Lulu, 2 ani: 11 țări, 11 luni, 4 continente, turul lumii la 80 de cm cu părinții

Oameni Sfaturi de călătorie Visuri
lulu 1 (2)
Lulu in Bolivia, sursa Foto: Facebook Le Tour du Monde a 80 cm

Știți că îmi place să vă supun atenției și să vă dau teme de gândire, prezentând poveștile unor oameni care mă inspiră. Azi, despre o familie care a făcut turul lumii cu Lulu, fetița lor de 2 anișori și 80 de centimetri. Cu rucsacuri, cărucior, echipamente foto și bună dispoziție, au călătorit în 3 timp de 11 luni de zile, țările vizitate fiind: Anglia, India, Thailanda, Cambogia, Myanmar, Noua Zeelandă, Chile, Argentina, Bolivia, Peru, Columbia. Iar pentru finanțare au atras o grămadă de sponsori, realizând un proiect un proiect frumos, de a descoperi modul de a vedea lumea a copiilor din diferite țări, totodată prezentând celor care urmăresc proiectul lumea văzută prin ochii unui copil de 2 ani.

Cum mi-a venit ideea acestui articol

Arnauld este unul dintre cei 30 de bloggeri participanți la cea de-a treia ediție a #KeralaBlogExpress, mândrul tătic a lui Lulu, o minune de copil, care deja este o mare călătoare.
În cei 2300 de km parcurși cu autocarul în KBE, la un moment dat am avut prezentate câteva videouri realizate de Arnauld, care mi-au plăcut atât de tare încât m-am decis să vi le prezint, să vă arăt că se poate să călătorești și pe unde și cum cu un pitic simpatic.

Lulu are în cv-ul de călător o grămadă de destinații deja: pe lângă turul lumii ea a mai călătorit alături de părinți și de bunici în Cuba și în Thailanda; da, a ajuns deja de două ori în Thailanda și am observat în câteva videouri că știe mai multe cuvinte în diferite limbi exotice decât mine. Hmmmmm.
Lumea privită prin ochii unui copil este minunată, ei interacționând atât de natural, nefiind alterați de prejudecăți, de temeri și de probleme. Este lumea ideală, așa cum numai un copil o poate privi.

Inițial doream să realizez un interviu cu Arnauld, dar cum eu nu am călătorit niciodată cu un micuț, în cazul în care aveți întrebări i le voi trimite lui Arnauld și voi spera să aibă timp cât mai curând să și răspundă, i-am spus deja despre acest priect, i-a plăcut ideea.

Proiectul turul lumii la 80 de cm

Un proiect prin care Arnauld și soția sa au urmărit să afle mai multe despre copii din diferite părți ale lumii, călătorind cu Lulu, fetița lor de 80 de cm. Pentru a efectua călătoria, alături de economiile personale, au atras 11 sponsori și alți parteneri, care au susținut în diferite moduri proiectul. În videoul de prezentare puteți vedea diferite etape și cum au fost realizate. Rezultatul? 11 țări din diferite continente, sute de interviuri cu copii și videouri superbe cu Lulu. Plus multe resurse de călătorie, prezentate pe blogul lor, resurse utile pentru părinții care doresc să călătorească cu micuții lor peste tot.

Videoul meu preferat: Lulu în India

Lulu învață să danseze, interacționează cu alți copii, cu animale, nu se sperie de șerpi și de insecte, de fapt se amuză, se bucură să cunoască localnici, nu se sperie când este luată în brațe de doamne indiene și zâmbește pentru fotografii, circulă și cu trenurile locale, se distrează la biliard și peste tot:

Lulu în Cambogia

Lulu zburdă și se ascunde printre temple, râde în tuk-tuk-uri alături de părinți, ne arată frumusețea unei civilizații care ne fascinează:

4000 de km în Noua Zeelandă, camping cu Lulu

Lecție de vocabular, de la Lulu

Tren de noapte în India

Lulu, sursa: Canalul de Youtube Le tour du Monde a 80 cm

Să știți că am mulți prieteni care călătoresc cu copii, dar nu sunt și bloggeri, așa că nu știu dacă voi reuși să îi conving să își spună povestea. Aștept desigur și propuneri. A călători este cel mai plăcut mod de a descoperi lumea și mai ales având în vedere situația prezentă, trebuie să facem lucruri atâta timp cât încă mai putem. Nu știm ce ne va oferi viitorul, dar azi trebuie să ne bucurăm de fiecare moment, de fiecare zâmbet, de fiecare răsărit. Oriunde suntem.

Dacă v-a plăcut povestea prezentată mai sus, puteți urmări aventurile simpaticei Lulu și a părinților ei pe blog.

lulu

9 thoughts on “Lulu, 2 ani: 11 țări, 11 luni, 4 continente, turul lumii la 80 de cm cu părinții

    1. Mult succes, am observat ca pe masura ce vedem mai multe exemple, ideea prinde din ce in ce mai mult contur. Se poate si mult succes! Cand se va intampla va invit la un interviu 🙂

  1. Ce dragut. Si parintii mei doreau sa ma ia intr-o calatorie in jurul lumii tot cam pe la varsta de doi-trei ani. Nu stiu cum dar m-am nascut in comunism si am fost doar pana la Constanta. Voi trai experientele vizionand acele locuri prin prisma lui Lulu. Poate imi voi lua inima in dinti si voi pleca si eu la drum.

    1. Trebuie sa plecam la drum, daca avem posibilitatea sau ne-o facem :D. Acum ca putem si mai ales cand ne trage ata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.