Tur la sfarsit de Octombrie: Drumul Viilor în Republica Moldova

Diverse Recomandări Republica Moldova Uncategorized

Aveți planuri pentru sfârșitul lunii octombrie? Dacă nu, uitați o idee bună: luați cu asalt cramele Cricova, Mileștii Mici, Vaterly, Asconi. Am scris de curând despre Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova și tocmai bine am aflat de un tur foarte frumos, organizat de Cristi Pitulice de la Vinland. Am apreciat mereu calitățile de povestitor și de cunoscător în ale vinului ale lui Cristi, deoarece am mers la mult degustări organizate de el, în diferite locuri din București.

Țin minte și acum prima degustare, cu vinuri din Georgia, de unde Cristi se întorsese de curând și unde am ajuns pentru că a insistat o prietenă. Și m-am bucurat, deoarece acolo am cunoscut tot felul de oameni minunați, cu care am păstrat legătura, unul fiind Mihai Vasile, datorită căruia l-am cunoscut și întervievat și pe Walter Kargel, unul dintre pionierii alpinismului din România.

Tocmai de aceea știu că o excursie pe Drumul Vinului, oriunde ar fi este o călătorie frumoasă fiind organizată de Cristi Pitulice, mai ales că va și însoți grupul, așa că cine merge trebuie să se pregătască să asculte o grămadă de povești, să învețe, să povestească și desigur, să deguste și să tot deguste. După puterile fiecăruia.

Despre tur: Drumul viilor – Republica Moldova

Când: 28 – 30 Octombrie a.c.

Unde? La cramele Cricova, Vartely, Asconi, Milești Mici. Am vizitat și scris despre orașul subteran de la Cricova, la Mileștii Mici m-am rătăcit că am fost neascultătoare, deci nu am mai intat în catacombe ca restul grupului, dar am ajuns în Găgăuzia

Iar despre Orheiul Vechi am scris pe larg, este în program și ce pot spune: cucerește toate inimile, este de o frumusețe de poveste. Oameni ospitalieri, pensiuni pitorești, vin bun, cognac bun, mâncare excelentă. Vedeți și Chișinăul, unde ajungeți cu avionul din Iași. Mai multe detalii despre program pe Vinland . ro

Trăiască vinul!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.