Am văzut elefanți în sălbăticie, la Periyar Tiger Reserve #Thekkady 7,8 #keralablogexpress

India Kerala Kerala Blog Express 3

Periyar Tiger Reserve Thekkady (5)

Thekkady este ținutul mirodeniilor, al plantațiilor de ceai și casa rezervației naturale Periyar Tiger, una dintre cele 27 de rezervații de tigrii din India. În ziua a șaptea petrecută în Kerala am stat foarte mult în autocar, străbătând ținuturi de vis, oprindu-ne să admirăm plantații de ceai și învățând despre mirodenii și despre viața sălbatică din ținut.

Prima oprire a autocarului: plantații de ceai, Munnar – aici se poate vizita și o fabrică ortodoxă de ceai 

Spice Village – un resort ECO, unde am luat masa de prânz și am aruncat un ochi la magazinul de suveniruri 

Periyar Tiger Reserve

Periyar Tiger Reserve, care acoperă o suprafață de 925 de km2 este situată în dealurile Cardamom și Pandalam din sudul Western Ghats. Rezervația este traversată de râurile Periyar și Pamba. După o plimbare prin parcul cu maimuțe și câteva fotografii de grup, am mers într-o croazieră de 1 oră și jumătate în Parc. Cel mai mult am fost impresionați de întâlnirea cu o familie de elefanți și de modul cum adulții protejau puiul, mereu aveau grijă să îl ferească, îl țineau între ei, îl acopereau. Elefanții aceștia sunt chiar sălbatici, aveau și colții intacți, ceea ce este foarte rar.

Am făcut doar câteva fotografii, în rest am stat și i-am admirat, sunt fantastici, te uiți la ei și parcă vezi și trecutul și viitorul, este ceva atemporal și foarte măreț în modul cum se deplasau, nu m-aș mai fi dat dusă dar nu era după mine, normal.

Am mai văzut antilope, de foarte departe, păsări, dar gândul tot la elefanți mă ducea. Am înțeles că dacă ești incredibil de norocos poți vedea coada unui tigru, noi am fost doar foarte foarte norocoși că am văzut elefanții. 

Pentru o aventură în toată regula puteți lua unul dintrte pachetele Tiger Trail, de o noapte/2 zile sau 2 nopți/3 zile pe urmele tigrilor. Costurile sunt mici: 4000 – 6000 rupii, ceea ce înseamnă 55 sau 83 euro, prețul include și cazarea, masa și activitățile.

Acesta este pachetul care m-a atras cel mai tare, dar sunt multe excursii opționale, pe toate gusturile, trasee mai lungi sau mai scurte, chiar de câteva ore.

Zilele acestea, 7 și 8, le-am petrecut la Greenwood Resort, iar dacă în ziua a 7-a am mers la prânz la un resort ecologic și am vizitat plantații de ceai și rezervația de tigrii, plus mult timp petrecut pe drum, în jur de 6 ore am stat în autocar, în ziua a 8-a am avut program de voie și am stat la resort, ne-am plimbat prin sat, am stat la taclale până târziu lângă piscină și cam atât.

Despre Greewnwoods și cum am îmbrăcat un saree original din partea Keralei și ce alte lcurui am mai făcut acolo: plantat un copac, servit cafeaua într-o căsuță din copac, etc am povestit în articolul dedicat, Greenwoods Resort: Thekkady, Kerala, zilele 7 și 8.

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiind sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai.

Periyar Tiger Reserve Thekkady (17)

0 thoughts on “Am văzut elefanți în sălbăticie, la Periyar Tiger Reserve #Thekkady 7,8 #keralablogexpress

    1. Multumesc Adriana. Incerc sa invat sa fac fotografii mai bune. Am avut si alt aparat, dar tot mirrorless, insa parca as vrea sa trec si la un DSLR 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.