Cinci din travel #martitreiceasuribune 15.08.2017

Compania saudită Arabian Airlines a creat un valuri de indignare, cu un cod vestimentar pentru pasagere, insula scoțiană Skye este inundată de turiști, care sunt trimiși acasă, harta interactivă a toaletelor publice din toată lumea, Royal Dutch Airlines a sărbătorit Parada Gay #PrideAmsterdam și a fost intens criticat și din 2025, vor exista aeronave fără piloți, conduse de la sol. În știrile de marți, 15.08.2017.

1. Compania saudită Arabian Airlines a creat un valuri de indignare, cu un cod vestimentar pentru pasagere

Conform noului cod vestimentar, pasagerele trebuie să își acopere brațele și picioarele și să nu poarte lucruri mulate, pentru a nu crea ”disconfort celorlalți pasageri”. Nici bărbații nu au scăpat, aceștia neavând voie să poarte pantaloni scurți.

Pasagerii care nu respectă codul le poate fi refuzată îmbarcarea.

După o adevărată furtună pe Twitter, o parte dintre prevederi au fost scoase de pe siteul companiei, dar totuși a rămas recomandarea ca pasagerii să poarte haine largi și lejere pentru propriul confort.

Sursa aici.

2. Insula scoțiană Skye este inundată de turiști, care sunt trimiși acasă

Insula scoțiană Skye a devenit atât de aglomerată încât refuză mulți turiști. Insula a beneficiat de multă publicitate anii trecuți, aici fiind filmate și videouri ale lui Kanye West și Harry Styles. Au fost și multe inițiative ale oficiului de turism, care a adus mulți influenceri pentru a promova destinația. Dar nu au fost pregătiți pentru ce s-a întâmplat. Rata de schimb avantajoasă în acest an a făcut ca mult mai mulți turiști să aleagă să petreacă o vacanță în Marea Britanie.

Insula Sky a fost efectiv inundată de turiști. Este o destinație sigură, iar peisajul este de poveste. Așa că turiștilor li se recomandă să nu vină aici fără să aibă o rezervare în avan, pentru că cel mai probabil va trebui să facă cale întoarsă, unitățile de cazare și campingurile fiind pline. Turiștii supărați au lăsat recenzii negative online. Ce pot spune: aveți grijă ce vă doriți, dar până la urmă este sezon de vârf și este normal să fie plin, chiar mă gândesc dacă această știre nu este tot o mișcare inteligentă de PR, să aducă mai mulți turiști după ce perioada de vârf trece.

Sursa aici. 

3. Harta interactivă a toaletelor publice din toată lumea

Harta interactivă arată ce fel de facilități există de-a lungul globului și cât mărunțiș trebuie să aveți cu voi, pentru a folosi serviciile toaletelor publice.

În Maroc, toaletele publice costă 0,20 euro și trebuie să aduci hârtia igienică, în UK prețul mediu este de 0,40 euroiar în Germania 0,50.

Aici puteți urmări harta, realizată de QS

Sursa: Daily Mail

4. Royal Dutch Airlines a sărbătorit Parada Gay #PrideAmsterdam și a fost intens criticat

Compania olandeza Royal Dutch Airlines a realizat mai multe reclame personalizate, pentru a evenimentul PrideAmsterdam, dedicat comunității gay. Foarte mulți s-au plâns pe rețelele sociale de faptul că Royal Dutch nu ar fi neutră.

Campana este de altfel foarte OK, mesajul fiind nu contează cu cine faci click, care este perechea ta de fapt, ceea ce denotă toleranță. Mă bucur că o companie este atât de deschisă, până la urmă nu doar evenimentele comunității gay sunt promovate, ci toate evenimentele importante din oraș. Ar fi fost discriminare să nu posteze nimic despre un asemenea festival!

Sursa aici

5. Din 2025, vor exista aeronave fără piloți, conduse de la sol. Vă tentează?

Tehnologia evoluează, așa că într-un viitor mai îndepărtat vom zbura în aeronave fără piloți, comandate de la distanță. Dar ce ne facem când vine viitorul peste noi? Din 2025 vor fi puse în funcțiune (planificat) astfel de aeronave, fără piloți, economia adusă liniilor aeriene ridicându-se la 30 de miliarde de euro – trei sferturi din profit fiind în buzunarele companiilor.

Miza acestei mutări este tăierea costurilor cu piloții, iar pasagerii vor avea o reducere de 11% a prețului biletelor. pasagerii din SUA. Totodată, va fi eliminat riscul unor potențiale erori umane. Of, dar există erori ale sistemelor!

Un sondaj de opinie realizat în Marea Britanie a arătat că 53% dintre consumatori nici nu se gândesc să zboare cu un avion fără pilot.

Sursa aici.

O zi frumoasă de marți să aveți!

Mirela este autoarea blogului ExTraViTa – Experiențe, Visuri, Călătorii, din pasiune pentru călătorii și aventură. Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, subiectele preferate fiind legate de călătorii solo, croaziere, ponturi legate de călătorii, bagaje, modă și frumusețe pe drum.

Lasă un răspuns