Escala Doha viza gratuita de tranzit: petreceti pana la 4 zile in Qatar, intre zboruri

Doha QATAR

Doriti sa zburati cu Qatar Airways, deoarece va place mult compania, sau ati gasit o oferta foarte buna. Insa escala este cam lunga. Ce este de facut? Pe langa a descoperi fiecare coltisor al aeroportului Hamad International, puteti sa beneficiati de o vacanta in vacanta, pentru care aveti o viza gratuita.

Explorati Qatar-ul pana la patru zile, sau mai putin de 24 de ore. Deoarece aeroportul este foarte aproape de oras (maxim 30 de minute cu taxiul) puteti face o multime de lucruri si vestea buna este ca de fiecare data puteti incerca altceva. Cateva idei in acest articol, pe unele chiar le-am pus in practica si desigur, abia astept sa incerc si altele, sunt foarte tentante.

In recentul zbor spre Krabi, Thailanda, noua destinatie Qatar Airways, am petrecut o noapte in Doha si la intoarcere o noapte in Hotelul din Aeroportul Hamad International. Nu a fost prima oara cand am zburat cu Qatar (am mai mers cu aceasta companie in Kerala, India, fiind cel mai bun zbor de la noi pentru respectiva destinatie, mi-am ales singura zborul atunci si am ajuns in capitala statului indian in mai putin de 10 ore din Bucuresti. La intoarcere insa escala a fost nu de doua, ci de sase ore si jumatate si nu stiam atunci ca pot merge intr-un tur gratuit de oras, de exemplu).

Cele mai bune oferte se gasesc direct pe siteul Qatar Airways aici

Viza gratuita de tranzit Doha: petreceti pana la 4 zile in Qatar, intre zboruri

Programul este gratuit pentru toti pasagerii Qatar Airways in tranzit, care au o escala de la cinci ore la patru zile in Doha. Acestia pot aplica peentru viza direct pe siteul Qatar Airways, aici.

Toti pasagerii care zboara cu Qatar Airways si tranziteaza Aeroportul Hamad International din Doha pot sa solicite o viza fara costuri aditionale. Viza obtinuta permite o singura intrare in stat si o sedere de maxim 96 de ore intre doua zboruri. Atentie: este vorba despre un zbor cu escala in Doha, in care ulterior plecati spre o alta destinatie, deci nu un zbor Bucuresti-Doha si retur.

Escala Doha viza gratuita de tranzit 1
Piata Souq Waqif Doha

Idei de petrecere a timpului in Doha

1 Ajungeti dimineata devreme in Doha? Puteti vizita faimosul Muzeu Islamic de Arta in liniste, acesta nefiind foarte aglomerat dimineata.

Muzeul a fost proiectat de catre arhitectul I.M.Pei si este considerat unul dintre cele mai bune din lume. Pe langa exponate, acesta ofera privelisti uimitoare asupra golfului si a Skyline-ului din Doha, datorita ferestrelor inalte. Practic plutiti deasupra orasului.

Muzeul este deschis de Miercuri pana Luni de la orele 10:30 – 17:30. Mai multe informatii pe siteul acestuia.

2. Piata Souq Waqif – puteti sa o vizitati daca ajungeti in Doha la mijlocul diminetii. Este o piata traditionala, in care care am regasit atmosfera din Medinele marocane. Numai ca totul este mult mai nou, mai curat, imaculat chiar. I-am simtit un pic magia si abia astept o noua vizita. Aici puteti achizitiona mirodenii, tesaturi fine, ciucuri, oud (o esenta tamaioasa) parfumuri (atentie cu limita de bagaj de mana, puteti insa sa puneti la cala inca un bagaj daca va incadrati in totalul de kilograme). Totodata, puteti servi masa la unul dintre numeroasele restaurante care servesc preparate traditionale din QATAR sau din alte bucatarii orientale. Noi ne-am oprit la un restaurant marocan, de exemplu.

Standurile din piata Souq Waqif sunt deschise zilnic intre orele 10.00 – 12:00 si 16.00 – 22.00.

Mai multe informatii dspre piata regasiti pe siteul Souk Waqif aici.

Escala Doha viza gratuita de tranzit 3
Inghetata turceasca in Souq Waqif
Escala Doha viza gratuita de tranzit 5
Souq WaqifEscala Doha viza gratuita de tranzit 6
Escala Doha viza gratuita de tranzit 2
Escala Doha: La vanatoare de suveniruri in Souq Waqif

3.  O alta atractie din Doha: restaurantul Nobu, care se desfasoara pe trei etaje. Restaurantul ofera privelisti spectaculoase asupra Golfului Arab, avand ca inspiratie in decorare traditiile arabe. Preparatele ultra cunoscutului si apreciatului Chef  Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa ofera o experienta culinara de neuitat. Pasagerii QATAR Airways Business Class si First Class pot de asemenea sa se delecteze in timpul zborului cu preparatele exceptioanle ale renumitului Chef.

Siteul Resturantului Nobu din Doha

Zbor QATAR Airways Bucuresti - Doha - Krabi Thailanda 10
Qatar Airways Clasa Business: somon bun de tot
Zbor QATAR Airways Bucuresti - Doha - Krabi Thailanda 3
Qatar Airways Clasa Business: Meniu A La Carte

4. Vizitati Golful Arab si sa degustati preparatele dhow. O croaziera de doua ore la bordul unei barci traditionale de pescuit din QATAR, cu masa servita la bord costa 200 de riali qatarezi – QAR, adica 50 de euro.

5. Va place adrenalina? In cazul in care ajungeti in QATAR foarte devreme dimineata, sau stati mai multe zile, va puteti bucura de o excursie de jumatate de zi cu masini de teren 4*4, pe dunele din apropierea Dohai. veti opri la o ferma de camile din mijlocul desertului si admira frumosii trandafiri ai desertului.

Cum: excursii de 4 ore: 9:00 – 13:00 sau 14:00-18:00.

Puteti rezerva diferite tururi direct pe siteul QATAR Airways la sectiunea dedicata, aici.

6. Doriti sa stati in aeroport? Pe langa magazine, puteti sa petreceti cateva ore relaxate la SPA, sau sa inotati, sau sa mergeti la sala de sport. Sau chiar sa petreceti noaptea in Hotelul din Aeroportul Hamad International.

7. Stiati despre turul de oras (Doha)? In cazul in care aveti de stat mai multe ore in Aeroportul Hamad International, va puteti inscrie pentru un tur de oras. Ideal este să faceți rezervarea online și va costa 40 QR, adică 9 euro, aici înscrierea: tur de oras Doha 

NR: în trecut era gratuit, acum se percepe această taxă, actualizare martie 2018.

Atentie la actele necesare pentru a intra în Qatar:

La fel ca și în alte state, in Qatar nu se poate intra cu pasaport temporar. Dar puteti tranzita Aeroportul Hamad International cu pasaport temporar, puteți să vă cazați în hotelul din aeroport etc, orice în zona de tranzit a aeroportului, dar nu puteti intra în Qatar – adică sunteți blocați în aeroport.

Totodata, in orice calatorie, cu orice linie aeriana, asigurați-vă că respectați orarul de îmbarcare, de check-in, pentru a fi siguri că avetți o călătorie plăcută. Un card de membru al unei anumite companii va acorda, însă, privilegii suplimentare, așa că dacă zburați des cu o anumită companie, ar fi chiar indicat să vă înscrieți în programele acesteia, sau ale alianței din care face parte. Qatar Airways face parte din Alianța Oneworld.

Deci, care este următoarea călătorie cu Qatar Airways?

Calatorii frumoase vă doresc!

Escala Doha viza gratuita de tranzit 8

13 thoughts on “Escala Doha viza gratuita de tranzit: petreceti pana la 4 zile in Qatar, intre zboruri

  1. Ar trebui sa va documentati mai in detaliu.
    Eu când am fost ultima oara la Doha, nu am reușit sa obtin nici turul gratuit al orasului, nici visafree, am plătit pt viza parca 108qar. Pt pasaport romanesc nici nu e visa on arrival din cate stiu.
    Scuze ca am brusc o părere proastă despre qa.
    Evident, pt calatori business class, cum deduc ca ati fost, e mai simplu sa obtii acel tur.
    Plus ca mai e o chichiță scrisa undeva mărunt, trebuie sa obtii acordul liniei aeriene de iesire din Qatar, odata ce ai intrat fără viza. Si acest acord se poate obtine parca cu minim trei ore înainte de decolare. Am văzut multi pasageri debusolati si intorsi de la controlul de pasapoarte, care am banuiala ca au fost obligati sa cumpere un alt bilet la zborul următor. Un fel de ransom si kidnapping…
    Dar da, voua care calatoriti cu bilete business class linia va asigura conditii bune ca sa le momiti victimele de la care sa stoarca bani.

    1. Buna, revin cu raspunsul, asa cum am scris si pe FB: viza gratuita de tranzit este introdusa recent si se poate obtine direct pe siteul Qatar, online, inainte de calatorie, aici: http://www.qatarairways.com/ro/en/qatar-transit-visa.page. Este numai pentru pasagetii Qatar Airways.
      Parerea asupra unei companii o formam datorita sau din cauza experientelor personale, mereu, asa ca nu trebuie sa ne scuzam pentru ce si cum simtim.
      In rest, cu imbarcarea, trebuie sa respectam orarul, voi scrie mai detaliat despre faptul ca check in-ul se inchide cu cat timp inainte, in review-ul zborului acesta, desi informatia apare, cred si pe bilet (la fel ca informatia referitoare la inchiderea portii de imbarcare).
      Cu asteptatul unor pasageri: sunt pasageri care au cardul de membru Priviledged Club, unii gold, silver, burgundy sau platinum. Acestia au multe beneficii si printre altele tratament preferential in orice etapa a calatoriei, nu cred ca se fac alte discriminari, adica qa este o companie destul de stricta si ma indoiesc foarte tare ca cineva si-ar risca jobul pentru ceva care nu merita, din cate stiu despre companiile aeriene si am studiat mult, mai ales ca citesc diferite forumuri, nu este peste tot ca in Balcani.
      Deci daca respectam orarul si politicile companiei, nu avem ce experienta negativa sa avem. Inteleg ca este frustrant sa platesti suplimentar pentru intarziere, cand ai platiti deja un bilet, dar regulile sunt reguli, nu avem ce sa facem. Dar ma gandesc si eu sa aplic pentru carduri de membru la diferite aliante, macar, deoarece cu aceasta ocazie am vazut cat de utile pot fi!

  2. buna ziua,

    as vrea sa va intreb daca pentru zborurile cu escala in Doha se poate folosi pasaportul temporar. Doar tranzit….nu intrare in Qatar.

    Totodata, ma intereseaza daca pasaportul temporat este acceptat in Thailanda.

    multumesc

    1. Buna, da si da! Se poate sta in escala in aeroportul Hamad International cu pasaport temporar. Nu se poate iesi sa se viziteze Doha, dar in rest nu sunt probleme.
      In Thailanda se intra inca cu pasaport temporar, calatorie frumoasa!

  3. Foarte fain articolul! O mica nedumerire as avea în privința vizei gratuite. După ce am citit aici cum că s-ar fi introdus aceasta viza gratuita pentru pasagerii Qatar airways care au escala mai mare în Doha, am cautat și pe site-ul ambasadei unde informația părea că se confirma. Însă când i-am sunat mi-au zis că nu există viza gratuita și ca trebuie sa plătești echivalentul a 27 de euro în aeroport. Sunt tare nelămurita.. și sincer pentru noi este mult sa plătim viza pe cele câteva ore de vizitat orașul (escala are 9 ore în total).. plus că am foloși bus-ul, ceea ce ne-ar lua și mai mult din timp.

  4. Buna, cred ca s-au schimbat conditiile de cand ai fost tu, dar eu am incercat sa obtin recent viza de tranzit + sa fac booking pe unul din turele din Doha si am obtinut urmatoarele informatii:
    1. Turul Doha costa 40 QAR (app 9 eur,este ok, dar totusi este un delatiu). Booking-ul trebuie facut online, cu minim 48 de h inainte de decolare. (informatie oferita astazi de Qatar Airlines Customer Services)
    2. Nu se poate aplica pentru viza de tranzit online, nici nu exista Romania ca tara acolo; viza de tranzit se ia de pe aeroport, costa 27 de Eur si in plus trebuie sa demonstrezi pe un card ca dispui de suma de 1500$ disponibil. (informatia oferita astazi de Ambasada Qatar in Romania) Daca cei 9+27 de Eur nu sunt problema, in schimb blocarea sumei de 1500$ nu este tocmai placuta.
    Oare cum putem verifica care din indormatii sunt corecte?
    Multumesc.

    1. Am zbor chiar cu Qatar Airlines in data de 17.03, escala 7 ore in Doha, destinatie finala Shanghai, China. Am intrat pe site-ul lor, am pus datele rezervarii, m-au recunoscut ca pasager, dar mai departe… nu am gasit Romania intre optiuni, la pasul 2. 🙂
      Voi incerca din nou maine sau luni, cu reprezentantul Qatar la telefon.
      Ca si cerere suplimentara, daca tot ii sunati: ii puteti intreba daca la intoarcere pot face booking de trip in aeroport? (au conditie sa facem booking cu 48 de h inainte, altfel se ocupa?!?)
      Motiv: escala la intoarcere este de 1h si 50 min dar sper ca ei (ca orice alta companie care se respecta cand decoleaza din China) sa aiba intarziere si sa pierd conexiunea. >angel 10 ore de vizitat orasul, poate chiar un Desert Safari Trip. 🙂
      Va multumesc.

    2. Catalina, esti sigura ca pentru turul Doha de 40 QAR trebuie sa platesti cei 27 $ si sa faci dovada celor 1500 $ ? Ideea asta cu blocarea sumei de unde ti-a venit, este ceva real sau doar o banuiala?
      Informatiile intr-adevar sunt f contradictorii..

  5. Maria, informatia legata de cei 27 $ plus dovada de 1500 $ mi-a venit de la.. ambasada! :)) Ideea etse ca am sunat din nou la Qatar Airways, au un sediu chiar in Bucuresti si mi s-a spus sa nu imi fac nici un fel de griji. Asa ca am riscat, am achitat fabuloasa suma de 10 Eur ( :)) ) si am pornit la drum.
    Ca si experienta traita: am trecut usor de controlul de pasapoarte, pentru ca aveam listat bookingul la excursie. Cand sa dau de autocar si de ghid, a fost ca in Las Fierbinti, in care engleza mea nu se potrivea cu engleza fetei din Filipine care ne era ghid. 🙂 Ne-am gasit pe un final si am pornit (eram fix 46 de persoane). Te opreste in fix 4 locatii, unde la ultima stai 30 de min (sa mananci). In rest numai vreo 5-10 min stai, pentru cateva fotografii. Este un trip interesant, mai ales pentru suma asta, si m-au convins sa mai vin intr-o z=scurta excursie de vreo3 zile, Mai mult nu ai ce face pe acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.