Xandari Harbour, camera cu cea mai frumoasă vedere din Kerala

India Kerala Kerala Blog Express 3 Review Hoteluri

Room with a view Xandari Harbour

Xandari Harbour este un hotel ca niciunul altul, modern și totuși integrat perfect în peisaj. Cu siguranță aici am avut camera cu cea mai spectaculoasă vedere din această călătorie: la oceanul Indian și alte insulițe din Marea Arabiei, și câteva ambarcațiuni pentru pescuit ancorate chiar în fața terasei. Și totul în mijlocul lumii vechi a orașului Kochin, cel mai mare oraș al Keralei. 

Xandari Harbour Kochi (4)

Xandari Harbour Kochi (58)

Xandari Harbour Kochi (30)

Hotelul este situat chiar în portul vechi al Fortului Kochi, pe Spice Route, vechea și actuala cale a mirodeniilor, unul dintre locurile care amintesc cel mai tare de India autentică din toată zona Cochinul, capitala economică a Keralei. Aici se află de altfel și cele mai importante atracții turistice din zonă, iar o plimbare te poartă prin trecutul bogat al orașului vechi. Și după plimbarea pe străduțe întortocheate ajungi aici, într-un rai modern, unde te bucuri de confort dar totuși nu rupi de tot legătura cu trecutul. Ultima privire înainte de somn? Fabuloasă: pescari în lotci sau ambarcațiuni mai moderne, feriboaturi care traversează, luminile Cochin -ului în depărtare, peste ape.

Am ajuns prima oară la Xandari Harbour cu ocazia cinei de sfârșit de program Kerala Blog Express 3. Unanim, toți bloggerii am declarat că este cea mai bună mâncare din toate hotelurile/resorturile vizitate și au fost multe, mai ales că în general am fost cazați la câte 3-4 hoteluri în fiecare zonă vizitată. Eu am ajuns în vreo 16, multiplicat cu 3, vă dați seama unde ajungem. Fără echivoc, ne-a depășit toate așteptările.

Xandari Harbour Kochi (3)
Cu o parte din trupa vesela. restul petreceau intr-o camera cu multa bautura

Mi-a plăcut foarte tare hotelul așa că am discutat cu Managerul, urmând ca după ce se termină programul să petrec aici o zi și una la celălalt hotel al grupului din apropiere, Xandari Pearl. Nu am găsit vreun cusur niciunei unități, de la curățenia desăvârșită, la aspectul minimal și futurist al camerelor, la exotismul amplasării, la preparatele culinare deosebite – totul dar absolut totul aici a fost minunat.

Grupul de care aparține hotelul are proprietăți și în Costa Rica. Au un concept unic, de boutique hoteluri sau resorturi, dar cu toate facilitățile și dotările pe care de obicei le întâlnești la unități cu un număr triplu sau mai mare de locuri de cazare. Ceea ce le face să fie oazele ideale de relaxare. Și să te simți foartre foarte răsfățat stând, deoarece fiecare oaspete este tratat cu foarte multă atenție și considerație. 

Xandari Harbour este un hotel unde te poți simți și în vacanță, dar poți să îl alegi și pentru o călătorie de afaceri. De ce?

Vacanță: este în Fort Kochi, orașul vechi, care găzduiește cele mai multe atracții turistice, cu magazine tradiționale, plasele de pescuit chinezești, sinegogă, ateliere meșteșugărești, baruri, palatul olandez, etc. Atmosfera aici este foarte relaxată și de la Xandari se poate explora pe jos toată zona, mai ales că primești și o hartă realizată de cei de la hotel, cu toate atracțiile, magazinele și alte informații utile.
Business: Cochin este centrul de afaceri al Keralei și deține cel mai mare aeroport al statului, primul și singurul care operează 100% cu energie solară din toată lumea. Totodată, ai wifi bun și amenajarea este modernă, nu este de tip resort ayurvedic, unde este mai greu să intri în atmosfera de lucru. 

Xandari Harbour Kochi (9)

Xandari nu este situat în orașul nou, dar cu ferriboatul se ajunge în 10 minute în Cochin, iar cu mașina în jur de 20-30 de minute. Eu am ajuns de la gara din Cochin la Xandri cu un tuk-tuk, în 45 de minute și am plătit 300 de rupii. Cu taxi ajungeam mai repede, dar plăteam dublu…. Ironia face ca pe trenul care m-a adus din Guruvayur, unde am mers singură după terminarea #KeralaBlogExpress, o călătorie de 3 ore, să plătesc 25 de rupii!

Wifi

Foarte bun oriunde pe proprietate. Alt fapt curios și unic: nu sunt televizoare. Este doar unul într-un spațiu comun. Proprietarii au avut viziunea de a crea condițiile pentru ca vizitatorii să descopere locurile, să savureze liniștea și serenitatea aferente, să nu îi tenteze cu TV-ul . Wifi este bun deoarece este o necesitate a zilelor noastre, dar în loc de TV vizitatorul se poate relxa pur și simplu lângă piscină, pe terasă, sau la plimbare.

Piscina Infinity, cu vedere la Marea Arabiei

Are una dintre vederile cele mai spectaculoase din India, fiind menționată și de Conde Nast ca una dintre cele 13 cele mai cele. Poziția face totul în acest caz, la fel faptul că nu este una de trafic greu, hotelul Xandari Harbour fiind unul boutique așa că apuci să te bucuri de frumusețea ei și a priveliștii în liniște. 

Camerele

Sunt 16 în hotel, amenajate minimalist, de vis, iar priveliștea pe care am avut-o, de neuitat. Mi-a părut rău numai că nu am stat mai mult, să iau micul dejun la un moment dat în pat, cu această vedere de milioane. Să stau mai mult pe terasă, să stau mai mult la piscină. Să stau mai mult de vorbă cu oamenii.

Mic dejun pe terasa
Mic dejun pe terasa camerei

Un răsfăț tot mi-am permis, am cerut mic dejunul în cameră și l-am savurat pe îndelete

Și în bună companie, trollerul Roncato lime, de la valigeria.ro, pe cât de vesel pe atât de ușor de folosit, mi-a făcut vacanța mai ușoară

Toți s-au dat peste cap pentru a mă face să mă simt bine și să înțeleg cât mai multe despre India, despre Kerala, despre grupul lor și cum vor să facă lucrurile diferit, de la faptul că angajează peste tot personal local, la modul în care au hotărât să aibă ferme proprii, pentru a servi aproape totul BIO.

Prânzul l-am luat cu Christine, unul dintre manageri și am aflat că lucrează deși are deja un copil, soțul ei fiind de acord, deși amândoi a trebuit să facă eforturi pentru a convinge familia lui să accepte lucrul acesta. Cina am luat-o în compania Chef-ului, de la care am aflat multe lcururi despre bucătăria keraleză, despre cum se gătește la Xandari – aaa am adorat și faptul că bucătăria era cu geam din cele deschise. Cheful a lucrat mai mult de 10 ani în Europa și în Statele Unite.

????????????????
Împreună cu Christine
Aperitivele sunt formate din cipsuri de banane - specialitate locală, cu roșii cu busuioc, o combinație de bruschete italiene, delicios
Aperitivele sunt formate din cipsuri de banane – specialitate locală, cu roșii cu busuioc, o combinație de bruschete italiene

Cu Managerul General Deepu Nair am stat de vorbă la o cafea și desert aici, la the Harbour și mai mult la Xandari Pearl. Și el este un om deosebit, foarte foarte inteligent și deschis la minte, cu multe preocupări și foarte dornic să asimileze cât mai multe cunoștințe despre orice. Mi-a declarat că fetița lui este totul pentru el și că și-a dorit-o mult, da, spre deosebire de majoritatea indienilor probabil, el și-a dorit mult o fetiță.
Omul sfințește locul, ce pot spune decât că desigur că având oameni de acest fel, indieni cu o mentalitate modernă, oameni care de fapt schimbă o țară în general, prin alegerile pe care le fac, nu m-am mai mirat să găsesc aici ceva atât de special. 

Singurul televizor de la Xandari Harbour
Singurul televizor de la Xandari Harbour

Restaurantul 51

Restaurantul este a la carte și nu servește numai clienții hotelului. Fructele, legumele și carnea provin de la fermele care aparțin grupului. Ce nu este specific zonei se importă, ingredientele fiind cele originale, adică brânza Roquefort este brânză Roquefort, ruccola este ruccola etc. Peștele, din captura zilei, achiziționat mereu de la pescarii din zonă.

În general aici nu se servește masa de tip bufet, nici la micul dejun, s-a făcut o excepție în seara petrecerii noastre deoarece eram foarte mulți și a la carte ar fi durat prea mult. Dar s-a preparat totul pe loc: am avut un bufet uriaș cu toate ingredientele posibile și imposibile pentru a ne prepara o salată așa cum dorim, inclusiv pește, caracatiță, germeni, semințe de tot felul, brânzeturi diverse franțuzești, italiene, daneze etc.
Cappuccino ca în Italia, lasagna la fel, miel, vită, iar fructe de mare și pește preparate pe loc, grill cu ce ingrediente doream. Erau și preparate indiene. Eu am ales pește și multe salate mereu și a fost divin. Desigur având în vedere că am fost întrebată care sunt gusturile mele și s-au folosit ingredientele specificate era și normal să îmi placă.

În concluzie mi-a plăcut mult să stau la Xandari Harbour, normal, iar ce m-a frapat cel mai tare a fost izolarea pe care o ai, calmul care te cuprinde, parcă atunci când intri pe poarta hotelului pășești într-o altă dimensiune, într-o secundă ești în gălăgia și agitația tipice indiene, cu capre pe stradă, oameni care duc saci mai mari decât ei, mirodenii de tot felul, agitație și în secunda doi ajungi aici, unde te simți ca un spectator, iar show-ul este live, altul în fiecare secundă dar atât de special: bărci, ferriboaturi, bărcuțe, năvoade, lumini. O feerie, acum când scriu aceste rânduri mi se pare chiar un pic ireal totul și îmi dau seama cât de norocoasă am fost să pot ajunge în astfel de locuri. După #KeralaBlogExpress.

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiind sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai.

Xandari Harbour Kochi (25)

8 thoughts on “Xandari Harbour, camera cu cea mai frumoasă vedere din Kerala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *