Cum pășim în 2016? Cu promisiunea de a deveni cea mai bună versiune a noastră

Dezvoltare

Sandale aurii Craciun (3)

2015 a trecut, a fost un an al acumulărilor, al pregătirilor, un an în care ne-am redescoperit, cu dorințe, priorități. Mie mi s-a confirmat pentru a 1000-a oară că ce ne propunem realizăm, nici mai mult, poate mai puțin, am vorbit despre cum funcționează ”programarea” în articolul Lista de priorități și de ce avem nevoie de una pentru a ne atinge visele, a le transforma în realități.
Cu ardoare și în mii de dimineți am cerut universului un an în care să nu trebuiască să mă trezesc devreme, desigur am și primit. Și am avut o revelație: timpul trece și mai repede atunci când nu te duci în fiecare zi la birou. Desigur, faptul că am dormit câte 10 ore pe zi în loc de 5-6 nu a lungit ziua, dar a făcut-o mai frumoasă.

2016 se anunță furtunos – am lucrat la asta – plin de provocări, iar pentru a realiza cât mai multe din lista de priorități, avem nevoie să fim puternici. La asta am lucrat ultima lună, lăsând deoparte orice alteva. De ce? Pentru că numai fiind cea mai bună versiune a noastră putem să avem forța de a lupta cu procrastinarea, cu negativismul altora, sau cu persoanele de-a dreptul toxice pe care le întâlnim și pe care nu le putem evita. Care de multe ori ne trag înapoi, ne tocesc un pic motivarea.

Și lupta grea nu este de fapt cu alții, ci cu noi. Pentru a reuși să fim puternici, să realizăm tot ce ne propunem trebuie să ne cunoaștem ritmul propriu, să ne acceptăm așa cum suntem, cu defecte și calități – să ne transformăm defectele în calități și să fim conștienți că ne influențăm destinul și să avem puterea de a realiza acele lucruri care ne ajută să ne simțim invincibili, chiar dacă pentru asta – de fiecare dată – trebuie să renunțăm la altele.

Anul acesta am lenevit în voie și cu voluptate, m-am bucurat, răsfățat, procrastinat, citit mult de tot, îmi lipsea asta – am avut ani întregi în care nu am citit nicio carte, dacă nu era de business, vă imaginați – îmi era sete. Desigur am călătorit, cum spuneam exact așa cum speram: am umblat mai mult prin România, alte locuri din Bulgaria, am ajuns în multe insule și câteva zone superbe din Grecia continentală, în alte locuri din Europa, am văzut câteva orașe noi frumoase în Italia și Germania și am ajuns și în Scoția – cea mai cea excursie, mai ales că am stat mult și am experimentat ”in style”. Am ajuns chiar și în Republica Moldova, unde doream de mult să ajung și chiar și în Găgăuzia. A fost cu siguranță interesant.

Iar blogul…. am avut de 4 ori mai mulți vizitatori decât în 2014, trafic, concursurile organizate au fost extrem de bine primite, am avut o întâlnire cu cititorii foarte reușită și lucrurile acestea mă bucură, m-au uimit și pe mine, am scris mult, desigur, dar tot nu am ajuns să fac un orar, să mă disciplinez atât cât aș fi vrut… și asta are legătură tot cu sportul și alimentația.

Am încercat în 2015 să îmi găsesc ritmul, pentru că altfel nu pot fi mulțumită, indiferent ce se întâmplă pozitiv, am nevoie să realizez lista aceea de lucruri pe care mi le propun pentru a fi fericită și trebuie să accept odată asta. Da, la bază sunt o tocilară și am sentimentul acela de mulțumire numai când bifez toate lucrurile din agendă – cea din ziua respectivă, desigur.

Nu mă consolează deloc comparația cu alții fac mai puțin, etc pentru că nu este adevărat. Nu știm cu exactitate ce probleme, cu ce se confrunta cineva, poate că de fapt face cu mult mai mult decât noi.

Acesta este și motivul pentru care nu mă compar cu cei care primesc mai multe, pentru că la fel, uneori există explicații care nu țin de persoană ci de conjuncturi, de diferiți factori de toate felurile pe care la fel nu îi cunosc.

Fiecare are ritmul lui și adevărul este că nu pornim la drum cu șanse egale. Deloc. Tocmai de aceea lupta adevărată este cu noi și dacă vrem să facem lucruri trebuie numai să ne străduim noi să fim mai buni decât ieri, în rest este pierdere de timp. Fiecare are norocul lui, șansele lui, așa că: să fim cea mai bună versiune a noastră – eterna cotă, mereu actuală și nu degeaba.

Nu putem avea totul și am ajuns la concluzia că aici este cheia: trebuie să avem puterea să renunțăm la unele lucruri pentru a reuși să le realizăm pe cele care sunt cele mai importante pentru noi.

Și nu mă refer aici la a ne curăța Facebookul, am auzit-o și pe asta, gen să încep anul cu FB-ul curat, nu spun nimic, fiecare face cum simte, dar asta este cred cea mai mică problemă.

Să ne cunoaștem ritmul propriu și să aționăm în consecință

Normal, altfel cum avem puterea de a lupta cu toate sarcinile, dacă nu suntem în formă? Fiecare funcționează optim după o anumită rutină, unică. Uneori avem nevoie de lucruri care nu sunt sănătoase, sau nu pe placul altora. Eu funcționez perfect când dorm bine, mănânc alimente în conformitate cu nevoile organismului meu și când fac sport zilnic – asta este, am acea structura care necesită efort fizic, am nevoie de provocare, îmi iau energia de la a o consuma. În ordinea sport, alimentație, somn, de care de fapt mă pot lipsi pe anumite perioade, dacă recuperez.

Când nu fac sport regulat am o ușoară deprimare, încep cu obiceiurile nesănătoase și se instalează lenea. De aceea, primul obiectiv pe 2016 – care a început pentru mine undeva la mijlocul lunii decembrie 2015 a fost legat de acest aspect, înainte de orice altceva: back in shape.
Acesta va fi importantul meu obiectiv în 2016, deoarece de aici se trag toate. Cum voi realiza asta, în călătorii, sau excursii în care ți se pun în față zeci de bucate bune și alegeri nesănătoase?
Cu moderația, desigur, dar ideea este că: dacă sunt în programul meu de sport, de mâncat mănânc ce trebuie, că asta îmi cere organismul – știți regula: 80% sănătos, 20% răsfăț. Dar pentru asta trebuie să fiu pe drumul cel bun, să fiu în rutină.
Un prim pas l-am făcut neînscriindu-mă într-un Info Trip în Maramureș, care a fost în luna decembrie, deși mi-ar fi plăcut.
De ce? Am zis că o lună nu plec nicăieri. Că nu plec nicăieri până nu îmi intru în ritm și cum nu doream să mă prindă 2016 încercând să îmi intru în formă, am intrat în orarul de fitness din decembrie.
În ianuarie am multe de făcut, inclusiv călătorii așa că nu îmi permiteam să fiu în refacere.

În 2016 o să pășesc făcând sport în prima parte a zilei, așa cum făceam cu dragele mele prietene în liceu, când primul lucru după miezul nopții, prin indiferent ce discotecă mergeam de Revelion rezolvam câte o ecuație, ceva simplu, că trebuia să o rezolvăm repede și bine. Da, mai sunt și superstițioasă pe deasupra.

Obiectivul ”back in shape” pare superficial, dar de fapt aduce după sine totul, în primul rând disciplina și realizarea celorlalte obiective, pune ordine în minte și în priorități. Nu degeaba spuneau anticii: mens sana in corpore sano.
O alimentație sănătoasă, o viață trăită echilibrat duce la a trăi ca la 20, 30 de ani și la 40, 50 și mai departe. Duce la oameni care la 60, 70, 80 de ani fac sport, nu sunt aduși de spate, râd, fac activități, se bucură de viață.

Pentru inspirație și dezvoltare: cadou

În 2015 am citit mult și dezvoltare personală, iar blogul Marc and Angel este superb, cel mai bun pe care l-am găsit, acesta este cadoul meu pentru voi în 2016, să vă ajute în orice moment în care simțiți nevoia de motivare, milioane de oameni se inspiră de la ei. Autorii au publicat și cărți, țin cursuri, etc, dar articolele de pe blog sunt excelente numai ele.
Citiți un articol pe zi, sau la 2 zile și o să vedeți diferența, vi se schimbă modul de a gândi. Am avut nevoie să recitesc unele articole când am făcut iar greșeala de a deschide uși pe care le închisesem cu motive întemeiate. Unii oameni sunt atât de toxici că ai nevoie de câteva zile să intri iar în ritm, mai ales când lupți și cu alte transformări, când vrei să faci altceva. Out.

Mai recitiți odată articolul Dacă aș trăi viața din nou, gânduri bune pentru 2015 și țineți minte, pentru a fi fericiți:

– Aveți timp: nu alergați după toate odată, nu ajungeți nicăieri
– Urmăriți visele voastre nu ale altora
– Este un timp pentru orice în viață, aveți răbdare
– Este o singură viață: renunțați la prostii, ca de exemplu să vă raportați viața la ce gândesc despre voi oameni care nu vă apreciază, nu vă iubesc, de fapt nu dau 2 bani pe voi. Indiferent ce veți face oricum nu îi veți mulțumi pe unii, nici nu vă vor aprecia și de fapt: de ce?

cota– Petreceți timp cu oamenii care contează cu adevărat pentru voi
– Este greu uneori dar ce este ușor? 
– Hrăniți-vă corespunzător mintea, nu mai petreceți timp cu: știri negative, lucruri negative, sau care nu vă plac. Sau limitați-le
– Desigur nu putem face numai ceea ce ne place, unele lucruri sunt necesare, ca de exemplu munca, dar depine cum privim lurul acesta: ca pe o corvoadă, obligație, ceea ce sigur ne va face nefericiți, sau ca pe o alegere, pentru a avea alte lucruri frumoase?
– Să aveți curaj să trăiți visele, să renunțați la temeri, la frici 
– Așa că să fim sinceri cu noi înșine, să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem și să ne luptăm numai cu noi pentru a realiza ce este important
– Și să fim mereu recunoscători pentru lucrurile pe care le avem

Așa că primul obiectiv, pe lângă sănătate, călătorii, pus la punct cu limba franceză, etc, este cel de reveni la forma dorită, cea mai bună versiune a mea. În 2016 asta este pe primul loc, ca obiectiv, pentru că am realizat că asta le trage după ele pe toate. Ăsta este ritmul meu. L-am găsit, mi-am răspuns la întrebări. Și a venit timpul să și pun în practică, să iau acest lucru în serios. De aceea îl și scriu pe blog: acum nu mai am cale de întoarcere, mi-am tăiat retragerea.

Așa că în 2016 o să scriu și despre stil de viață sănătos, pe lângă călătorii, deoarece evident voi încorpora stilul de viață sănătos în călătorii. Decembrie 2015 a fost mai retrospectiv și asta s-a regăsit și în blog, am scris mai puțin despre sărbători deoarece m-au preocupat cele de mai sus mai tare și lista de 2016, etc. M-am bucurat însă și de Craciun, mult de tot, în familie. 

Vă mulțumesc că ați fost alături de mine cu mesaje, mailuri, comentarii, voturi când v-am cerut și vreau să vă spun că toate m-au motivat să merg mai departe și să fac lucrurile mai bine, mai frumos.

Vă urez un 2016 minunat, așa cum îl simțiți și cum aveți nevoie și la cât mai multe călătorii!

Mirela Zakynthos

 

6 thoughts on “Cum pășim în 2016? Cu promisiunea de a deveni cea mai bună versiune a noastră

  1. Un an minunat iti doresc, Mirela! Sa se intample tot ce iti propui si sa ne incanti cu calatorii si articole frumoase pe blog! Astept cu drag intalnirea cu cititorii din 2016 (mi-am pus pe lista sa particip)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *