10 Motive pentru a(ți) face un cadou de la Art & Craft

Art&Craft Recomandări

În ziua petrecută la magazinul Art & Craft din Aeroportul Henri Coandă Otopeni, am stat de vorbă cu angajatele companiei, cu câțiva clienți, am admirat produsele, am probat.

Am făcut și o pasiune pentru câteva piese – pe lângă faptul că aș fi luat jumătate de magazin cu mine, asta din impuls. Art & Craft este un magazin de artizanat devenit un brand în sine, înființat în anul 2003 care acum are magazine în aeroporturile din Bucureşti, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Cluj Napoca. Plus un magazin online.
Se implică în diferite proiecte, promovează produse tradiționale românești, unele direct de la meșterii populari, altele pe care le reinventează, redescoperă, stilizează, etc. Unde mai pui că este un adevărat răsfăț să primești – și o plăcere să dăruiești un produs în ambalajul devenit deja ușor reconoscibil.

Și dacă nu ați descoperit până acum, vă dau câteva motive pentru a face o vizită, online sau offline, la Art& Craft.

10 Motive pentru a(ți) face un cadou de la Art & Craft

1. Aveți un produs de calitate, care va rezista frumos în timp

Despre calitate, ce vă pot spune: în Maramureș am înțeles un lucru: fustele, cămășile și baticurile vândute la magazinele cu produse artizanat de la Săpânța nu au nicio legătură cu cele purtate de maramureșence. Materialul – pânză vs mătase, sintetic vs pânză țesută în casă, cusături, preț să nu mai vorbim.

Modelul, desenul, doar el este asemănător, iar în poze arată și produsele similar, dar nu și fizic. Plus cum se comportă un lucru în timp: cele făcute bine țin ani la rând, la fel de strălucitoare.

Produse Art Craft artizanat otopeni 1

Produse Art Craft artizanat otopeni 6

Produse Art Craft artizanat otopeni 2
Sumanul probat de mine și celelalte din magazin sunt din lână prelucrată impecabil, la fel căptușeala, cusăturile, am cam rămas cu gândul la ele: și așa lista mea se lungește, dar este timp. Acesta se poate achiziționa numai din aeroport, nu este momentan în magazinul online.
Nu mi-a venit să cred cât de frumoase erau farfuriile de Horezu, ce email gros, ce culori vii aveau modelele pictate manual – nu există o comparație cu ce se găsește în piețe sau târguri, absolut deloc.
Produsele au certificat de autenticitate, garantat de Art& Craft.

2. Puterea brandului

Să primești un produs de la Romanian Art & Craft, ambalat frumos, branduit, este în sine o garanție a calității – știi că ai ceva valoros, mai exclusivist.

Art and Craft Otopeni Artizanat (17)
10 Motive pentru a(ți) face un cadou de la Art & Craft: produse unice

3. O experiență luxoasă

Lux și un produs de artizanat? Da: experiența de a cumpăra să spunem o farfurie de ceramică (Horezu, Corund, Baia Mare, etc) de la un târg și cea de a cumpăra din aeroport sau de pe website, diferă enorm. Îmi plac târgurile tradiționale cu mici, vin fiert, căsuțe, este o ieșire frumosă și le vizitez de multe ori, uneori găsești comori, sau este doar o ieșire, dar este altceva să cumperi din aeroport, sau din confortul casei tale. Sau de la birou, mai ales dacă ești pe fugă și trebuie să faci un cadou corporate, când ai alte criterii.

Produse Art Craft artizanat otopeni 7

Produse Art Craft artizanat otopeni 5

4. Factură, bon fiscal, retur

De la Art&Craft primești toate actele necesare în contabilitate, sau pentru eventuale deconturi.
Plus că produsele se pot returna conform politicii de retur.

5. Prețuri accesibile

Nu trebuie să ai un buget uriaș pentru a face o surpriză frumoasă de la Art & Craft: sunt obiecte de ceramică de la 9 lei sau mai puțin, farfurii de ceramică de la Horezu de la 14 lei, ulcioare de la 18 lei – tot de Horezu, dulciuri, tricouri, traiste, se poate realiza un cadou frumos cu 100 de lei, mai multe obiecte. Dar desigur, există și multe opțiuni mai costisitoare. Sunt și ii care costă 400-500 de euro, în funcție de firele folosite și de material.

Art and Craft Otopeni Artizanat (20)
10 Motive pentru a(ți) face un cadou de la Art & Craft: produse foarte diversificate
Art and Craft Otopeni Artizanat (26)
10 Motive pentru a(ți) face un cadou de la Art & Craft: delicii si capricii

6. Ajutați producătorii locali

Produsele ”craft” sunt cele realizate de meșteri populari selectați cu atenție, pentru a oferi calitatea dorită: mulți meșteri lucrează acum exclusiv pentru Art&Craft.
Art and Craft colaborează cu producători locali și pentru mărcile lor proprii, desigur plasează comenzi, au un rulaj.

Plătesc la timp, cu facturi, contract, etc.
Producătorii locali întâmpină multe dificultăți: este foarte greu să își vândă produsele la târguri, care sunt sporadice, implică deplasări, transport, cazare, taxă de târg.

Ei trebuie să își întrerupă alte activități pentru a aloca oameni care să stea să vândă, sau să meargă chiar ei dacă afacerea lor este mai mică. Având comenzi regulate, mai mari, plățile la timp, etc, își pot face un plan, se pot dezvolta concentrându-se pe alte aspecte, pot accesa fonduri, prosperă.
Poate revin cu mai multe informații despre proces, sunt curioasă, îi trimit Alexandrei Ungureanu, PR-ul companiei, câteva întrebări.

Winter Market: până pe 15 Februarie 2016

Art and Craft Otopeni Artizanat (9)
Ia si catrinta aceasta, la fel ca sumanul, sunt de la Art&Craft – superbe!
Art and Craft Otopeni Artizanat (19)
10 Motive pentru a(ți) face un cadou de la Art & Craft: la magazinul din Otopeni

7. Online și offline

Produsele se pot cumpăra offline, din artizanate prezente în aeroporturi, sau de la magazinul online*.
Așa că data viitoare când treceți prin aeroport, puteți să zăboviți un pic la magazin, să studiați oferta, cine știe când aveți nevoie să faceți un cadou deosebit și … tradițional românesc.
*Offline oferta este cu mult mai variată decât pe website în acest moment.

Art and Craft Otopeni Artizanat (14)
Fota aceasta este superbissima: un motiv pentru a-ti face un cadou de la Art & Craft

8. O gamă foarte variată, aveți de unde alege sau vă inspira, plus că puteți primi și sugestii 

Ouă încondeiate? De la 6 la 300 de euro (cele de struț). Ceramică? O varietate incredibilă. Pe toate gusturile. Este aproape imposibil să vii aici și să nu găsești ceva potrivit.

Un domn a venit căutând piese cu inimioare: în magazin erau portfarduri, traiste, etc. Ce ați prefera să primiți de la iubitul dvs? O întreabă pe domnișoara care îl asista: păi o ie – asta m-ar bucura – solidaritate feminină, dar desigur, ce poate fi mai frumos?

O catrință, sau un suman. (discuția mi-a fost povestită, m-a amuzat, unii bărbați chiar nu se pricep la cadouri, au nevoie de ajutor). 

9. Marca proprie: Vlăduț Story , Via Delice, tricouri cu vampiri

Sunt produsele de retail Art&Craft, marcă proprie, interpretează motive românești într-un design modern – tricouri, genți, pixuri, agende, portofele, portfarduri, produse din ceramică. Sau dulciuri.
Acestea sunt dezvoltate pentru companie și evident nu le puteți ahiziționa decât de la Art&Craft.
Vlăduţ Story este inspirat din povestea lui Dracula dar adusă foarte mult în zilele noastre. Vlăduţ este un personaj simpatic, deloc înfricoşător. Avem turtă dulce, prune în ciocolată, biscuiţi, caramele. Este o gamă care se adresează în special copiilor, dar nu numai. În timp ce Via Delice este o gamă high class care pe lângă pralinele de ciocolată mai cuprinde ciocolată şi prăjitură de casă, fursecuri şi nuci umplute” – Alexandra M Ungureanu, PR Art&Craft.

Preferatele mele?

Tricourile cu vampiri, materialul este extraordinar, un bumbac foarte fin și delicat, nu prea am văzut la tricouri branduite, gențile cu România și portfardurile cu oițe (nu mai erau în aeroport când am mers).

Produse Art Craft artizanat otopeni 3

10. Este foarte comod să luăm un cadou pentru prietenii din străinătate

Plecăm undeva: la rude, români stabiliți în străinătate, sau prieteni, români sau străini. Este extrem de comod și va fi și foarte apreciat să ne oprim la magazinul Art&Craft și să alegem ceva. Și putem să luăm cumpărăturile ca bagaj de mână (nu știu dacă la companiile low-cost este voie, cel puțin nu la toate, verificați – valabil și pentru opțiunea ”light” introdusă în Europa de companiile de linie).

Art and Craft Otopeni Artizanat (29)
10 Motive pentru a(ți) face un cadou de la Art & Craft: de toate pentru toti

Pont: Dacă sunteți în aeroport, faceți o fotografie la colțul dedicat, puneți hashtag #romanianartandcraft și primiți o reducere de 20% la produsele achiziționate online, pe baza unui cod.

Art and Craft Otopeni Artizanat (27)
coltul foto
Cu Alexandra M Ungureanu, PR Art & Craft
Cu Alexandra M Ungureanu, PR Art & Craft

Cât despre cine cumpără și de ce, mai ales cele mai scumpe piese, mi-a rămas în minte una dintre întâmplările povestite de fetele din magazin: 

Cea mai scumpă piesă: o rochie lungă până în pâmânt, din in topit, gros, cusută toată precum o ie, cu fir de mătase bleu, foarte bogat împodobită. Prețul: 890 de euro (vai).

Cine a cumpărat-o? O doamnă stabilită în străinătate, care venise acasă să își vadă tatăl destul de în vârstă, care a ținut să îi dăruiască 1000 de dolari, nefiind bogat, dorința fiind să își achiziționeze ceva din România, tradițional.

A spus că s-a dus la câteva târguri și nu a găsit ceva, a sunat la aeroport, uitat pe website, etc, a venit în magazin și a luat rochia, pe care a potrivit-o în talie cu o eșarfă. Am înțeles că era cu câteva ii în mână și alte obiecte, era tentată de multe produse – ca mine- dar a luat doar rochia și câteva suveniruri. A cumpărat-o ca pe o investiție, ceva de suflet.
Cazul este reprezentativ: piesele cele mai scumpe sunt achiziționate de către români, străinii necunoscând cu toții ce înseamnă un produs cusut manual, de ce o bluză românească costă atât, ce este o catrință, etc. Unii știu, sau se conving, alții nu, majoritatea însă cumpără suveniruri de valoare mică/medie. Multe.

Art & Craft are în plan să devină popular și pe piețele externe, așa că să le urăm mult succes, vor promova implict România și frumoasele noastre produse și tradiții, voi mai reveni cu informații și cu o surpriză. Stați aproape.

Mi-a plăcut să petrec ceva timp în Magazinul din Otopeni, precum știți îmi place în general viața din aeroport cu tot ce este atașat și fetele din magazin sunt foarte simpatice, plus că știu multe lucruri despre produse: și-au dat seama imediat că purtam o catrință veche, lucrată manual, au admirat-o mult. Este moștenită de la bunica mea, care o are de la mama ei. La fel și ilicul. Așa am simțit să mă îmbrac, le port din când în când, fără legătură cu vreun eveniment, etc. Pur și simplu cred și îmi doresc să port obiecte tradiționale în combinație cu orice, după efectul vizual, să le încorporez în garderoba normală. Și asta dintotdeauna, mă îmbrăca mama cu rochițe cusute, românești, de mică, așa am crescut.

Așa că…. liber la catrințe, sumane, ii, cămăși, etc.

Art and Craft Otopeni Artizanat (23)
Obiecte delicate : 10 Motive pentru a(ți) face un cadou de la Art & Craft

10 thoughts on “10 Motive pentru a(ți) face un cadou de la Art & Craft

  1. Mi-a placut aceasta pledoarie pentru produse hande made traditionale romanesti,deoarece am o mare placere sa le admir si chiar sa achizitionez cu diferite ocazii.Am fost in magazinul din aeroport si intr-adevar m-au impresionat varietatea si calitatea lor.Prefer sa ofer cadouri din aceasta gama si au fost primite cu deosebita incantare.

  2. Stiu magazinul, este superb! Eu ma rup cu greu cand e sa ies din acesta. Bineinteles ca as vrea sa-mi cumpar o gramada de lucruri, dar as vrea sa pot cumpara si sa daruiesc, acolo sunt cadouri de-o viata.

    1. Asa am vazut si eu, reunosc, nu ma uitam cu atentie la ii si la catrinte, altele, dar sunt fine, ei, nu ne grabeste nimeni, in timp, dar cadouri da, foarte inspirate 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *