Mi-am lăsat inima în Wayanad: Windflower Resort & SPA Vythiri

Centre Wellness Destinații de Wellness India Kerala Kerala Blog Express 3 Review Hoteluri

Windflower Resort & SPA Vythiri este un loc ideal pentru o vacanță în natură, asta dacă vă place confortul, dar și să vă treziți în mijlocul pădurii, să auziți trilurile păsărilor și pe deasupra armate întregi de maimuțe. Complexul este situat în mijlocul unei plantații de cafea, sus pe munte și oferă priveliști de neuitat de la terasa restaurantului și din alte părți ale proprietății. Iar piscina infinity din mijlocul pădurii este una dintre cele mai spectaculoase văzute vreodată.

Wayanad în sine este un district de poveste, care are nenumărate atracții pentru o vacanță în care cu siguranță ajungi să îți încarci total bateriile, sau pentru luna de miere. Sau să stai pur și simplu aici câteva luni de zile – un vis secret de-al meu. Despre ținut și activități, am scris separat, acum voi povesti despre oaza de serenitate care este Windflower – un resort situat pe o proprietate de 25 de acri, acoperiți cu plantații de cafea, în mijlocul unei alte feerii: plantații nesfârșite de ceai.

Windflower nu este cel mai cel resort în care am ajuns din Kerala, în sensul de luxos, deși este de 5 stele, dar alături de Xandari Pearl mi-a plăcut cel mai tare, iar dacă la Xandari aș merge la mare și pentru da, lux minimalist, aici aș merge pentru totala conexiune cu natura, pentru ținut în sine, pentru simplitatea pură din fiecare colțișor

Am ajuns la Windflower în cea de-a 12-a zi petrecută în Kerala și am stat aici două nopți, ce bucurie după alergătura continuă din ultimele zile. Am fost impresionată de câteva aspecte: bunăvoința și căldura personalului, peisajele de vis de la terasa resturantului, prânzul tradițional, Sadya, servit la sosire, cina elegantă și cu preparate europene, piscina infinity de care deja pomenesc a doua oară și mai presus de toate visez la acea senzația de nedescris de a te plimba pe proprietate, pe aleile cu vegetație bogată, dar foarte bine îngrijite, cu maimuțe care survolau non stop zona, cu copaci înalți și flori exotice, cu sunetele pădurii.

Drept vă spun că am regretat a doua zi că nu am stat aici, să mă bucur de resort, în loc de a urma programul de activități, dar deja unii anunțaseră că nu vin cu grupul și cum am fost rugați de organizatori, cu chiu cu vai am răspuns pozitiv.

Hisilicon Balong

Windflower Resort Vythiri6
Windflower Resort Vythiri7

Windflower Resort Vythiri46

Windflower Resort Vythiri25

Vizitată de maimuțe

Am avut și o mini-aventură: deși ni s-a spus insistent atât verbal cât și prin note lăsate în cameră să ținem ușile bine închise, pentu a ține maimuțele afară, se pare că nu am respectat acest lucru și m-am trezit cu un maimuțoi uriaș în sufragerie. Asta de două ori. Vă dați seama că m-am speriat, având în vedere că aveam telefonul pe masă, alături de fructe, fursecuri și alte bunătăți în care s-a înfipt simpaticul vizitator. Zic simpatic pentru că maimuțele de aici sunt hoațe, dar nu sunt agresive, mai degrabă se fereau de oaspeți, dar tot pândeau un moment de neatenție, tupeu aveau. Am postat un video chiar în dimineața aceea pe pagina de facebook, în care se vede cum am fost călcată de maimuțe și cât de simpatice sunt. Fotografii mai jos.

Camerele

Extrem de spațioase, dotate cu toate facilitățile posibile, desigur ventilatoare în tavan, aer condiționat, mini bar, facilități pentru a prepara cafea, ceai, ciocolată caldă, cablu TV, DVD player, WiFi. Camera mea era uriașă, cred că mai mare decât apartamentul meu, cu o baie enormă cu vedere la copacii stufoși, cu un hol unde era dressingul, o mini sufragerie și spațiul pentru dormit. Plus o terasă foarte generoasă.

Windflower Resort Vythiri22

Bucătăria

Chef-ul Mr. Paneeraelvam supraveghea atent ca totul să fie excelent. Preparatele sunt tipic sud indiene și din meniul internațional. Un mare plus pentru faptul că la mic dejun de exemplu, lângă fiecare preparat erau trecute informații despre ingrediente, conținutul caloric și alte informații despre calitățile nutriținale. Aici am mâncat unele dintre cele mai bine făcute preparate gril: calamari, creveți uriași, pui, pește, vită, porc, toate la o singură masă, unde eram serviți non stop cu diferite delicatese. O cină servită la lumina lumânărilor și în sunet de vioare. Pozele au ieșit foarte neclare, dar a fost senzațional.

Prânz tradițional din Kerala: Sadya – servit pe frunză de bananier

Windflower Resort Vythiri26
Masă vegetariană, totul bio
Windflower Resort Vythiri21
Cu Janet Newenha, de la Journalist On The Run, din Ireland, mere in cautarea soarelui, dupa Kerala a ajuns in Thailanda, de unde pleca ieri spre Hong Kong

Windflower Resort Vythiri20
Windflower Resort Vythiri19
Windflower Resort Vythiri18

SPA-ul și piscina infinity

În resort există o cameră pentru yoga, camere pentru masaj, saună umedă, uscată, iar unele camere au jacuzzi. Spa-ul de la aces complex a câștigat nenumărate premii, așa că puteți opta pentru un masaj terapeutic, care îmbină principiile ayurvedice cu cele ale masajelor balineze.  Masajul Abhyanga este recomandat pentru eliminarea toxinelor, sau puteți alege luxosul masaj Shastika Shali Pinda Sweda. Toate cele realizate aici sunt recomandate în medicina holistică – am primit o mică cărticică cu toate masajele posibile. Nu am apucat să încerc niciunul din lipsă de timp, pentru că am fost duși non stop la diferite activități, cum vă spuneam în articolul de ieri, în prima zi am făcut Bamboo Rafting și am vizitat o fabrică de ceai, iar în cea de-a doua zi am fost solicitați de dimineață până târziu de tot.

Windflower Resort Vythiri42

Windflower Resort Vythiri37

Localizare

Windflower Resort & SPA din satul Vythiri face parte din lanțul cu același nume, care mai deține proprietăți superbe de-a lungul Indiei, toate înconjurate de verdeață, în mijlocul naturii. Windflower Vythiri este situat la 80 de km de aeroportul internațional Calicut – Kozhinkode, în districtul Wayanad.

Cele mai apropiate stații de tren sunt în Mysore și Kozhinkode, dar puteți ajunge în satul Vythiri cu autobuzul din Mysore și Bangalore. Asta dacă doriți să ajungeți cu transportul în comun, altfel, cu mașina, o călătorie durează 4 ore din Mysore și 2 din Calicut. La cerere se poate organiza transportul la resort, de la și la aeroport/stațiile de tren.

Prețuri

Prețurile nu sunt mici, dar nici mari pentru un complex de 5 stele așa cum este acesta. Este un resort curat, dar nu foarte foarte nou, aici am fost încântați de mediul natural în primul rând, nu de somptuozitatea locului, sau al decorațiilor. M-am uitat pe booking și pentru un apartament, pensiune completă, 2 persoane ar trebui să plătească 145 de euro/noapte, nu mai erau disponibile camerele duble în perioada căutată de mine. Deci un sejur de 7 nopți ar fi 510 euro/persoană, cazare în apartament și pensiune completă, la care se adaugă biletul de avion – QATAR are zboruri spre Kerala de la 700 de euro – este o opțiune bună mai ales că în Kerala este cald tot timpul. Desigur, nu vă recomand să stați într-un singur loc, dar vă puteți face o socoteală. Trebuie luat în considerare și transferul la hotel și activitățile.

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiind sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai.

Windflower Resort Vythiri40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.