Leapșa de călătorie

Evenimente
citat calatorie extravita
Pentru mai multă inspirație de călătorie, puteți citi articolul 40 de citate de călătorie faimoase pe care le iubesc

Am luat o leapșă. De la Erik, biletdecălătorie – mulțumesc. Din articolul său am înțeles că a fost în Londra cu treabă într-o excursie de 1 zi, îi urez succes și abia aștept să îi citesc articolele despre Jamaica și despre Cuba, următoarele destinații pe lista sa. O grămadă de lucruri interesante am citit cu prilejul acestui joc, așa că uitați mai jos răspunsurile mele:

Unde ai zburat prima dată cu avionul?

La Florența. Încă de atunci mi-a plăcut enorm, pur și simplu ador să stau în aeroport, în avion, îmi plac magazinele duty-free, revistele de bord, restaurante din aeroporturi, tot.

Numește trei lucruri esențiale pentru tine atunci când călătoresti

Actele, telefonul și cardul. Restul se poate rezolva. Dar nu plec vreodată la drum fără o ținută sport, una elegantă și fără costumul de baie.

Cu cine ai vrea să călătorești?

Cu un fotograf bun. Iar dacă știe și să filmeze…… În rest, visez la o excursie cu fetele în Caraibe, la o excursie de orice fel cu partenera mea ideală de călătorie, la o excursie lungă prin Asia cu Laura și la o croazieră cu mama. Am călătorit mult singură și o să o mai fac, categoric, dar am ajuns în punctul în care mi-ar plăcea să călătoresc și cu oameni dragi.

Ce loc din avion preferi: geam, culoar, mijloc?

La geam, îmi place să admir priveliștea.

Qatar Airways Buc-Doha
Din Bucuresti spre Doha cu QATAR Airways

Cum „pierzi timpul” atunci când călătoresti?

Citesc, dorm, editez fotografii în telefon, scriu – asta în aeroport, tren, avion, sau alte terminale. În mașină dorm sau țin de vorbă șoferii, în față, din cauză că am rău de mișcare.

Dacă este vorba despre destinații efectiv, de multe ori pierd vremea, în sensul în care ador să nu am program – când este posibil – și să fac în fiecare moment ce simt atunci: să stau cu orele într-o galerie de artă, să ajung într-un mic pub sau restaurant și să intru în discuții cu oamenii, uneori prelungindu-se șederea acolo cu orele, să mă plimb fără țintă. Sau să colind magazinele. Nu țin să vizitez tot ce este posibil într-o destinație, în cât mai scurt timp, ci să savurez călătoria în primul rând.

Numește câteva tări prin care ai călătorit

Italia de foarte multe ori, Portugalia, Spania, Franța, Scoția, Maroc, Tunisia, Cuba, India, Thailanda, Singapore, Indonezia, Emirate, Turcia, Malaezia, Hong Kong, Germania, Grecia, etc.

Care dintre acestea a fost preferata ta?

În multe mi-ar plăcea să revin. Italia în primul rând, acolo îmi încarc bateriile mereu, dar și Indonezia mă atrage enorm, Portugalia, Marocul. Și Franța mă cheamă, Scoția, nu pot spune că am o singură destinație preferată, îmi doresc să revin în multe locuri.

Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?

Cu avionul, sau cu mașina mică, mai ales dacă sunt eu la volan. Și desigur cu șalupa, vaporul, feribotul, îmi place să fiu pe ape.

Numește un loc în care ai vrea să te întorci, din locurile deja vizitate?

În Indonezia aș sta o perioadă mai îndelungată, dar cum spuneam mai sus, sunt foarte multe locuri în care îmi doresc să mă întorc.

Există un loc în care nu ai mai vrea să te întorci?

Probolinggo, din aceeași Indonezie pe care o iubesc. Terminalul de fapt, unde am avut o răfuială cu mafia autobuzelor.

Și mai sunt locuri cu care nu am o dezvoltat o afinitate deosebită, m-aș întoarce numai cu treabă. În general mă atrag locurile calde, singura destinație mai friguroasă care mi-a plăcut enorm, dintre cele vizitate, este Scoția.

Ai ceva pățanii interesante din categoria „M-am pierdut!”?

Mereu mă fură piesajul, dar nu pot spune că mă pierd. Uneori o iau pe lângă trasee, dar de fiecare dată găsesc ceva frumos, am parte de câte o experiență inedită, nu am fost niciodată pierdută, decât când eram mică, atunci mă pierdeam des pentru că porneam unde vedeam cu ochii fără să anunț.

Unde ai călători special pentru mâncare?

Hong Kong, Thailanda, Insulele Azore.

Care este următoarea ta destinație?

Am bilete spre Italia și spre Germania, iar din iulie încolo am de gând să petrec mai mult timp în Grecia. Și până atunci mai mult prin țară.

Cum îți place să îți structurezi călătoria?

Nu am un tipar, fiecare călătorie este altfel. Foarte rar am avut planul de vizitat făcut înainte, pentru că am observat că nu mă relaxez atât de tare când trebuie să respect un program. Am o listă cu lucruri de făcut și mă orientez la fața locului în ce ordine le realizez, de multe ori fac schimbări, mă adaptez. Desigur, când merg în grup organizat urmez programul prestabilit. Dar când sunt singură se întâmplă și să plec fără rezervare de cazare, sau doar 1 noapte, două înainte, în rest din aproape în aproape. Când abordezi cu calm situația se aranjează toate lucrurile de la sine.

Însă de obicei în destinațiile citadine îmi place să împart timpul în 3: o parte pentru obiective, o parte pentru distracții de tot felul (concerte, cluburi, cursuri diverse, petreceri) și o parte pentru neprevăzut: colindat pe străzi, făcut poze și descoperit diferite lucruri la fața locului. Iar în rest încerc să am un echilibru între timpul dedicat relaxării: plajă, stat la terase, cumpărături și cel dedicat activităților. Îmi place să fac drumeții peste tot pe unde este posibil și să vizitez sau să fac acele lucruri care aduc faima unei regiuni: de exemplu uneori iau lecții de gătit, în Havana am luat lecții de salsa, în India am făcut masaje ayurvedice, am mers cu caiacul, în anumite regiuni din Indonezia m-am suit pe vulcani. Dar am avut grijă să vizitez și templele faimoase, palatele, să cunosc ceva și despre istoria unui loc.

Pe cine provoci?

Pe Sorin Rusi, de la Airlines Travel, siteul pe care îl vizitez mereu pentru a fi informată asupra noutăților din domeniul aviației și nu numai.

Croaziere Kerala India (24)

0 thoughts on “Leapșa de călătorie

    1. Prima fotografie, cea cu hortensiile este din Sao Miguel, cea mai mare insula din arhipelagul Azore, un loc la care ma gandesc des de cand am fost acolo si pe care il ador. Ultima fotografie este din Backwaters, dela Keralei, India .
      Si eu iubesc enorm marea, apa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *