Cinci din travel #martitreiceasuribune 6.06.2017

Numai culoare și frumusețe în știrile de marți trei ceasuri bune astăzi: Lonely Planet dezvăluie cele mai frumoase 50 de fenomene naturale uimitoare din toată lumea, cu balonul deasupra celui mai frumos oraș al Malaysiei: Putrajaya, un nou hotel din Dubai are o priveliște fabuloasă de la piscina infinity, un teren de fotbal în mijlocul junglei pentru elevii unei școli malaysiene din regiunea Nabawan și un lounge subacvatic, la doi sau trei metri sub apă, o adevărată experiență James Bond pentru yachturi de croazieră.

1. Lonely Planet dezvăluie cele mai frumoase 50 de fenomene naturale uimitoare, din toată lumea

TOP-ul cu cele 50 de locuri de văzut din lume este un nou ghid publicat de Lonely Planet. Avem ocazia astfel să explorăm câteva locuri inimaginabil de frumoase și să fim încă o dată lăsați fără cuvinte de creativitatea naturii. Cartea are șase categorii: parcuri naționale, mistic și mitic, curiozități montane, peisaje ciudate, destinații din adâncuri și plaje idilice.

Marele Canion din Arizona, deșertul de sare din Bolivia, ghețarul Perito Moreno, craterul din Turmenikstan numit poarta iadului, deșertul alb din Egipt, Parcul Național Plitvice din Croația, Golful giganților din nordul Irlandei, podul rădăcinilor vii, din India, Santorini, toate sunt incluse în acest top, toate uimesc în felul lor special.

Sursa: Daily Mail

2. Un nou hotel din Dubai are o priveliște fabuloasă de la piscina infinity

Instagrammerii au luat foc o dată cu apariția primelor fotografii de la noul hotel deschis în Dubai: Dukes Dubai. Proprietatea londoneză s-a întrecut în decorarea acestui hotel, care păstrează stilul aristocrat britanic, elegant și adaptat mirific în peisaj. Hotelul are 279 de camere, inclusiv 64 de studiouri și 227 de apartamente.

Dar ceea ce îi pune pe jar pe vânătorii de imagini perfecte pentru instagram este priveliștea de la piscina infinity, care cu siguranță va deveni vedetă într-un timp record.

Sursa: Daily Mail

3. Cu balonul deasupra celui mai frumos oraș al Malaysiei: Putrajaya

Putrajaya este din 1997 capitala administrativă a Malaysiei, situată la 25 de kilometri sud de Kuala Lumpur. 

Putrajaya este un oraș care a fost construit pentru a servi scopului de capitală administativă și are o arhitectură uimitoare. Podurile Seri Wawasan și Seri Saujana se întind peste lacul Putrajaya, mărginit de clădiri de poveste, moderne dar care păstrează moștenirea islamică. 

Vă spun că nu aveam cunoștință de acest oraș superb și că acum regret că nu l-am vizitat când am fost în Malaysia. Poate o să mă înotrc și pentru acest scop, pentru câteva zile. Însă să admiri această capodoperă dintr-un balon, cred că este o experiență și mai specială, deși doar să pășesc în acest oraș ar fi un vis.

Sursa: CNN

4. Că tot suntem la Malaysia: să fie acesta cel mai greu accesibil teren de sport?

Terenul de sport în cauză este folosit pentru fotbal sau alte activități de către elevii școlii LK Lagongon. Asta după o drumeție de aprximativ 15 minute peste dealuri. Imaginea a fost realizată de către un profesor cu o dronă și a devenit imediat virală pe internet.

Terenul se află în regiunea malaysiană Nabawan.

Sursa: Daily Mail

5. Un lounge subacvatic, la doi sau trei metri sub apă, o adevărată experiență James Bond

Primul lounge subacvatic aflat pe o navă de croazieră, cu canapele care vibrează și un sistem subacvatic inovativ, care capturează sunetele mării le oferă pasagerilor o experiență senzorială a lumii subacvatice. Compania de croazieră Ponant a anunțat planurile pentru primul proiect de acest fel care va fi implementat pe patru yachturi luxoase, două dintre acestea fiind lansate în 2018: Le Lapérouse și Le Champlain. Acestea vor fi urmate de Bougainville și Le Dumont-d’Urville în 2019.

Cu o lungime de 127 de metri, yachturile pot găzdui 184 de pasageri în 92 de cabine și vor naviga în locuri precum Marile Lacuri, canalul Panama, Amazon, Marea Baltică, Oceanul Indian și Marea Barieră de Corali. Fiecare navă va avea o piscină infinity, pe lângă multe alte surprize frumoase.

Sursa: Telegraph.co.uk

O zi frumoasă de marți să aveți!

Mirela este autoarea blogului ExTraViTa - Experiențe, Visuri, Călătorii, din pasiune pentru călătorii și aventură. Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, subiectele preferate fiind legate de călătorii solo, croaziere, ponturi legate de călătorii, bagaje, modă și frumusețe pe drum.

Lasă un răspuns