Cinci din travel #martitreiceasuribune 11.07.2017

TOP 10 cele mai sigure țări de vizitat în 2017, conform World Economic Forum, un hotel din India a refuzat să cazaze o femeie singură deși avea rezervare confirmată, Tenerife: San Pedro del Pinatar va introduce multe amenzi pentru comportament antisocialfereastra azurie din insula Malta nu mai există, însă asta nu împiedică operatorii de turism să includă în continuare atracția în circuitul turistic, lăsând turiștii dezamăgiți, cele mai frumoase 10 plaje din lume, votate de cititorii Suitcase Magazine. În știrile de marți, 11.07.2017.

1. Tenerife: San Pedro del Pinatar va introduce multe amenzi pentru comportament antisocial

Orașul San Pedro del Pinantar a anunțat câteva amenzi usturătoare care vor fi aplicate celor care disturbă ordinea publică, amezi ce vor fi aplicate începând cu 18 iulie a.c. Amenzile vor fi între 750 și 3000 de euro, iar infracțiunile diverse: nudism, mersul cu motocicletele sau scuterele pe plajă, a urina în mare, aducerea animalelor pe plajă, datul muzicii tare, mersul la grătar pe plajă, folosirea bărcilor la mai puțin de 200 de metri de țărm (în afara culoarelor, noraml) și multe altele etichetate ca și comportament anti-social. Adică și vandalizarea plantelor tot aici intră.

Sursa: Daily Mail

2. Fereastra azurie din Gozo, Malta, nu mai există, însă asta nu împiedică operatorii de turism să includă în continuare atracția în circuitul turistic, lăsând turiștii dezamăgiți

TripAdvisor a fost inundat de recenzii negative lăsate de turiștii dezamăgiți că nu mai există fereastra albastră din Malta. Faptul că ferestra s-a prăbușit anul acesta din cauza eroziunii și a vremii este natural, până la urmă relieful este într-o continuă transformare și aceleași condiții care au creat minunea au dus și la distrugerea sa. Dar nu atât de normal este faptul că tururile încă includ opriri în acest loc, deși nu mai este nimic, se pare că pentru industria de suveniruri creată în jurul atracției. Astfel, fosta atracție primește enorm de multe clasificări de o stea.

Sursa: Telegraph.co.uk

3. Cele mai frumoase 10 plaje din lume, votate de cititorii Suitcase Magazine

Suitcase Magazine a dezvăluit TOP 10 plaje din lume, după un sondaj efectuat în cadrul cititorilor săi Câștigptoare este și o micuță plajă din Marea Britanie,  Wales’ Rhossili Bay. Acesta este singura plajă din Europa inclusă în TOP. Eu aș include cel puțin o plajă din Grecia, dar gusturile nu se discută. Să vedem cum arată TOP 10, cu siguranțp subiectiv, dar o sursă bună de inspirație, mereu în aceste topuri descoperim locuri noi fermecătoare, ar fi și plictisitor să fie mereu aceleași și aceleași locuri prezente. Mai ales că am observat cu toții că sunt locuri nedescoperite, deloc faimoase, care cu ușurință bat atracții foarte populare.

 1. Pamalican, Filipine
 2. Bocas del Toro, Panama
 3. Tikehau Island, Polinezia Franceză
 4. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilia
 5. Koh Kradan, Thailanda
 6. Radhanagar Beach, insula Havelock India
 7. Honokalani Beach, Maui, Hawaii
 8. South Beach, Miami, USA
 9. Loblolly Beach, Insulele Virgine Britanice
 10. Rhossili Bay, Swansea, Marea Britanie
  Source: Suitcase Magazine

Sursa: Daily Mail

4. Un hotel din India a refuzat să cazaze o femeie singură deși avea rezervare confirmată

Nupur Saraswat, o artistă care locuiește în Singaore a acuzat Hotelul Deccan Erragadda din  Hyderabad că a refuzat să o cazeze, deși avea rezervare efectuată prin cel mai mare site de rezervări indian, Goibibo. Într-adevăr, politica hotelului este de a refuza indienii, cuplurile necăsătorite și femeile singure. Siteul de rezervări a delistat hotelul din motive de discriminare și pe lângă faptul că i-a returnat turistei banii, au șu cazat-o la un hotel superior gratuit.

Mai mult, Directorul Executiv al companies Goibibo a declarat Independent.co.uk că incidentul a determinat compania să creeze o line de ajutorare pentru femeile care călătoresc, adăugând: ”Ca platformă nu suntem de acord cu politica de a refuza femeile singure, cu excepția cazului în care autoritățile ne solicită să ne conformăm”.  Situația se investighează”.

Sursa: Independent.co.uk

5. TOP 10 World Economic Forum, cele mai sigure țări de vizitat în 2017

Conform raportului pe anul 2017 World Economic Forum’s Travel & Tourism Competitiveness, cea mai sigură țară în 2017 este Finlanda. Pentru realizarea topului au fost luate în considerare atentatele teroriste, dar și alte accidente și calamități. De exemplu: dacă noi avem un record la accidentele de pe șosele (peste 1800 decese pe an si 36 000 de spitalizări) și mai avem și Collectiv, nu este de mirare de ce nu suntem în top, deși nu am avut atentate teroriste. În atentate au murit mai puțini oameni decât la noi pe străzi și tot așa. Deci să vedem cum arată top 10 cele mai sigure destinații din 2017:

 1. Finlanda
 2. Emiratele Arabe Unite
 3. Islanda
 4. Oman
 5. Hong Kong
 6. Singapore
 7. Norvegia
 8. Elveția
 9. Rwanda
 10. QatarS
  Sursa: Travel and Leisure

  O zi frumoasă de marți să aveți!

Mirela este autoarea blogului ExTraViTa – Experiențe, Visuri, Călătorii, din pasiune pentru călătorii și aventură. Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, subiectele preferate fiind legate de călătorii solo, croaziere, ponturi legate de călătorii, bagaje, modă și frumusețe pe drum.

Lasă un răspuns