Lista de dorințe: 6 gadgeturi perfecte pentru călătorii, de la QuickMobile

Recomandări Utile

De când am făcut din călătorii o prioritate mi s-a schimbat în timp și lista de dorințe. Dacă înainte visam la anumite perechi de pantofi cu toc, genți de club, ceasuri Tissot, Longines sau bijuterii, acum toate acestea au fost detronate de lucruri precum trepied, pantofi sport, camere foto, ba chiar și o dronă mi se pare mai atrăgătoare. Nu spun că nu mai îmi plac cele dinainte, doar că nu mă gândesc la ele cu săptămânile, cu lunile chiar.

Așa că am realizat acest articol cu TOP 6 gadgeturi de călătorie pe care mi-ar plăcea să le am, cum arată topul vostru?  Excludem desigur camera foto DSLR sau mirrorless, telefonul inteligent și laptopul sau tableta. Acestea sunt deja în rechizita de bază.

1 GoPro Hero 

Un gadget foarte util în călătorii, vital chiar pentru documentarea călătoriilor aventuroase. Înainte de excursia Kerala Blog Express nu eram atât de pornită, dar văzând ce puteau face bloggerii care dețineau și  un GoPro, a intat instant în lista de dorințe. Iar gadgeturile care i se pot adăuga fac toată frumusețea, ca de exemplu caracatițe care pot fi atașate la ștergătoarele de la mașină și realiza un film time lapse de senzație. Acum la prețul de 999, 90 lei, 35% reducere.

go pro hero quickmobile

2. Un aparat foto/video instant, ca Polaroidul

Da, avem camere digitale dar totuși… cu polaroidul am realiza numai acele fotografii senzaționale, nu tot ce vedem și putem să le dăruim la sfârșitul excursiei sub forma unui album mamei, bunicei, sau chiar nouă. Iar cu unele dintre noile modele poți realiza atât fotografii instant cât și filme, sau poți să aplici diferite filtre și efecte chiar la fotografia pe care dorești să o realizezi.

Creme de la creme? Aparatele foto instant sunt perfecte pentru călătorii pe meleaguri îndepărtate, izolate: gândiți-vă că puteți să le oferiți localnicilor o poză cu ei, pe loc. Știm cu toții că în multe locuri oamenii doresc să facă poze și sunt forte încântați să își vadă imaginea pe dispaly-ul de la aparatul vostru foto. Dar puteți să le și oferiți un cadou frumos, care le va aduce aminte de voi și de ce nu, face mai multe fotografii deosebite. Una este să îi oferi cuiva din timpul tău, să vorbești, chiar cu mâinile, să zâmbești, să lași o amintire și alta să ”furi” o poză. Vă veți simți mai bine.

3. Ollo Clip 

Lentilele pentru telefoanele inteligente sunt deja un must-have pentru călători, mai ales pentru acele momente când nu luăm cu noi tot echipamentul: lentilele sunt foarte ușoare și puteți transforma telefonul imediat într-o cameră performantă, cu fisheye, wide-angle și câte și mai câte. Pe piață sunt multe modele disponibile, pentru multe telefoane, ollo clip sunt pentru IPhone. De la 232 de lei.

4. Smart watch

Este încă unul dintre acele lucruri fără de care ne descurcam bine mersi … asta până să fie inventate și să aflăm de ele, cât de mult ne ușurează viața și călătoriile, cât timp ne pot salva. Sunt perfecte pentru fitness și sport în general, pentru măsurarea aactivității, iar multe vin la pachet cu aplicatii precum google maps, mail și altele.

5. Căști

Cine nu știe cum este să încerce să doarmă în avion și un micuț să plângă non stop în timp ce mama stă impasibilă și nici măcar nu schițează un singur gest să îl mângâie –  am pățit și asta și am fost uimiți toți cei care am asistat la cele 2 ore de zbucium – nu înțelege de ce acest gadget este atât de util. Un accesoriu foarte dorit de către călători, puteți alege unul care să fie și performant (izolare fonică, necesară în avion când sunt de exemplu vecini mai gălăgioși) și extrem de atrăgător vizual. Sunt deosebit de utile cele pe care le poți conecta la telefon și vorbi fără să fii distras de zgomotul ambiental. Sau cele wireless care au toate funcțiile de mai sus. Și deși am văzut câteva modele destul de scumpe, am observat că este momentan o promoție la căștile Colorbloc, diferite culori, doar 26 de lei, reduse de la 89.

6. Husă de Telefon rezistentă la apă 

Este un accesoriu deosebit de util dacă îți place să stai în apropierea apei,  indiferent unde. Există huse și pentru tablete și pentru multe modele de telefoane, cea din poză este pentru I Phone, marca X-DORIA.

gadgeturi calatorie quickmobile1

În funcție de preferințe sunt multe alte gadgeturi tentante: Kindle (deși personal prefer încă varianta clasică de cărți),  Chipolo, un bluetooth location tracker, o bulină care îți localizează telefonul sau alt gadget pe o rază de 60 de m și costă numai puțin peste 100 de lei, sau chiar o dronă.

Eu nu m-aș căra la momentul acesta cu o dronă, dar am prieteni care s-au dus în vacanță în Asia cu una destul de mare, așa că voi știți dacă aveți nevoie și de așa ceva. Totodată nu știu cum vor evolua lucrurile, țin minte că atunci când am început să călătoresc, după ce mi-am luat un mirrorless performant cu lentile, am spus că eu niciodată nu voi căra un trepied mare și ce credeți? De ceva timp fac și asta și cu mare drag!

Dacă vă plac cele de mai sus și doriți să descoperiți și alte gadgeturi bune de pus pe rana făcută de dorul de ducă, puteți să le găsiți online, la QuickMobile, unde de curând am văzut și laptopurile MacBook Air roz, ultimele apărute. Of, dacă ar fi apărut un pic mai devreme cred că optam pentru acelea în locul celui pe care îl am, dar de care oricum m-am îndrăgostit iremediabil, deși (încă) mă lupt tare cu învățatul sistemului.

MacBookAir

Săptămâna viitoare un nou articol din seria ”lista de dorințe”, respectiv cele mai bune idei de cadouri pentru o călătoare pasionată. De fapt lucrând la acel articol mi-a venit ideea acestuia și i-am dat prioritate cu motiv, o să vi-l dezvălui chiar la momentul publicării,

Weekend plăcut și călătorii inspirate,

Mire

0 thoughts on “Lista de dorințe: 6 gadgeturi perfecte pentru călătorii, de la QuickMobile

  1. Votez total pentru Go pro. As adauga in lista si ceasul. Sa stii ca nu m-am gandit la o camera instant pana nu ai mentionat tu. Inca imi aduc aminte ce senzatie facea un unchi cand venea cu polaroidul si ne facea poze…

    1. Da, camerele foto instant sunt din nou in atentie si sunt multe multe nodele pe piata, unele foarte accesibile :). Da eu GoPro visez, casti performante si multe altele ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *