Harbin Ice Festival 2017, China: orașul de cleștar s-a trezit la viață

Diverse Uncategorized

Ați visat vreodată la un castel de gheață, situat pe un tărâm magic din cleștar? Harbin Ince Festival aduce la viață, an de an, o adevărată fantezie. Aici este posibil să vedem aievea peisajele plăsmuite de imaginație, ascultând poveștile copilăriei.

Festivalul Harbin International Snow s-a deschis oficial pe data de 5 ianuarie, deși a fost definitivat și deschis pentru public încă din luna decembrie.

Evenimentul se desfășoară în nordul Chinei, în capitala provinciei Heilongjiang și se află deja la cea de-a 33-a ediție. Există mai mult zone tematice, care compun scena mirifică.

Principala atracție este Harbin Ice and Snow World, care acoperă o suprafață de peste 750000 de metri pătrați și adăpostește peste 180 000 de metri cubi de gheață.

Artiști din toată lumea participă la realizarea sculpturilor.
Gheața provine din râul Songhua, din Harbil, iar conform China Daily, mai mult de 50 de fermieri au lucrat preț de 20 de zile pentru a asigura blocurile de gheață necesare artiștilor participanți.

Magia este compeltă noaptea, când sculpturile sunt luminate cu leduri

festival-de-gheata4

festival-de-gheata3

festival-de-gheata2

festival-de-gheata1

Sursa: CNN

Mai multe detalii pe siteul festivalului, aici: http://www.icefestivalharbin.com/article-p200-harbin-ice-festival-2017-dates.html

După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.

1 thought on “Harbin Ice Festival 2017, China: orașul de cleștar s-a trezit la viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *