Natura ne cheamă: Munnar, Kerala, ziua 9 #KBE

India Kerala Kerala Blog Express 3

În cea de-a noua zi petrecută în autocarul Kerala Blog Express, am fost uimiţi de frumuseţea regiunii Munnar, care chiar arată ca în fotografiile de promovare, de altfel un lucru obişnuit pentru Kerala. Autocarul ne-a purtat ore întregi pe serpentinele periculoase care şerpuiesc parcă la nesfîrşit la deal şi la vale, într-un ţinut de o frumuseţe proaspătă, atât de vie încât am uitat şi de răul meu de maşină, nu am stat în faţă decît un pic. Verdele acela incredibil, care are parcă o viaţă proprie te ţine în priză.

Mic dejun la Greenwoods Resort, un La Revere presărat de lacrimi aproape din partea personalului, care se pare că s-a bucurat foarte mult să ne găzduiască acolo 2 nopţi, chit că am făcut balamuc la piscină până târziu în noapte, loc unde a poftit toată trupa – am fost cazaţi la 3 hoteluri în Thekkady – deci 30 de bloggeri plus organizatori, fotografi, lăzi întregi cu bere şi voie bună.

????????????????
Abia m-am trezit de dimineaţă

Regiunea Munnar este una dintre cele mai spectaculoase din Kerala

Regiunea Munnar este situată la 1600 de m deasupra nivelului mării, în lanţul muntos Western Ghats. Numele înseamnă 3 râuri, vine de la confluenţa celor 3 râuri: Mudhirapuzha, Nallathanni and Kundaly.

Munnar Kerala 1 (3)

Munnar Kerala 1 (4)

????????????????

Drum cu o bandă

Drumul este spectaculos. Prăpăstii abrupte, imagini care te fac să uiţi de frică şi un drum cu o singură bandă. Ce este drept, o bandă destul de generoasă şi am fost uimiţi să vedem câtă dexteritate au şoferii în a ieşi din situaţii care la o primă vedere păreau imposibile. Dar se mergea încet, nu am văzut pe nimeni gonind, se claxona înainte de curbe unde nu era vizibilitate, oamenii s-au adaptat.

Am făcut popasuri la cîteva plantaţii de ceai, în Poopara şi Anayirangal Dam, de care ne-am bucurat tare,  zburdam toţi în toate părţile, bucurându-ne de aerul proaspăt, de soare, de cadrele superbe pe care le ai fără niciun efort, nu trebuie decât să declanşezi butonul foto, iar prânzul l-am luat la o pensiune cu o vedere spectaculoasă, unde am fost duşi cu jeepurile, pe un drum îngust şi pitoresc, a fost palpitant.

Cazare la Silver Tips

În Munnar sunt desigur  multe opţiuni de cazare, eu am stat la The Silver Tips. Vis a vis de hotel era o pizzărie cu un net foarte foarte bun, care pentru câteva ore a devenit casa mai multor bloggeri iubitori de pizza bună şi cola. La restaurantul hotelului era mâncare indiană, dar şi multe preparate italiene. Am servit acolo masa de seară, mai ales că iubesc supele locale şi am preferat o salată mare.

Eu am alergat pînă la hotelul unde erau cazaţi alţii din grupă. Într-un suflet chiar, pentru că acolo era autocarul şi doream să verific dacă aveam ceva vital, simţeam că nu a fost piedut, dar nu era nicăieri şi am rememorat traseul pe cîteva zile şi da, acolo era. Vă daţi seama cum este să ai o droaie de bagaje şi să împachetezi-despachetezi mereu, mereu pe fugă, să fii şi atent la ce ţi se spune, să postezi, să ai grijă să nu vomiţi…. Am luat cîte 2 pastile de emetiral zilnic, ceea ce îmi dădea o oarecare satre de somnolenţă. Precum ştiţi, în Kerala Blo Express am mers alături de alţi 29 de bloggeri din alte 24 de ţări, cu autocarul prin tot statul indian Kerala, a fost un privilegiu să fiu acolo dar şi un pic obositor, mi-a luat ceva după ce am ajunsa casă să îmi revin.

În Munnar este şi un Muzeu al ceaiului, primul de acest tip din India, situat în perimetrul plantaţiei Kannan Devan Hill Plantation.

Dacă doriţi să ajungeţi aici vă spun că Munnar se află la 105 km de aeroportul din Cochin şi că puteţi ajunge cu transport privat sau cu autobuze publice.

munnar kerala
munnar kerala

Munnar Kerala 1 (13)

plantatie de ceai Munnar
plantatie de ceai Munnar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *