Vot cel mai popular blog din travel? Ce reprezintă nominalizarea

Diverse Evenimente Uncategorized

Nu am apucat să vă anunț, amân de câteva zile pentru că am avut câteva deadlineuri pentru anumite proiecte. Și încă nu am terminat o prezentare pentru o conferință la care particip, unde voi vorbi despre turismul de Wellness. Dar trebuie să vă spun acum, deoarece nu mai sunt decât două zile în care mă puteți vota.

Pe scurt, pe data de 26 octombrie a.c. va avea loc Gala de premiere eTravel Awards. Am scris mai jos detaliat despre conferință și cum vă puteți înscrie, aveți și un discount dacă doriți.

Iar azi, puteți să mă votați, deoarece am fost nominalizată, yuhuu, la categoria:

Cel mai popular blogger de travel

Da, ce surpriză. Știu că anul trecut acest premiu a mers la Cezar, aka Imperator, un blogger care merită cu prisosință. Și pe care îl citesc și eu de mult timp.

Dar… niciodată nu am privit blogul lui ca și competitor, de aceea nu o voi face nici acum. Cum așa?

În primul rând îmi plăcea de mult timp blogul lui, îl citeam înainte să îmi deschid blog și pe măsură ce am dezvoltat ExTraViTa, pe măsură ce am înțeles ce înseamnă să scrii atât de mult, de câtă disciplină și dedicare ai nevoie, l-am apreciat mai mult.

Să nu mai vorbesc despre faptul că este loc pentru toată lumea. Călătorii pasionați citesc mai multe bloguri. Eu cu siguranță așa fac, atât cu bloguri de la noi cât și din străinătate.

Mai mult, are alte informații, sau prezentate în alt fel. Blogul Imperator este 100% axat pe călătorii și pe industria de travel, este tobă de informații despre destinații, mai ales că a călătorit atât de mult dar și despre aviație, despre agenții, despre business în general. Sunt multe informații pe care eu nu le cunosc și le citesc acolo.

Blogul meu este mai nișat, este mult dedicat călătorilor singuri, vorbesc despre bagaje, despre produse utile în călătorii, despre stil de viață. Fiecare vorbește despre lucrurile care îl preocupă, desigur, despre stilul propriu. Acum am început să acopăr din ce în ce mai mult turismul de Wellness, deoarece m-a cucerit în ultimul an. Fiecare călător are stilul său.

Nominalizat mai este, de exemplu, Sorin, de la Airlines Travel, care este cel mai pasionat om de aviație, din câți cunosc. Și cel care știe cele mai multe lucruri despre orice detaliu tehnic legat de acestea. Siteul lui este despre aviație în principal și face o treabă foarte bună. Mai sunt și alții care îmi plac, acolo. Fiecare avem altă abordare, altă temă, alt unghi.

Este și Răzvan Pascu nominalizat, lucru cu care se pare că nu este de acord, deoarece a evoluat în partea de antreprenoriat, așa anunțând pe pagina sa de Facebook. Are totuși și blog și mulți oameni îl urmăreasc în continuare cu drag și acolo, fiind unul dintre cei mai puternici Influenceri de la noi. Nu doar din travel.

Cred că este nevoie de multe abordări, pentru că atunci când cineva călătorește, dorește să afle mai multe păreri, să vadă ce i se potrivește lui. Chiar ar fi nevoie de mai multe bloguri de nișă. Am remarcat, de exemplu, că nu există niciun blog de călătorii dedicat  seniorilor, ceea ce ar aduce foarte multă valoare. Și altele. Concluzia? Pot să coexiste multe bloguri de călătorii, fără probleme.

Dar m-am bucurat și de nominalizare

M-am bucurat deja, fiind primul an în care sunt nominalizată, este un mare pas înainte

M-am bucurat de nominalizare, foarte mult, pentru că mi-a arătat că oamenii au observat că ExTraViTa, care deși are doar trei ani, s-a dezvoltat mult. Peste 700 de articole, cu text mult, cu multe fotografii, date, sau întămplări din viața de călător. Și, desigur, foarte multe vizite, a crescut traficul constant și crește, încă de la început.

ExTraViTa a crescut din toate punctele de vedere pentru că acesta este lucrul pe care mi l-am dorit cel mai tare și pe care m-am concentrat: să scriu cât mai mult, să aduc cât mai multe informații, să fac într-adevăr acest loc un spațiu liber de stres și de motivare pozitivă. Să încurajez cât mai mulți cititori să își depășească temerile și să călătorească singuri, dacă așa simt, sau oricum și oriunde îi îndeamnă inima.

Pentru că ExTraViTa este un blog de călătorii și stil de viață, pe care doresc să îl dezvolt și mai mult. Mai multe articole, mai multă inspirație, să fac lucruri mai frumoase. Desigur, toate acestea necesită timp.

De ce îmi doresc să am cât mai multe voturi? Sau, minune, un premiu? (poate primesc un premiu special, pentru cea mai bună evoluție?)

Pentru ca blogul ExTraVita să devină mai cunoscut, inclusiv în comunitatea de travel din România. Visez la multe, la foarte multe lucruri, care vor veni, mai devreme sau mai târziu. Mai multe articole, mai multe evenimente, să termin cartea mai repede. Și tot așa.

Și mă bucur că blogul ExTraViTa a devenit și mai cunoscut cu ajutorul acestei nominalizări 

De aceea și scriu acest articol:

 • Când am deschis acest blog, un blogger pe care îl urmăresc cu drag mi-a spus că asta este cheia pentru a fi un blogger de succes: că trebuie să merg la multe evenimente, conferințe, să apar în cât mai multe locuri, să mă cunoască lumea, să fiu faimoasă. Eu i-am răspuns că întâi doresc să dezvolt blogul, să scriu, să mă dedic cititorilor, să am un blog bun cu totul, vizitat și după să mă prezint. Și mi-a spus: nțțț la noi în travel nu contează să fii bun, contează să fii cunoscut. Nu știu dacă a făcut glume cu mine, mai ales că el este și bun și cunoscut. Un caz fericit.
 • Între timp, Social Media a mai schimbat mult regulile, a făcut mai ușor modul de a crește. Însă nu trebuie confundată expunerea din Social Media cu cât trafic are un blog. Dar Social Media te ajută enorm acum să devii conoscut.
 • M-am concentrat de când am deschis acest blog pe a scrie, pe a mă dezvolta. M-am și prezentat, am făcut Media Kit, totul ca la carte, dar nu am debordat în socializare, nu că nu mi-ar fi plăcut.
 • Dar a trebuit să aleg, mai ales că dezvolt încă un blog și chiar nu am cum să mă împart, mai ales că nu am ajuns la punctul în care să externalizez anumite procese, încă fac și dezvoltarea siteului, a siteurilor, de fapt, tot.
 • Și uitați așa, concentrându-mă pe conținut, datorită vouă, a cititorilor, am ajuns în Kerala, în India. În numai câteva zile, fiind înscrisă printre ultimii, am primit o ploaie de voturi de la voi și am explodat practic în clasament. M-ați votat, dorind ca eu să merg acolo. Lucrul acesta mi-a demonstrat că am reușit să ajung la foarte mulți oameni cu care am rezonat. Am primit zeci de mesaje de la voi cu încurajări, cu voturi, de mulți nici nu știam, era prima oară când ați interacționat cu mine. Adică au fost oameni pe care nu îi cunoșteam care m-au ajutat enorm în această competiție. Asta a însemnat mult de tot. Mai mult decât orice premiu, aceast a fost confirmarea mea, că vă place ceea ce fac.
 • Doresc să scriu mai frumos, mai cursiv, mai bine, să schimb iar tema blogului și să îl mult pe alt hosting, să fie mai bine dezvoltat SEO și să aibă o interfață mai prietenoasă, sunt perfect conștientă de ce am de făcut, dar totodată știu că numai mergând înainte poți să te dezvolți, în general.

Însă oricine se bucură când are și recunoaștere din parte industriei 🙂

Iar eu nu fac excepție, desigur. Așa că dacă doriți să mă ajutați să primesc mai multe voturi, o puteți face aici. 

Trebuie să introduceți adresa de mail și ulterior veți primi un link pe mail, pe care intrați pentru a vota. Totul durează nu mai mult de două minute. Asta dacă nu vă pierdeți între ceilalți bloggeri simpatici nominalizați.

vot-blog-de-travel

Conferința eTravel Awards are loc la Hotelul Ramada Parc București pe data de 26 octombrie

Mai mult, dacă doriți să participați la conferință, aveți o reducere la taxa de înscriere prin codul de discount: MIRELAetravel. Daca trimiteți acest cod printr-un e-mail la office@evensys.ro azi, miercuri, 19 octombrie, în care să menționați că doriți să participați la evneiment.

Conferința eTravel este dedicatămodalităților de promovare online pentru turism. Programul și lista vorbitorilor de anul acesta este aici.

Trikeri Croaziera Elisabeth Cruises Capitanul Kostas4

5 thoughts on “Vot cel mai popular blog din travel? Ce reprezintă nominalizarea

 1. Din păcate, mie îmi arată că e blocată caseta cu introducerea adresei de mail. Nici cu refresh, nici altfel nu reușesc să votez. Dar îți doresc multă baftă, Mirela! Și, indiferent de clasament, să fii tu în continuare, să oferi cu drag și bune rezultate ceea ce oferi!

  1. Multumesc! Pai nu mă aștept neapărat să câștig ceva, cum spuneam, nu că m-aș supăra :).
   Eu am scris că așa am simțit, doream să pun trei rânduri și uite ce a ieșit. Normal că cel mai important este să scriu aici, acestea au fost și prioritățile mele.Acum scriu și o carte printre picături, așa că până ce o termin am și mai puțin timp pentru diverse altele, dar este timp pentru orice! Mulțumesc pentru gândurile bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *