Cinci din travel #martitreiceasuribune 5.09.2017

Transilvania Train: 4 zile de cultură, tradiție și aventură

Sky Express, care conectează cele mai populare destinații din Grecia și nu numai, a anunțat un parteneriat cu Amadeus, Virgin Atlantic este prima companie europeană care oferă WiFi la bord, pentru întreaga flotă de aeronave, Sierra Leone este țara unde turismul crește cel mai rapid. Cum arată top 12?,Transilvania Train: 100 de turiști s-au bucurat de o călătorie cu Orient Expressul românesc și în epoca de bronz, bărbații stăteau acasă și femeile călătoreau între 300 și 500 de kilometri distanță de casele lor. În știrile de marți, 5 septembrie 2017.

1. Sky Express, care conectează cele mai populare destinații din Grecia și nu numai, a anunțat un parteneriat cu Amadeus

Sky Express este o companie aviatică din Grecia, care zboară spre 30 de destinații domestice, unele mai greu accesibile. Prețurile sunt mici și compania a câștigat câteva pemii, ca de exemplu Compania Aviatică a anului 2014/2015 ERA.

Parteneriatul cu Amadeus este important deoarece acum agenții economici pot rezerva direct prin cunoscutul program destinat specialiștilor industriei, cu facilitățile existente, nu numai direct pe siteul companiei.

Sursa și mai multe informații aici

2. Virgin Atlantic este prima companie europeană care oferă WiFi la bord, pentru întreaga flotă de aeronave

Virgin Atlantic are Wifi la bordul tuturor celor 39 de aeronave ale companiei. Clienții vor plăti suma de 3,26 euro și vor fi conectați imediat după decolare. Sistemul WiFi folosește tehnologii Panasonic și Gogo.

Pasagerii vor rămâne conectați, indiferent că zboară spre SUA, Caraibe, Africa, Asia sau Orientul Mijlociu.

Sursa și mai multe detalii aici

3. Sierra Leone este țara unde turismul crește cel mai rapid. Cum arată top 12?

Organizația United Nations Word Travel a lansat ultimul ”Travel Barometer”, iar conform acestuia, țara africană Sierra Leone este pe primul loc în lume, ca creștere a număruylui de turiști: de trei ori în 2016, comparativ cu 2015.

Pe locul 2 este Nepal, care a avut cu 39,7% mai mulți vizitatori și Islanda, cu 39% mai mulți decât în anul precedent.

1. Sierra Leone – creștere de 310%
2. Nepal – creștere de 39.7%
3. Islanda – creștere de 39%
4. Coreea de Sud – creștere de 30.3%
5. Moldova – creștere de 28.6%
6. Chile – creștere de 26%
7. Vietnam – creștere de 24.6%
8. Japonia – creștere de 21.8%
9. Liechtenstein – creștere de 21.7%
10. Kiribati – creștere de 21.6%
11. Kuwait – creștere de 20.7%
12. Madagascar – creștere de 20%

Liechtenstein, de exemplu, este a doua cea mai puțin vizitată țară europeană, având doar 69 000 de vizitatori anul trecut, dar are o mare creștere procentuală a numărului de turiști.Este și cazul Moldovei, care are un număr mic de vizitatori, însă deoarece crește rapid, în viitor situația se poate schimba destul de mult.

Sursa: Daily Mail aici

4. Transilvania Train: 100 de turiști s-au bucurat de o călătorie cu Orient Expressul românesc

100 de turiști din România și din străinătate s-au îmbarcat acum câteva zile în Transilvania Train, într-o călătorie fascinantă, prin satele și localitățile din Transilvania. Cu vagoane dedicate adulților și unul copiilor, nimeni nu s-a plictisit la bord. Adulții au degustat vinuri fine și preparate specifice fiecărei zone, participând totodată la ateliere de fierărie, ţiglărie sau dulgherie, la concerte și vizitând, dsigur, multe obiective turistice.

Așteptăm cu mare interes ediția de anul viitor și sperăm să devină o călătorie la fel de longevivă precum cea cu Orient Expressul.

Vedeți imagini din călătorie pe siteul PRO TV aici

5. În epoca de bronz, bărbații stăteau acasă și femeile călătoreau între 300 și 500 de kilometri distanță de casele lor

Se consideră a fi un concept modern acela că bărbații stau acasă, în timp ce femeile aventuroase colindă lumea, dar un nou studiu demonstrează că de fapt încă din  perioada de bronz femeile împrăștiau ideile și cultura în lume.

Cercetătorii au dezvăluit că pentru o perioadă de cel puțin 800 de ani, femeile europene au călătorit între 300 și 500 de kilometri de casele lor, pentru a întemeia familii, în timp ce bărbații stăteau în general acolo unde s-au născut.

Arheologii germani care au cercetat rămășițele a 84 de oameni îngropați între 2500 și 165- ÎC, au descoperit, cu ajutorul studiilor ADN, că la sfârșitul Epocii de Piatră și la începutul Epocii de Bronz, familiile se formau într-o manieră surprinzătoare: în timp ce majoritatea bărbaților stăteau în regiunea unde au fost născuți, femeile veneau din afara zonei.

Din punct de vedere arheologic, noile date demonstrează importanța mobilității femeilor în epoca de bronz pentru schimbul cultural. Profesorul Stockhammer a adaăugat: ”Se pare că cel puțin o parte din ceea ce credeam înainte despre migrarea grupurilor se bazează pe o formă instituționalizată a mobilității individuale”. Modul în care au fost îngropate femeile străine, la fel ca localnicii, arată că ele au fost integrate în comunitate.

Studiul a fost realizat pe baza descoperirilor din valea Lech, la sud de Augsburg, Germania de azi.

Sursa: Telegraph.co.uk

O zi frumoasă de marți să aveți!

Mirela este autoarea blogului ExTraViTa – Experiențe, Visuri, Călătorii, din pasiune pentru călătorii și aventură. Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, subiectele preferate fiind legate de călătorii solo, croaziere, ponturi legate de călătorii, bagaje, modă și frumusețe pe drum.

Lasă un răspuns