Cinci din travel #martitreiceasuribune 1.08.2017

Compania easyJet recrutează personal: 1200 de însoțitori de zborși 450 de piloți, Bangkok, Thailanda, are 21,5 milioane de vizitatori anual, locațiile unde s-a filmat sezonul 7 din Urzeala Tronurilor: multe sunt în Spania și sunt obiective numai bune de vizitat, un pilot ucrainean a salvat viața a 127 de turiști și a primit medalia de onoare și în Milano este interzis să folosești un selfie stick. În știrile de marți, 1 august 2017.

1. Orașele care au cea mai mare creștere a populației datorită turismului

Londra are 8,3 milioane de locuitori și 19,9 milioane de vizitatori anual, o creștere de 129%. Bangkok, Thailanda, are o populație de 8,3 milioane de vizitatori și cel mai mare număr de turiști anual: 21,5 milioane. New York, unul dintre cele mai faimoase orașe din lume, are 12,8 milioane de turiști anual, peste cei 8,5 milioane de locuitori.

Sursa Iconografului: On The Go Tours, acid mai multe detalii

Susa articolului: Daily Mail

2. Locațiile unde s-a filmat sezonul 7 din Urzeala Tronurilor, multe în Spania

Orașul Belfast a fost baza echipei care a filmat sezonul 7 din popularul serial Urzeala Tronurilor, între august 2016 și februarie 2017.

Plaja Itzurun din Spania: Dragonstone
San Juan de Gaztelugatxe, Spania: Dragonstone
Islanda: Plaja cu nisip negru de lângă satul Vik
Castillo de Almodovar, Andaluzia, Spania – Highgarden
Royal Dockyards Sevilia, Andaluzia, Spania – Dragonpit
Ruinele orașului Italica, Sevilia, Spania – Dragonpit
Magheramorne Quarry – The Wall
Castelul Stangford Castle, Irlanda – Winterfell
Caceres, Spania – King’s Landing
Castelul Trujillo, Spania – Casterly Rock
Parcel Natural Los Barruecos, Spania

Sursa și mai multe fotografii, aici

3. Un pilot ucrainian a salvat viața a 127 de turiști și a primit medalia de onoare

Pilotul ucrainian Alexander Akopov a primit medalia de onoare, după ce a dus înapoi la sol în siguranță avionul Airbus A20 pe care îl pilota și care aparținea companiei turce Atlasglobal. Zburând de la Istanbul către Erkan, Cipru, avionul a fost prins într-o furtună groaznică, care a lăsat piloții fără vizibilitate, avionul fiind lovit frontal.

Akopov a luat decizia de a se întoarce pe aeroportul Ataturk și a adus avionul la sol în siguranță, cu vizibilitate 0, într-un moment în care cei de la turnul de control au afirmat că nu va reuși să aterizeze. Din fericire, pilotul cu 30 de ani de experiență a reușit și a primit Ordinul Ucrainian pentru curaj.

Sursa: Telegraph.co.uk

4. easyJet recrutează personal: 1200 de însoțitori de zborși 450 de piloți

Vești bune pentru toți cei care ăși caută un loc de muncă într-o companie în continuă expansiune: easyJet, una dintre cele mai dinamice companii europene, care zboară în peste 880 de rute cu cele 270 de avioane din flota proprie, în 28 de baze din Europa recrutează personal. Recruții vor zbura cu noile avioane Airbuss, inclusiv noul A320NEO.

Totodată, compania a anunțat cu puțin tip înainte și faptul că recrutează 450 de piloți, totodată promovând o parte din prim ofițerii actuali pe poziția de căpitani.

Sursa: aici

5. În Milano este interzis să folosești un selfie stick

Milanul s-a alăturat orașelor care interzic turiștilor și locuitorilor totodată să folosească selfie stick-urile. ”Să țină, care, lase pe jos sau să primească sticle din sticlă și selfie stickuri” în zona dintre Piața XXIV Maggio, Gorizia Avenue, Via Codara, Cantore Square și strada Gabriele D’Annunzio. Artificiile sunt de asemenea interzise și la fel cărucioarele cu mâncare. Măsurile vor fi aplicate până pe dta de 13 august cu posibilitatea de a fi extinse, dacă este necesar.

Multe orașe italiene au introdus diferite măsuri pentru a stopa comportamentele anti-sociale. De exemplu în Florența scările de la diferite muzee și biserici vor fi udate în jurul prânzului, pentru a împiedica turiștii să stea acolo, să mănânce și să bea. ”Dacă turiștii vor să stea acolo, o să fie udați” a declarat Dario Nardella, primarul orașului.

Sursa: Independent.co.uk

O zi frumoasă de marți să aveți!

Mirela este autoarea blogului ExTraViTa - Experiențe, Visuri, Călătorii, din pasiune pentru călătorii și aventură. Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, subiectele preferate fiind legate de călătorii solo, croaziere, ponturi legate de călătorii, bagaje, modă și frumusețe pe drum.

Lasă un răspuns