Plaja Varkala, noua Goa #india #kerala

India Kerala Kerala Blog Express 3

Varkala, noua Goa, așa cum a denumit plaja The Guardian acum câțiva ani. Foarte aproape de Trivandrum, în momentul actual mulți călători vin direct în Varkala atunci când ajung în Kerala, iar unii backpackeri stau aici cu lunile. Deși este o zonă foarte relaxată, Varkala nu este vizitată exclusiv de către backpackeri, fiind disponibile inclusiv hoteluri de 5 stele. Dar senzația pe care o ai aici este altfel, altfel decât India, este ca o vacanță într-o vacanță, Vama Veche combinată cu Khaosan Road.

Varkala, unde, când și cum

Varkala este un oraș situat pe coasta Mării Arabiei, parte din Oceanul Indian, la aproximativ 50 de km de Trivandrum, capitala Keralei. Sunt autobuze care duc direct din Trivandrum, din centru către Kerala, se ajunge în aproximativ 1 oră și jumătate. Aici este și un templu vechi de 2000 de ani, Janardana Swami Temple, un altar important din India.

În Varkala temperatura medie este de 27 de grade tot timpul anului, cu un sezon ploios, lunile iunie și iulie fiind cele care înregistrează cele mai abundente precipitații, la fel ca în restul Keralei.  Sezonul este în toi în lunile cele mai uscate, din decembrie până în luna martie inclusiv. Cel mai aglomerat și mai scump este în lunile decembrie și ianuarie.

Plaja Varkala Kerala India7

Plaja Varkala Kerala India23

Plaje superbe

Cea mai spectaculoasă cea cu faleza înaltă, fiind singurul loc din Kerala unde stâncile sunt adiacente mării. Stâncile acestea de altfel au fost declarate de către arheologi monumente geologice.

Aici puteți practia tot felul de sporturi, dar cel mai minunat este să faceți o baie de cîteva ore, spre asfințit.

Pe faleza înaltă sunt multe magazine și restaurante, înșirate unele după altele. Pește foarte bun, foarte proaspăt, alegeți practic ce veți mânca și se pregătește pe loc. Am mâncat un ton extrem de delicios, printre altele. Găsiți orice aveți nevoie la magazinele de aici, de la costume de baie, la vestimentație colorată de sezon, prosoape, creme, ochelari de soare, orice. Prețuri foarte foarte mici, mai mari, desigur decât în alte părți din Kerala, nu atât de turistice, dar foarte foarte accesibile pentru noi.

Înot, valuri, veselie

Nu am cuvinte să descriu cât de liberă și cât de fericită m-am simțit în cele câteva ore petrecute în valuri, este ceva în atmosferă, care îți dă o stare de beatitudine. Toată lumea este veselă, zâmbete peste tot, a fost minunat. Mai vreau. Din păcate, am ajuns în Varkala cu două zile înainte de zborul spre țară, mi-a plăcut atât de tare că am rămas și peste noapte, se găsesc locuri de cazare din belșug și am cumpărat câte ceva ce aveam nevoie. Neapărat de făcut o vizită aici dacă ajungeți în apropiere de Trivandrum, plaja Varkala a fost inclusă în multe topuri ca una dintre cele mai spectaculoase din India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *