroase le alină durerile. Ulterior nobili romani veneau aici la tratament, existând și în ziua de azi vestigii, precum altare votive.
– Au fost redescoperite de Habsburgi, când Imperiul austriac s-a întins până la Dunăre, la începutul secolului XVIII.
– În vremurile de glorie rivaliza cu Baden-Baden sau Bath.
– Erau frecventate de elita europeană, după construcția de hoteluri, cazino, etc.
– La Herculane au venit inclusiv Împăratul Franz Iosif și Sissi – Împărăteasa Elisabeta.
-În perioada comunistă s-a extins stațiunea, construindu-se mai multe hoteluri.

Concluzii:

Mă bucur că se face ceva pentru stațiune, ar fi frumos să se restaureze băile imperiale.
Sunt multe locuri de cazare mai mult decât decente, hoteluri și pensiuni. Hotelul Afrodita are un SPA superb, iar tratamentele sunt destul de acesibile. Sunt unele (dușul subacvatic de exemplu) unde se poate merge cu bilet de la medic, cu trimitere – mi-a spus o doamna la Jacuzzi mai multe despre acest aspect, nu am reținut tot, dar puteți să studiați ce și cum, ideea este că sunt opțiuni.
Localitatea în sine nu mi-a plăcut, are nevoie de multe schimbări, dar este un punct ideal pentru drumeții, mai ales că după un traseu obositor ce poate fi mai plăcut decât o baie în apele tămăduitoare?

Cadrul natural este de vis, potențialul zonei uriaș, să stăm cu ochii pe Asociația Pro Turism Herculane și să îi susținem în activitatea lor, pe pagina de FaceBook sunt foarte activi, puteți cu un like să fiți la curent cu toate inițiativele lor.

Pe curând!

0 thoughts on “Hotel Afrodita Resort & SPA și o vizită la Băile Herculane

  1. Ma gandesc ca daca ai cateva trasee stabilite si excursia nu presupune plimbari la pas prin statiune, poate fi o optiune de vacanta. Ca tot ma uit pentru vacanta din vara, trebuie sa adun cateva variante ca sa vad care va fi in final castigatorul.

    1. Da, zona este super, peisajul, statiunea in sine…..are nevoie de multa atentie si fonduri! Dar sunt pensiuni super in zona si hoteluri

    2. Zona este super dar statiunea este in paragina. Nu este deloc placut sa iesi din hotel si sa te plimbi printre niste ruine. E chiar sinistru.
      Am fost ani de-a randul si am insotit-o pe mama la tratament. Nu am stat la pensiuni, poate ca acolo este recomandat dar la hoteluri nu se ofera serviciile optime (ma refer la cele cu baza de tratament- nu cele particulare gen Sara’s sons).
      Tratamentul cel mai bun se face chiar in natura, trebuie mers in zona 7 Izvoare. La hotel insa totul este „diluat”
      Iar hotelul Afrodita pe care il lauzi nu isi merita banii platiti in cazul unui concediu. Nu mai departe de vara aceasta la micul dejun trebuia sa fii super matinal ca sa mai prinzi ceva la micul dejun.
      Iar camera ….poate ca v-au oferit voua niste camere preferentiale.
      Ca altfel, curatenie cam putina si servicii cam proaste in general.
      Pacat de ceea ce poate oferi statiunea dar se pare ca unii vor cu orice pret sa o ucida.

    3. Multumesc mult pentru comentariu, il voi semnala mai departe. Statiunea este in renovare, iar cum am spus, cadrul natural este fabulos, excursiile, am intalnit multi oameni care pentru acest lucru vin si sunt multumiti.
      Despre cazare: sunt multe pensiuni noi, nu am stat la niciuna, doar la Afrodita si a fost o experienta placuta. Intr-adevar, noi am avut o camera frumoasa, dotata cu tot ce trebuie, sunt camere de 3 si de 4 stele din cate stiu. Mesele imbelsugate si bune.
      Personal, nu cred ca cineva doreste sa distruga statiunea, dar trebuie sa ne schimbam cu totul mentalitatea si saoferim din ce in ce servicii mai bune in turism, daca dorim sa fim performanti, in conditiile in care concurenta este din ce in ce mai crescuta in toata lumea, iar dezvoltarea transportului aerian faciliteaza circulatia. Eu va doresc vacante frumoase si impartasiti ce va place, voi dezvolta mai mult sectiunea de Wellness si doresc sa prezint cat mai multe optiuni de tot felul. Cat despre Heculane, am vazut progrese. Acum nu se poate schimba totul peste noapte, orice mis pas inainte este un succes. Avem atata bogatie in zona! Naturala

    4. Nimeni nu se asteapta sa se schimbe peste noapte tocmai de aceea si eu am mentionat ca am fost mai multi ani la rand. Tocmai de aceea am dorit sa povestesc, din punctul de vedere al unei persoane care a stat mult mai mult acolo. In primele zile incerci sa treci cu vederea dar dupa mai multe zile iti lasa un gust amar.
      Zona are un potential imens iar mama tocmai pentru tratamente a batut drumul din Bucuresti. Dar subliniez, in acele cazi in aer liber despre care ai scris si tu. Si sa recunoastem ca zona era plina de gunoaie si total neigienic. Dar aici e si vina oamenilor care arunca gunoaie la intamplare.
      Iar despre hotel, da, stiu ca sunt camere de 3* si de 4*. Daca te uiti pe review-urile de pe amfostacolo, concluzia pt hotel poate fi rezumata cu „pe afara e vopsit gardul, inauntru e leopardul”.
      Bine macar ca au avut inspiratia sa-si dea interesul pentru voi, printre care au fost si bloggeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.