De ce nu am mers la Potsdam, desi am stat 6 zile in Berlin

Berlin Germania

Am stat aproape o saptamana in Berlin (6 nopti) , din care trei zile le-am avut ocupate cu Targul de Turism, cel mai mare din lume si celelalte, ei bine, celelalte cu Berlinul.

Initial trebuia sa stau mai putin, insa din cauza sau datorita (nu m-am decis inca care este adevarul) grevei personalului din aeroporturi, am ramas inca doua zile in oras. Si m-am trezit cu o gramada de timp liber. Am primit multe sugestii bune si printre ele, pe aceea de a vizita Potsdamul.

Potsdamul si Dresda sunt doua locuri pe care imi doresc mult de tot sa le vad. Cu siguranta voi ajunge la ele, la timpul potrivit. Care nu a fost acum. De ce? De ce nu am mers, desi aveam timp berechet?

Adevarul este ca am dorit sa ajung, este foarte usor de altfel, din centrul Berlinului. Mai mult, se poate calatori pana acolo si in oras cu biletul de o zi de Berlin, care costa numai 7 euro. La o prima vedere niciun inconvenient. Si totusi…

Ma plimbam prin Kreuzberg, pitorescul cartier al Berlinului

Si totodata am trecut si pe langa multe parcuri

Totul arata asa

Si mi-am dat seama ca de fapt, in martie, asa arata natura in partea aceasta de lume:

Nu inseamna ca nu mi-a placut orasul, iar in zilele cu soare totul era vesel:

In unele locuri era si verdeata si pajisti bine ingrijite

Dar totusi…

Am realizat ca Potsdamul din visele mele nu arata asa, ci verde, luxuriant, un triumf al naturii si al bucuriei. Cu siguranta mi-ar fi placut palatul si alte locuri, insa adevarul este ca e destul de frig in zona asta la inceput de luna martie.

Frig si umed. Nu este chiar cea mai potrivita perioada sa stai afara. Berlinul este de vazut oricum si fiind atata viata in el, ai mereu ceva de facut, dar in general, daca doresc sa stau mult afara intr-o calatorie, prefer sa fie vremea frumoasa.

Sursa foto: Wikipedia aici  Autor:    Mbzt Own Work   / Wikimedia Commons /Licenta: CC BY-SA 3.0

Altfel, nu am parte nici de cea mai frumoasa priveliste, nici de cele mai frumoase poze, nici de cele mai frumoase amintiri legate de peisaje.

Vreau s văd Postdamul verde

Vreau sa vad Potsdamul si sa port o rochie vaporoasa, sa simt adierea vantului cald, sa ma plimb prin parc si poate chiar sa umblu desculta prin roua (daca ajung la ora potrivita si unde este voie). Sa iau o carte si sa citesc la umbra placuta a platanilor, a cedrilor stufosi, a stejarilor…

Ei bine, sunt destul de multi copaci acolo, in parcuri, de toate felurile, gasesc unul sa imi placa sunt sigura. Ideea este sa citesc la umbra si sa simt prin toti porii aerul placut, curat, proaspat, intr-un cadru de vis. Asa suna visul meu legat de Potsdam. Si de Valea Loirei si de alte locuri cu natura fabuloasa si castele, statui, ferestre spre o lume apusa.

Ei si daca va fi prea multa lume vara? Nu stiu, o sa caut sa merg in timpul saptamanii, o sa vad. Nu stiu cum sunt galeriile, dar pe cele mari din Florenta, Roma sau Paris de exemplu, prefer sa le vizitez in extra sezon. Dar aici nu vorbesc despre interioarele care ma atrag, ci de spendorile din exterior.

Daca va uitati aici la cele mai frumoase lucruri de facut in Potsdam, toate sunt in natura, toate au mult verde, toate spun o poveste calda.

Nu călătoresc ca să bifez cât mai multe, ci ca să simt și să trăiesc

Calatoresc incet, imi place sa savurez la maxim fiecare destinatie si sa ma simt bine acolo. Nu caut sa vad toate locurile, toate muzeele, toate privelistile si cat mai repede. Ci sa le vad la timpul potrivit.

Calatoria nu este o competitie, ci o bucurie si o nevoie a sufletului nostru. Care este alta pentru fiecare. Ei bine, visez sa vad Potsdamul inundat de verdeata si cu o temperatura placuta si nu sa il vad oricum. Asa ca am amanat aceasat bucurie.

La Potsdam se ajunge extrem de usor si chiar putem ajunge intr-o zi din tara si sa ne si intoarcem, daca tinem neaparat, sau sa stam o noapte acolo, sa vedem orasul pe indelete. Stiu ca asta doresc sa fac.

Sunt zboruri atat de avantajoase cu Ryanair la Berlin si de la Sconefeld  se ajunge atat de usor la Potsdam, fara a ajunge macar in Berlin, incat ar fi fost pacat sa nu ma bucur de Berlin cum este el zgribulit, de magazine si de localuri si sa alerg sa tremur in Postdam, cautand spledoarea aceea care nu este completa acum. Insa daca este sa fiu sincera sincera de tot, as mai sta cateva zile si in Berlin, as vrea sa il vad in toate anotimpurile.

Si stiti ce este cel mai tare? Mi-am dat seama ca am facut un articol despre Potsdam desi nu am mers acolo. Si sigur o sa mai fac unul sau mai multe cand o sa ajung. De asta ce spuneti?

Calatorii placute si exact asa cum simtiti sa aveti!

 

2 thoughts on “De ce nu am mers la Potsdam, desi am stat 6 zile in Berlin

  1. Buna Mirela ADOR blogul tau.Anul trecut l-am descoperit, m-a fascinat si impulsionat atat de tare incat mi-am facut curaj,siii am plecat in prima mea vacanta SINGURA de-o sapt in Viena. Multumesc mult, Pup si calatorii frumoase!

    1. Multumesc mult de tot, Anda. Viena, ce oras frumos ai ales! Ma bucura foarte tare cand aflu ca reusesc ce imi este atat de drag. Te pup si calatorii frumoas in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.