Kunnathur Mana Ayurveda Heritage, Guruvayur Kerala

Destinații de Wellness India Kerala Kerala Blog Express 3 Uncategorized

Am stat două zile în Kunnathur Mana Ayurveda Heritage, această casă străveche din inima Keralei, o alegere perfectă dacă doriți să înțelegeți mai multe despre tradițiile keraleze, despre cum arătau casele de demult, casele oamenilor bogați, desigur și să vă bucurați de tratamente ayurvedice, de plajă, de liniște și de preparate culinare 100% autohtone.

Kunnathur Mana Ayurveda Heritage – ambianța

După multe hoteluri moderne vizitate, când ajungi la Kunnathur te relaxezi într-un fel aparte, te conectezi la trecut, plutește în aer ceva nedefinit, dar deloc apăsător. Când ajungi aici pe neașteptate te cuprinde o relaxare plăcută, dar care nu te împinge la moleșeală, ci la a te bucura de moment. Am ajuns la această casă istorică, una dinte puținele din Kerala de două ori: o dată cu trupa Kerala Blog Express, când am fost toți surprinși de frumusețea casei și de unicitatea ei și a doua oară după terminarea programului, când m-au găzduit două zile și m-au și plimbat prin tot teritoriul.

Țin minte că plimbându-ne la piscină, cu toată trupa de bloggeri, managerul de la Kunnathur a spus că eu voi sta la invitația lor 2 zile acolo, moment în care o grămadă de bloggeri s-au învinuit încă o dată că nu s-au gândit să mai stea puțin după terminarea programului, pe cont propriu.

Despre prima zi în Guruvayur am scris chiar de acolo, de la fața locului, o relatare de la fața locului. Am simțit nevoia să scriu, să am impresia că trăiesc aici cu adevărat, în calmul și linișta nopții.

Kunnathur Mana Ayurveda Heritage GuruvayurDSC_3876

Camerele

Sunt cu uși din lemn masiv și zăvoare grele, paturi cu baldachin sau mai actuale, simple. Mult lemn, cum spuneam nimic apăsător. Veranda este nemaipomenită, o feerie și cum au dorit gazdele mele, am stat în două camere, fiecare noapte în alta. Băile sunt simple, destul de mici – normal având în vedere structura casei.

Kunnathur Mana Ayurveda Heritage GuruvayurDSC_3649

Kunnathur Mana Ayurveda Heritage GuruvayurDSC_3636

Piscina

Sunt două piscine: una exterioară frumoasă, unde sunt și șezlonguri și una uriașă, foarte adâncă, una dintre puținele construite după acest tipar. În trecut aveau întrebuințări multiple.

Kunnathur Mana Ayurveda Heritage GuruvayurDSC_3172

Plaja

Familia care deține Kunnathur Mana are și o plajă privată uriașă, mărginită cu palmieri, unde se contruiesc câteva căsuțe. Acestea vor forma un resort eco de lux, iar turiștii de la Kunnathur pot ajunge aici cu shuttle-ul.

Mâncarea

Auyrvedică. Foarte gustoasă și sănătoasă, se prepară în funcție de programul vizitatorului și de ce îi recomandă medicul complexului, dacă dorește să urmeze un program de vindecare prin yoga, masaje și alimentație.

Masaje ayurvedice

Am făcut două, câte unul în fiecare zi. A fost minunat, am fost masată câte o oră și jumătate, cu săculeții aceia speciali cu nisip, fiind desigur îmbuibată în uleiul recomandat pentru scopul masajului meu: relaxare și drenare limfatică. La sfârșit intri în sauna specifică pe aici, unde capul îți rămâne pe dinafară, stai înăuntru pe un scăunel. Sauna este necesară și pentru înmuierea uleiului, să fie ușor de limpezit ulterior. Pentru că în cadrul masajelor ayurvedice efectiv mustești în ulei.

Tot uleiul acela, tot castronelul și încă un pic a fost pus pe mine 

Oamenii

Extraordinari, m-am simțit (asta pentru că am fost) extrem de răsfățată. Cu siguranță sunt subiectivă în relatare, deoarece chiar am fost copleșită de cum am fost primită și de câte surprize mi s-au pregătit: am fost inclusiv înăuntrul unui templu interzis non hindușilor. Și am vizitat tot felul de siteuri arheologice, plaje, un sanctuar al elefanților, o licitație de pește și câte și mai câte.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre istoria Kunnathur Mana Ayurveda Heritage, despre prețuri și cum ajungeți acolo, accesați pagina lor de web, aici.

Proiect sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai.

8 thoughts on “Kunnathur Mana Ayurveda Heritage, Guruvayur Kerala

  1. Pai era doar veranda. Camerele au geamuri si usa cu iesire la veranda, este foarte foarte frumos. Au si o curte interioara, de jos pana sus, dar geamurile sunt spre verande.
   In sauna este super, mai ales ca simteam ca se duce un pic uleiul ala cu o consistenta foarte vascoasa 🙂

 1. Vorba cantecului: Acolo eu sa stau as vrea… Dintotdeauna mi-am dorit sa merg intr-un asezamant ayurvedic. Inteleg ca acesta este unul proturism? Ai vazut, exista si traditional?

  1. Da, este pentru turisti. Sunt multe resorturi ayurvedice in kerala, unele fantastice, totul eco, casute pierdute printre palmieri, plaja, de vis. Acesta in special este intr-o casa veche, istorica, ceea ce il face special. Si este in Guruvayur, unde este cel mai amre templu din Kerala, undul dintre cele mai importante din sudul Indiei, este loc de pelerinaj. Este aparte!

 2. Nu pot aprecia prea bine casa, din poze, ai vazut este un tipic in zona sau este o casa British? M-a fascinat India, ayurveda si asramurile traditionale in tinerete… asa ca mi-ai starnit curiozitatea.

  1. Este tipic din zona, nu britanica. Are curte interioara, este din lemn si e minunata, asa precum este o casa boiereasca, acel sentiment. Este altceva, dar nu spun ca nu mi-au placut resorturile eco ayurvedice, ca as minti :))). Dar este deosebit aici, 2,3 zile minunate, mai mult nu as spune sa se sta, ca sunt atat de multe de vazut in Kerala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.