O zi la Kumarakom Lake Resort, Backwaters, Kerala

Centre Wellness Destinații de Wellness Hoteluri India Kerala Kerala Blog Express 3 Review Hoteluri Wellness-ul și călătoriile

Infinity Pool Kumarakom Lake Resort (5)

Kumarakom Lake Resort este unul dintre cele mai apreciate resorturi din toată India, aici sărbătorindu-și Prințul Charles de Wales al Marii Britanii cea de-a 65-a aniversare. Am stat în acest loc minunat în cea de-a 5-a noapte petrecută în Kerala și singurul regret a fost că nu am avut timp suficient să ne bucurăm cum trebuie de tot ceea ce oferă.

Cazare într-un muzeu al satului, modern

Resortul este compus din căsuțe vechi din regiunea Keralei, toate aduse din diferite zone și reasamblate în complex. Deci Kumarakom este un Muzeu al Satului modern, deoarece desigur totul a fost restaurat și utilat cu tot ceea ce presupune confortul modern.

Kumarakom Lake Resort: dragoste la prima vedere

Desigur că imediat ce am ajuns am sărit în piscine și ai de unde alege: de la piscina care înconjoară o parte dintre vile la piscina infinity cu vedere la backwaters, la vilele care au piscine proprii – pe acelea nu le-am văzut. Și desigur am făcut vraiște în camere, vă dați seama: două fete și o singură zi, zburau prin aer diferite obiecte, în graba de a maximiza timpul petrecut în acest loc de vis, tocmai bun pentru a ne relaxa după o zi foarte obositoare. Duș, costumul de baie și pisicnă.
În piscină mai erau câteva broaște sau nu știu ce că nu arătau precum broaștele noastre, erau destul de mari, lunguiețe și inițial ne-am speriat de ele, dar sunt total inofensive și oricum se speriau și ele de noi. Fetele din Brazilia, vecinele noastre dăduseră sonor alarma, dar când ești în mijlocul unei ședințe foto doar nu te dai bătut din cauza unor broscuțe sau ce or fi fost.

Apa minunată, totul de vis. După baie desigur la restaurant. Meniul conținea atât preparate din meniul internațional, dar nu extrem de multe opțiuni aici, cât mai ales din cel indian, ayurvedic. Restaurantul era plin, mulți europeni, erau și familii de indieni, iar afară o mare adunare. Ni se spusese că putem lua masa și afară, sau poate că nu înțelesesem eu bine, au indienii un accent de te omoară, așa că după ce am stat cu grupul la masă am zis să arunc un ochi și afară.

Era o mare petrecere, contabilii din toată India ai unei firme producătoare de alcool, cum vă spuneam și în articolul de ieri, cel cu ce am făcut în ziua 5. Am făcut poze, am mâncat înghețată, m-am plimbat peste tot, o doamnă m-a invitat la masa ei și am stat acolo cam jumătate de oră, la un pahar de vin – atunci am aflat că era o petrecere privată.

Toată lumea foarte curioasă în ceea ce mă privește, eu foarte curioasă despre ei și tot așa. M-am retras când a început dansul, că a doua zi de dimineață aveam trezirea la 6, să prind răsăritul și mai ales o baie în piscina infinity. În drum spre vila noastră m-am întâlnit cu Jojo din Filipine care palma o țigară și care mi-a spus că au încercat și ei să meargă la petrecere dar i-au întors din drum, cred că fiind grup au bătut la ochi, iar eu că m-am dus cu aplomb nu am avut nicio problemă. Cred că le-o fi fost și jenă să îmi zică ceva, indienii sunt foarte delicați, mai ales cei educați.

Bună dimineața!

buna dimineata!
buna dimineata!

Dimineata la Kumarakom Lake Resort (7)

Imediat ce m-am trezit am aruncat un ochi la piscina
Imediat ce m-am trezit am aruncat un ochi la piscina

Kumarakom Lake Resort Backwaters Kerala (8)

În drum spre piscină nu am putut să nu mă las un pic furată de peisaj

Kumarakom Lake Resort Backwaters Kerala (3)

Kumarakom Lake Resort Backwaters Kerala (5)

Kumarakom Lake Resort Backwaters Kerala (6)

Zorii zilei la Infinity Pool

Momentele acestea mi le amintesc cu mare drag. La piscină m-am întâlnit cu braziliencele, care făceau și ele o ședință foto dar se și bucurau de baie: fetele acestea sunt incredibile, mereu în picină dacă era vreuna disponibilă, sau în costume de baie, foarte tonice și tot timpul bine dispuse. O încântare.

Dar revenind la peisaj, cuvintele sunt de prisos. M-am întristat că am stat atât de puțin dar tocmai atunci când ai puțin timp la dispoziție totul este cu mult mai intens, nu știu cum să explic dar parcă am absorbit energia și frumusețea acelui loc prin toți porii, am fost acele momente 100% acolo, cu totul, bucurându-mă de spectacolul naturii, de calm, de egretele care survolau zona, de tot. Asta pentru că am făcut doar câteva fotografii iar în rest am înotat și m-am încărcat cu energia pozitivă a acestui loc.

Infinity Pool Kumarakom Lake Resort (7)

Infinity Pool Kumarakom Lake Resort (8)

Infinity Pool Kumarakom Lake Resort (9)

Infinity Pool Kumarakom Lake Resort (10)

Infinity Pool Kumarakom Lake Resort (2)

Infinity Pool Kumarakom Lake Resort (4)

Infinity Pool Kumarakom Lake Resort (6)

Cu mare regret am plecat, am fugit în cameră, m-am schimbat, închis bagajele, sărind pe troller, le-am luat cu mine și în mare goană am luat mic dejunul, am stat fix 12 minute la masă, dar a meritat baia în piscină această grabă. Desigur nu am mai avut timp de foarte multe poze la mic dejun, care era tip bufet, avea inclusiv un bufet cald, se realizau pe loc clătite, roti, ouă preparate în orice fel doreai; aveau și ouă de prepeliță și de gâscă. Plus multe fructe, legume de tot felul, semințe, atât ca atare cât și germinate, cereale, practic orice vrei și ce nu vrei.

O ultimă privire la minunatul complex cât am așteptat să vină autocarul și la drum

Kumarakom Lake Resort are un mare centru ayurvedic unde puteți face orice terapie în materie, iar o ședere aici este minunată deoarece este chiar în mijlocul uneia dintre cele mai frumoase zone ale Keralei, Backwaters, așa că puteți realiza nenumărate activități în natură, în timp ce vă relaxați într-un resort de poveste.

Prețuri:

Am făcut cîteva simulări, o cameră dublă pentru 7 nopți, mic dejun inclus, pentru 2 persoane este în jurul a 1400 de euro, deci 700 de persoană. Bilete de avion: QATAR Airqays are zboruri dese, o singură escală în Qatar, pe Trivandrum sau mult mai aproape Kochin. Fără promoție prețurile se învârt în jurul a 750 de euro.

Dimineata la Kumarakom Lake Resort (6)

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiind sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai.

????????????????
La Revedere!

0 thoughts on “O zi la Kumarakom Lake Resort, Backwaters, Kerala

    1. Nu stii niciodata si la mine a fost un mare noroc, de fapt a fost o oprtunitate pentru care am muncit ceva dar a fost sa fie!

    1. Da, nu este atat de intangibila, un loc pe care il recomand 100%. Eu vreau sa ma intorc, de fapt am dorit inca inainte de a pleca de acolo 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *