Cinci din travel #martitreiceasuribune 8.08.2017

Un nou hotel tematic în Bangkok oferă experiența închisorii, hotelul de gheață din Jukkasjärvi, Suedia, funcționează tot timpul anului, Cara Delevigne și-a invitat ele mai bune 20 de prietene în Mexic, pentru a-și sărbători ziua de naștere, Karpathos, Ikaria, Sifnos și alte 17 insule grecești necunoscute și traficul aerian global a crescut cu cea mai mare mară din ultimii 12 ani, în prima jumătate a anului 2017. În știrile de marți, 8 august 2017.

1. Visați la puțină răcoare? Hotelul de gheață din Jukkasjärvi, Suedia, funcționează tot timpul anului

Ce părere aveți de puțină răcoare pentru a lupta cu valul de căldură care ne-a cuprins? Dacă vă tentează ideea, vestea bună este că hotelul de Gheață Jukkasjärvi, din Suedia, funcționează 365 de zile pe an.

La 150 de mile deasupra cercului polar arctic, în acest hotel puteți dormi alături de sculpturi în gheață chiar zilele următoare, dacă găsiți disponibilitate, într-una dintre cele 20 de camere de gheață ale hotelului, care sunt în funcțiune în perioada estivală.

Sursa: Daily Mail

2. Un nou hotel tematic în Bangkok oferă experiența închisorii

Pentru amatorii de senzații tari, există o nouă atracție în capitala Thailandei, Bangkok. În cel mai vizitat oraș din lume (21,5 milioane de vizitatori anul trecut) acum poți petrece o noapte după gratii, plătind 33 de euro pentru această onoare.

La Hotelul Sook Station oaspeților le este făcută o fotografie portret, urmând procedura clasică de încarcerare și le sunt oferite pijamale cu dungi. Totodată, există o oră obligatorie de intrare în incintă, seara. Băile sunt comune, pentru a păstra impresia de închisoare. paturile arată în schimb confortabile și totul este foarte curat, în contradicție cu atmosfera caracteristică din închisorile thailandeze, unde claie peste grămadă sunt înghesuiți în celule destul de mici zeci de indivizi. 

Mai multe detalii și imagini în articolul sursă, de pe Daily mail aici 

3. Cara Delevigne și-a invitat cele mai bune 20 de prietene în Mexic, pentru a-și sărbători ziua de naștere

Am găsit această știre și mi se pare extraordinară: ce motiv mai bun ai putea avea de a deține o avere, dacă nu să cheltuiești pe lucruri frumoase? Ca de exemplu pe vacanțe. Visez de mult să îmi pot invita la un moment dat prietenele apropiate într-o vacanță undeva în Caraibe. Sper ca până la 70 de ani să și realizez acest lucru, dacă se poate mai devreme. Barter, muncă, oricum o fi, sunt deja 4 ani de când mi-am propus ca la un moment dat să fac acest lucru.

Cara Delevigne este o persoană foarte naturală, îi place viața și distracția, se bucură în totalitate de darurile primite de la soartă. Așa că nu este de mirare că și-a dorit să-și sărbătorească ziua de naștere alături de cele mai bune prietene, în Mexic. Este o vacanță numai pentru fete, va fi all-inclussive pentru petrecărețe, iar pentru Cara o bagatelă de numai 120 000 $, conform estimărilor.

Sursa: Travel&Leisure

4. Karpathos, Ikaria, Sifnos și alte 17 insule grecești necunoscute

Pe zi ce trece, descopăr noi și noi locuri unde mi-aș dori să merg în Grecia și mă refer în special la insule. Mă atrag în mod deosebit insulele izolate, sau ferite de turismul de masă, cele care își păstrează intact farmecul original. Sau pe aproape. Sunt efectiv cucerită de insula Paxos și de Antipaxos, un loc sublim, unde am fost de câteva ori, dar nu am zăbovit prea mult. Sau Milos, o insulă unde nu am ajuns, dar spre care privesc din când în când. Pe Google, sau pe Instagram.

Așa că am fost mai mult decât bucuroasă să primesc noi teme de excursii viitoare, într-un articol publicat de The Guardian. Este vorba de 20 de insule mai puțin cunoscute străinilor, multe dintre ele fiind destinații de vacanță pentru greci.

Dintre cele 20 de locuri propuse, am ales trei, dar nu m-ar deranja să vizitez niciunul dintre ele. Să le vedem:

 1. Lemnos
 2. Ikaria
 3. Ammouliani
 4. Meganisi
 5. Antiparos
 6. Kythnos
 7. Serifos
 8. Sifnos
 9. Folegandros
 10. Amorgos
 11. Koufonisia
 12. Schinoussa
 13. Tilos
 14. Halki
 15. Patmos
 16. Karpathos
 17. Telendos
 18. Lipsi
 19. Leros
 20. Agistri

Am ales Karpathos, pentru imaginile mirifice și pentru izolare, Ikaria pentru izvoarele termale și misterul longevității locuitorilor și Sifnos pentru traseele de drumeții pentru toate nivelurile de fitness. Ce ați mai adăuga pe listă?

Articolul complet în The Guardian, aici

5. Traficul aerian global a crescut cu cel mai mare procent din ultimii 12 ani, în prima jumătate a anului 2017

7,8% este creșterea care s-a înregistrat în traficul aerian la nivel global în luna iunie, conform International Air Transport Association. Cea mai mică creștere a fost înregistrată de către companiile din  Estul Mijlociu, cea mai mică cerere fiind pentru rutele spre America de Nord (este și normal, având în vedere restricțiile introduse, referitoare la echipamentele electronice dar și a altor factori).

Pentru primele 6 luni ale anului 2017, creșterea globală a traficlului aerian a fost de 7,9%, cea mai mare din ultimii 12 ani.

Sursa: Business Travel News

O zi frumoasă de marți să aveți

Mirela este autoarea blogului ExTraViTa - Experiențe, Visuri, Călătorii, din pasiune pentru călătorii și aventură. Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, subiectele preferate fiind legate de călătorii solo, croaziere, ponturi legate de călătorii, bagaje, modă și frumusețe pe drum.

Lasă un răspuns