Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 12

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione cu Sirmione boats

Italia Lacul Garda Lombardia

Sirmione este un loc feeric, de care cu greu ne-am dezlipit. Iar prima imagine a acestui loc magic am avut-o dinspre apă, venind cu vaporașul din Bardolino. Imediat ce am debarcat, am mers direct spre Piazzale Porto, la micul port din fața castelului, pentru o excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione.

Și ne-am suit imediat într-o șalupă, făcând înconjorul peninsulei, aproape de mal, pentru a admira toată frumusețea locului în voie. Avem multe de explorat aici, dar azi vă propun un articol ușor de parcurs, nu din cel pe care îl putem încadra la #tobădecarte. Uitați cum a fost turul peninsulei cu șalupa căpitanului Massimo, într-o foarte însorită zi de sfârșit de octombrie 2017.

Sunt câteva avantaje când vizitezi un loc în afara sezonului, unul fiind că eviți aglomerația excesivă. Sirmione fiind unul dintre cele mai vizitate locuri de pe lacul Garda, este mereu lin ochi de turiști și chiar la sfârșit de octombrie erau foarte mulți. Nici nu vreau să știu cum este pe acolo în lunile iulie, august sau septembrie!

Inconvenientul este că după 15 octombrie nu prea se mai fac excursii pe lac. Dacă în plin sezon poți opta pentru o mulțime de itinerarii, acum erau disponibile numai cursele în jurul peninsulei Sirmione. Cel puțin pentru grupuri, probabil că se pot închiria anumite bărcă pentru tururi private.

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione

Ne îmbarcăm rapid și șalupa pornește vertiginos în călătorie. Am admirat superbele case de pe malul lacului, piețele și munții din zare. Căpitanul ne dădea din când în când informații despre locurile vizitate, indicându-ne de exemplu care era casa Mariei Callas.

Am trecut pe lângă Grotte di Catullo, vechea așezare romană și pe lângă izvoare. La o adâncime de 20 de metri, sunt izvoare cu apă fierbinte sulfuroasă și am văzut și noi locul, fiind multe bule la suprafață acolo unde ne-am oprit.

Am călătorit și cu viteză mare, spre castelul Scaliger, o fortăreață de secol XIII pe apă.  Superb edificiu, am o slăbiciune aparte pentru castele și fortărețe, de fiecare dată când văd unul care îmi place mă și văd stăpână, mă atașez imediat. Am intrat pe poarta castelului și gta, ne-a întors. Timpul a trecut foarte repede, însă plăcut, am simțit de parcă au trecut numai câteva minute, nu 25!

Preț excursie

25 de minute în jurul peninsulei Sirmione: 10 euro

Informați și alte excursii: www. sirmioneboats.it

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 2

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 11

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 10

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 8

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 7

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 5

v 6

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 4

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 12

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 15

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 14

Excursie cu salupa in jurul peninsulei Sirmione 13
Noi nu am fost atît de mulți, aceștia erau un grup mare de asiatici, cred că au dorit să meargă împreună

Călătorii frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.