Glamping și drumeție în Western Ghats, Kerala, India ziua 10 KBE

India Kerala Kerala Blog Express 3

Credeam că frumoasa Kerala îți dezvăluise deja toate secretele, dar nu puteam fi mai departe de adevăr. Noi surprize ne-au așteptat în cea de-a 10-a zi din KBE, când am campat în mijlocul naturii în lanțul muntos Western Ghats. O zi întreagă am hoinărit prin munți și văi încântătoare, dar după efort am avut parte de mult răsfăț, de un tratament de 5 stele în mijlocul pădurii.

Către tabăra Suryanelli cu jeepurile celor de la Kalypso Adventures

Gazdele noastre, Kalypso Adventures, cei care s-au ocupat și de Kayaking în Backwaters, experiență despre care deja v-am povestit, ne-au întâmpinat la locul unde ne-a lăsat autocarul, de unde ne-au preluat cu jeepurile și ne-au condus până la tabăra Surayanelli, care nu a fost chiar ce ne așteptam.

Glamping Western Ghats Kerala India (6)

Glamping în Western Ghats

Noi credeam că o să stăm în corturi micuțe, undeva pe traseu, dar nu, nici pe departe. Am fost întâmpinați cu multă bucurie, ni s-au dat diferite cadouri: șapcă, tricou branduite, mirodenii, ciocolată, asta pe lângă ceaiuri, cafea, apă și ni s-a prezentat tabăra cu facilitățile: corturi, toalete și dușuri. Ni s-a prezentat facilitatea ca Glamping – camparea în condiții de lux, termen din ce în ce mai utilizat de către amatorii de călătorii, pentru a descrie acest tip de ctivitate: campare, dar cu multe facilități. Adică eu nu știam că există lenjerii speciale pentru sacii de dormit, dar da: pe paturile de campanie care erau în corturi erau saci de dormit cu cearceașuri albe, călcate și care miroseau a proaspăt.

Nu vă gândiți acum la Ritz, Marriott, marmură și alte finețuri. Și sunt sigură că există tabere cu mult mai luxoase, termen la care nu m-aș fi gândit să îl asociez cu experiența noastră. De fapt facilitățile erau destul de simple, dar totul era curat. Aveam și apă caldă, dar trebuia să o luăm într-o găleată și să combinăm cu apă rece, care era curentă în fiecare cabină de duș. Da, ne-am spălat la cană, dar am avut intimitate și spațiu. Și după o drumeție de o zi întreagă, să te poți curăța oricum o fi este de vis.

Glamping Western Ghats Kerala India (13)

Glamping Western Ghats Kerala India (15)

Pe ruta fluturelui către Capul Fantomei

Inițial doream să facem un traseu mai lung, cel puțin jumătate dintre noi, însă respectivul traseu nu se putea realiza în ziua ceea, așa că am mers pe Pappathi Shola Trek (Butterfly Forest Trek) – ruta fluturelui, prin pădure. În total am făcut 5 ore pentru un traseu destul de scurt, am înțeles că am fost campioni la cel mai prost timp în care poți face această rută. Râdeau însoțitorii noștri, nu le venea să creadă. Dar vă dați seama ce înseamnă 25 de bloggeri scăpați prin asemenea peisaje de vis – nu eram toți 30 că unele fete au rămas în tabără, nu s-au încumetat să vină.

Glamping Western Ghats Kerala India (19)

Era imposibil să respectăm timpul și să nu realizăm cu toții măcar câteva fotografii la fiecare popas. Vorba unei fete, păi cum adică să nu îmi fac fotografii, eu de ce am venit până aici sus? M-am chinuit atâta degeaba? Nu aș merge atât de departe să spun că degeaba, dar nu toți oamenii sunt obișnuiți cu drumeții de acest tip. Personal mi-a plăcut enorm traseul și faptul că în sfârșit am făcut mișcare, îmi lipsea. Una peste alta, cu poze, așteptat unii după alții să ne facem fiecare poze și singuri cu peisajul ici colo și așa mai departe am ajuns ca o gașcă de oameni tineri să avem cel mai prost record înregistrat vreodată de vreun grup aici. Cei de la Kalypso erau exasperați, au încercat ei să ne țină în frâu dar ți-ai găsit: ne rătăceam mereu în toate părțile. Cu chiu cu vai – din cauza opririlor dese pentru poze și filmulețe, nu din alt motiv – am ajuns la popasul pentru masa de prânz.

Glamping Western Ghats Kerala India (21)
Glamping Western Ghats Kerala India (22)
Glamping Western Ghats Kerala India (23)
Glamping Western Ghats Kerala India (24)
Glamping Western Ghats Kerala India (25)
Glamping Western Ghats Kerala India (27)

Picnic delicios

Tratament de 5 stele: am avut masă caldă în mijlocul pădaurii, scune pliante să nu stăm pe jos, farfurii din ceramică și tacâmuri și apă curentă să ne spălăm la popasul unde echipa de la Kalypso Adventures ne-a pregătit prânzul și creme de la creme: au fost aduse și toalete ecologice, nu a fost necesar să ne pitim după copaci. Aici era un punct unde se putea ajunge cu jeepurile, așa că ne-am bucurat de popas, iar după masă jumătate din grup a mers direct în tabără cu mașinile, iar temerarii, printre care m-am numărat și eu, am continuat traseul, urmând să ajungem la tabără după alte 3,4 ore.

Din nou la drum

La un moment dat ghidul nostru, Shabeeb ne-a spus că noi suntem norocoși, adică noi, echipa KBE 3, că cei de anul trecut nu au avut drumeția aceasta, care a fost introdusă prima oară în program. Anul trecut, trupa kerala Blog Express a mers în vizită la un sanctuar al elefanților. Norocul nostru – că ajunsesem undeva pe o scurtătură unde nu era niciun drum, pentru a tăia o porțiune, la votul unanim. A fost frumos, a fost palpitant și am înțeles că se pot face foarte foart multe trasee, drumeții.

Mulți am fost, puțini am ramas pana la final

Glamping Western Ghats Kerala India (38)

Sears am avut foc de tabără și am dormit neîntorși. Acum, gândindu-mă la această experiență, este ultima imagine care mi-ar fi venit în minte gândindu-mă la o vacanță în India. Mi-a plăcut mult de tot cum ne-au tratat oamenii de la Kalypso Adventures și profesionalismul lor, iar pe websiteul lor găsiți multe pachete și excursii frumoase pe care le realizează în Kerala.

????????????????
Foc de tabara

Ce trebuie să aveți cu voi pentru o astfel de drumeție

Pantofi sport, dar nu albi, ca mine că veți regreta.
Cremă de protecție solară
O pălărie/șapcă
Apă
Ceva snackuri, în cazul în care vă scade glicemia

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiind sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai.

Ultima imagine? Cafeaua de dimineata
Ultima imagine? Cafeaua de dimineata

0 thoughts on “Glamping și drumeție în Western Ghats, Kerala, India ziua 10 KBE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.