Cinci din travel #martitreiceasuribune 27.06.2017

In Kassel, Germania, este un Parthenon, la scală reală, realizat din cărți interzise, de 25 de ani, un pește gigant își recunoaște binefăcătorul, Irlanda, Scoția, Islanda, cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea eclipsa de soare din 21 august 2017, cât bacșiș este de așteptat să lași ospătarului, în funcție de țara în care călătorești. Există țări în care practica va ofensa personalul și Will Smith, Jada Smith și fiica lor Willow sunt în croazieră în insula Corfu și Marea Ionică. În știrile de marți, 27.06.2017.

1. De 25 de ani, un pește gigant își recunoaște binefăcătorul

Un moment magic: un scufundător sărută un pește gigantic pe care l-a botezat Yoriko. De 25 de ani durează prietenia dintre Hiroyuki Arakawa și Yoriko, care îl recunoaște de peste 20 de ani și îl lasă să o pupe. Oamenii de știință consideră că unele specii de pești, deși au un creier simplu au capacitatea de recunoaștere facială. Hiroyuki Arakawa crede că petele ăși amintește că l-a salvat când era grav rănit și că l-a hrănit, până când s-a făcut bine.

Sursa aici

2. In Kassel, Germania, este un Parthenon, la scală reală, realizat din cărți interzise

Artista Marta Minujin a realizat un Parthenon al cărților, în care a folosit 100 000 de cărți interzise. Menirea este aceea de a atrage atenția asupra cenzurii.

Clădirea din cărți este realizată în același loc în care naziștii au ars cărți scrise de evrei, sau de scriitori marxiști în 1933. Cele 170 de titluri interzise includ Biblia, Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain sau Versetele Satanice ale lui Salman Rushdie.

Sursa: Daily Mail

3. Irlanda, Scoția, Islanda, cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea eclipsa de soare din 21 august 2017

Numai în Europa de Nord-Vest eclipsa va fi vizibilă în totalitate, în Islanda, Scoția și Irlanda. În rest, parțial eclipsa va fi vizibilă în Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Belgia, Franța, Spania și Portugalia, dar doar un pic înainte de apusul soarelui.

Pentru a vedea traseul complet al eclipsei, consultați Wikipedia aici.

4. Cât bacșiș este de așteptat să lași ospătarului, în funcție de țara în care călătorești. Există țări în care practica va ofensa personalul

De multe ori ne întrebăm cât se așteaptă să lăsăm la resturant, iar practica diferă de la țară la țară. Personal, găsesc ofensatoare discuțiile americanilor, unde trebuie lăsat destul de mult, dar în Europa, mai ales în țări unde prețurile sunt cu mult mai mici, dacă ar fi după ei nu ar lăsa nimic. Unde este considerat însă nepoliticos să lași bacșiș? Japonia, desigur. Institutul Good Housekeeping a dezvăluit exact cum stă situația în câteva destinații iubite.

”În Franța, serciviu trebuie inclus în nota de plată, prin lege, Totuși, localnicii mai lasă câteva monede în plus, ca un semn de apreciere”. Lăsând la o parte procentele, delicioase sunt comentariile de la articolul sursă, majoritatea fiind pertinente. Și până la urmă de ce până și mari restaurante, care cer prețuri exorbitante, ăși plătesc atât de prost personalul încât trebuie să lași bacșiș?

Alte discuții amuzante sunt legate de taximetriștii din Las Vegas, care se pare că cer 20% bacșiș în mod total agresiv J. Lăsând totul la o parte, mă bucur că încă suntem o ume colorată, că globalizarea nu a uniformizat încă totul și sper ca așa să rămână lucrurile cât mai mult timp, să învățăm să ne acceptăm unii pe ceilalți.

Sursa

5. Will Smith, Jada Smith și fiica lor Willow sunt în croazieră în insula Corfu și Marea Ionică

Acum câteva zile am văzut yachtul lui Will Smith, ni l-a arătat cineva de la un bar de pe promenada stațiunii Ipsos, care a afirmat că celebrul actor tocmei ce vizitase localul. Am crezut și nu pra, însă se pare că într-adevăr acela era yachtul și într-adevăr a stat în apele insulei Corfu pentru câteva zile, navigând și în micuța insulă paradisiacă Antipaxos. Unde familia veselă a curățat trei plaje, iar gunoaiele au fost încărcate pe yacht. Will Smith a luat și masa la un restaurant din Kerkyra, orașul capitală al insulei și  instagramul adolescentei a fost luat cu asalt d aprecieri ale fotografiilor realizate în vacanța din Mare Ionică. Care este S P E C T A C U L O A S A.

Mai multe despre vizita familiei Smith aici.

O zi frumoasă de marți să aveți!

Mirela este autoarea blogului ExTraViTa – Experiențe, Visuri, Călătorii, din pasiune pentru călătorii și aventură. Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, subiectele preferate fiind legate de călătorii solo, croaziere, ponturi legate de călătorii, bagaje, modă și frumusețe pe drum.

2 thoughts on “Cinci din travel #martitreiceasuribune 27.06.2017”

Lasă un răspuns