Ziua 4: în Backwaters, cu Cinamon, o căsuță plutitoare de la Spice Routes #keralablogexpress

Destinații de Wellness India Kerala Kerala Blog Express 3 Review Hoteluri
Croaziere Kerala India (17)
Casutele plutitoare din Kerala, Backwaters Spice Routes

Una dintre cele mai frumoase experiențe din Kerala este petrecerea unei zile –sau mai multe – pe o căsuță plutitoare din backwaters Kerala. Backwaters, în traducere liberă ape stătătoare, este numele sub care este cunoscută o rețea de lacuri, râuri, canale, lagune, care se întinde pe o suprafață de 900 de km. Toată suprafața uimește turiștii prin frumusețe și este de un calm absolut. M-a uimit și pe mine, dar trebuie să fiu cârcotașă: Delta noastră este cu mult mai pitorească și mai frumoasă, deși nu avem palmieri și nici cochetele căsuțe plutitoare. Cu toate acestea, trebuie să spun că fotografiile din pliantele care popularizează destinația sunt la fel ca și realitatea, așa că vă descriu în ceea ce urmează realitatea noastră din cea de-a 4-a zi petrecută în Țara lui Dumnezeu, cum i se mai spune Keralei.

Backwaters Kerala și căsuțele plutitoare 

Croaziere Kerala India (3)

Croaziere Kerala India (4)

Croaziere Kerala India (2)

Welcome la Welcome

Cum vă spuneam în articolul cu cea de-a 3-a zi, am fost preluați de la hotelurile din Trivandrum dis de dimineață. Înainte de mic dejun, pe care l-am avut la Welcome, un hotel cu un centru ayurvedic de la marginea Backwaters Kerala, unde am fost întâmpinați cu tobe, cu dansatori, cu ghirlande de flori realizate cu iasomie și cu nuci de cocos reci. Ulterior invitați la un mic dejun copios. Mai mult, întâmpinarea a inclus și câte un plic care conținea câte user name și parola aferentă pentru wifi. Oamenii au fost pregătiți să primească 30 de bloggeri. După mic dejun ni s-a făcut o prezentare a domeniului, un centru Ayurvedic superb, unde mi-ar plăcea, normal, să mă relaxez la un moment dat. Și totul cu vedere la backwaters, de vis.

????????????????
O parte din comitetul de primire

Croaziere Kerala India (41)

Croaziere Kerala India (39)

De la Welcome ne-am continuat drumul până la punctul de Îmbarcare, unde iar am fost întâmpinați cu tobe, cu nuci de cocos și cu ceai și de unde am putut să ne cumpărăm băuturi răcoritoare, bere și ciocolată, biscuiți etc. Toate erau foarte scumpe, echivalent cu barurile din hoteluri. Ne-am plimbat prin Backwaters și am admirat peisajul, căsuțele în care încă trăiește o parte a populației, ne-am bucurat de o zi atât de frumoasă.

Croaziere Kerala India (47)

Croaziere Kerala India (48)

Croaziere Kerala India (49)

Croaziere Kerala India (50)

Spice Rutes, Cinamon

După o plimbare scurtă am fost cazați în căsuțele repartizate, majoritatea aveau câte trei camere disponibile și Aer condiționat, ventilatoare, plus o sufragerie mare. Eu am împărțit căsuța/barcă Cinamon cu 3 fete, din Cipru, Africa de Sud și Polonia și cu ghidul nostru, Mohani, care ne-a însoțit în toată excursia. Cum am ajuns ne-am împrospătat un pic și ne-am bucurat de peisaj până ce a fost pregătită masa de prânz: salate, chapati, sosuri, orez, pește, totul foarte bun și foarte sănătos. Ulterior am primit dulciuri și ceai, cafea, fructe.

Camerele

Camerele sunt foarte frumoase și sunt dotate cu absolut orice ai putea avea nevoie, inclusiv prosoape, papuci de casă, kituri cosmetice etc. Am avut și apă caldă, iar ce mi-a plăcut cel mai tare a fost să îmi fac siesta în pat și să urmăresc spectacolul naturii pe fereastra largă. O relaxare totală.

După masă ne-am relaxat, am stat la povești, am admirat priveliștea, păsările, totul până la ora 18, când barca a fost ancorată, alături de celelalte. Seara nu se circulă pentru că pescarii își întind plasele. Am putut să ne plimbăm pe o limbă de pământ și să discutăm și cu alți colegi, deoarece toate bărcile au stat peste noapte în aelași loc. Și desigur am avut parte de un apus de vis.

Croaziere Kerala India (18)

Croaziere Kerala India (21)

Croaziere Kerala India (22)

Croaziere Kerala India (24)

După apus ni s-a servit masa de seară, iar totul a fost delicios, am mai stat la discuții, pe net și ne-am dus la culcare. Aveam sim carduri și net pe telefon, dar ce am remarcat la un moment dat: era și wifi pe bărcuțe dar normal că era deja prea târziu când ne-am trezit noi să întrebăm și nu am reușit să ne conectăm și de pe laptopuri. Am mai selectat poze, încărcat aparatele, lucruri de acest fel. Adevărul este că nu ai mare lucru de făcut în afară de a te bucura de peisaj și de liniște.

Echipajul era format din 3 oameni, un căpitan/cârmaci și 2 oameni buni la toate: făceau curat, pregăteau masa, ajutau la ancorarea ambarcațiunii. Toți provin din satele defavorizare din zonă și ni s-a sugerat să dăm câte un bacșiș generos. A adunat ghidul nostru echivalentul a 17 de euro de la noi 4.

Croaziere Kerala India (8)

Prețuri: În jur de 350 de euro/căsuța/zi. Cu 3 camere și 3 mese incluse. Puteți verifica aici, pentru Cinamon și pentru restul căsuțelor de la compania Spice Rutes, dar sunt mai multe companii care oferă acest tip de servicii.

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiind sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai.

Croaziere Kerala India (23)

6 thoughts on “Ziua 4: în Backwaters, cu Cinamon, o căsuță plutitoare de la Spice Routes #keralablogexpress

  1. Minunat! O reteta de sosuri, ceva acolo sa punem si noi in practica aici acasa. Ce bine arata pestii aia prajiti. Abia astept sa ne povestesti depsre un spa, despre o zi de rasfat.

    1. Ajung si acolo, am atatea de spus, dar pe scurt: Kerala este splendida si are orice iti poti imagina pentru o vacanta perfecta

    1. Da, as repeta expereinta mai pe indelete, asa a fost heirupism, dar tot au fost multe momente minunate si de relaxare totala, cum a fost in backwaters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.