A 8-a ediție a Festivalului Italian la București

Evenimente Uncategorized

12 mai – 24 iunie, unul dintre festivalurile mele de suflet, din perioada în care lucram în mediul coroprate: Festivalul Italian începe în curând cu multe evenimente și surprize. 2016 este al optulea an în care ICE – Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior – Bucureşti, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură, aduce Italia mai aproape de noi.

Festivalul se desfăşoară în jurul datei de 2 iunie, când în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Naţională a Republicii Italiene, care în acest an împlineşte 70 de ani.
Festivalul cuprinde o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy: oferte speciale la produse alimentare, modă, mobilă, promoţii în restaurantele italiene, evenimente culturale şi multe altele, organizate de numeroşii parteneri.
În mai mult de o lună, iubitorii bunului gust au posibilitatea de a face o amplă călătorie în lumea tradiţiei şi a stilului de viaţă italian, prin intermediul gastronomiei, modei, designului interior şi culturii. Iată câteva dintre evenimentele care vor avea loc în cadrul Festivalului Italian: între 12 mai şi 8 iunie are loc promoţia “Savurează gustul italian!”, care aduce în faţa consumatorilor, în toate magazinele Metro Cash&Carry din întreaga ţară, oferte speciale la produse cu specific italian, dintre care multe aparţin unor branduri italiene pe plan Internaţional.

Meniuri la prețuri promoționale

În perioada 28 mai şi 5 iunie. La masă… în restaurantele italiene, o săptămână dedicată bucătăriei italieneşti în principalele restaurante din Bucureşti.

Între 28 mai şi 5 iunie are loc Săptămâna modei italiene, pe perioada căreia mai multe magazine cu branduri italiene din Bucureşti vor avea oferte speciale.

În aceeaşi perioadă, 28 mai – 5 iunie are loc şi Săptămâna Amenajărilor interioare şi Designului Made in Italy, în decursul căreia o serie de magazinele de profil vor avea preţuri speciale, iar între 1 şi 14 iunie se vor oferi preţuri promoţionale la cărţile unor autori italieni.

Pe 25 mai va avea loc Italian Wine & Food Day, eveniment dedicat promovării vinurilor şi produselor alimentare italiene, care va avea ca expozanţi societăţi producătoare italiene care doresc să intre pe piaţa românească.

21 iunie: Italian Beauty & Care Day, în cadrul căruia producătorii italieni vor prezenta specialiştilor din domeniu produse de înfrumuseţare şi îngrijire personală Made in Italy.
1 iunie 2016:  inaugurarea expoziţiei fotografice` „Ciao Bucarest. Influente urbane italiene”, organizată de Ambasada Italiei la Muzeul Naţional de Artă al României, Expoziţia, care va fi deschisă până pe data de 15 august, invită publicul larg la explorarea inteligenţei, ingeniozităţii şi creativităţii italiene reflectate în arhitectura şi în peisajul din Bucureşti, scoţând în evidenţă moştenirea italiană din patrimoniul arhitectonic al oraşului.
În cadrul festivalului sunt de asemenea incluse şi alte evenimente culturale, un periplu în lumea muzicii, literaturii şi a filmului italian.
Puteți găsi detalii despre toate evenimentele din program pe site-ul oficial al festivalulu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *